Kites - Kite Gear - Naish Torch 2007 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Naish Torch (2007) starstarstarstar


Torch (2007)

De 2007 Naish Torch in het kort.

The 2007 Naish Torch maintains its reputation as the world’s #1 power freestyle kite. This year’s Torch combines its infamous turning and light steering with a new “Swept Wingtip” design, which allows improved depower capabilities. Aimed at performance freestyle riders, this year’s edition features a refined design and improved construction for more efficient flying and increased durability. For 2007, two new sizes complete the line.

The 2007 Naish Torch has a consistent and predictable power band, which delivers fast flying and precise ‘pop on demand’. Its speed and effortless rotation make it the ideal choice for perfecting the most challenging maneuvers. Without question, the 2007 Torch is the most technically perfect performance kite in existence.


Maten
20

18

16

14

12
Lowend 12 knopen
10

9

8
Lowend 20 knopen
7

6Shops
IntofunEdam
Euro Funcenter OostvoorneOostvoorne
Euro Funcenter ZevenhuizenZevenhuizen
KibocoBussum
KiteboardshopHoek van Holland
VandenBerg SurfHoorn
Van WeeghelKatwijk aan Zee
Surfcenter.nlSteendam
Fly HighNoordwijk aan zee
Funsport MakkumMakkum
Funsport van VlietZoetermeer
Kater Funsport AlkmaarAlkmaar
Kater Funsport HippolytushoefHippolytushoef
Siem de JongDelft
t Coraaltje IJmuidenIJmuiden aan zee
TelstarsurfErmelo
TopsurfVinkenveen
Van BellenWillemstad
Windsurfing RenesseRenesse
Euro Funcenter BrouwersdamBrouwersdam
GearFreakKatwijk aan Zee


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
9m 6 6
0.2%
20u 3:22u 15 kn 16.7 - 25.8 kn 33 kn
8m 3 3
0.1%
5u 1:40u 18 kn 20.7 - 24.3 kn 30 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Naish Torch 2007
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Evan op 23/10/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowend
8 0kg 20 Niet getest
12 0kg 12 Niet getest

Dit is een oude review
Geschreven door Lex op 11-03-2008
Gewicht 73kg

Naish Torch 2007 12+8   YeSS

Ik weeg 73 kilo, bezig met freestyle dingetjes en gewoon ingehaakt. Nu ben ik erg bezig met ingehaakt loopen en backloop kiteloops. Ik kite nu 2 jaar, maar daarvoor 3 jaar geflyboard met kitesurfkites. Heb voor deze kites gevlogen met: North Rhino 05 12m, Airush lift pro 9m, PL Guerilla 13m, Caution Spitfire 05 8m.

Eerste indruk:
De kites zitten in mooie wit met groene rugzakken. Het is een beetje proppen met je kite maar het is makkelijk te doen vind ik. Alles ziet er stevig uit en de rugzakken hebben ook strapjes erop zitten om je boar dop je rug te dragen. Dit vind ik persoonlijk erg fijn omdat ik best een stukje moet lopen naar het strand. Ook zit er aan de zijkant van de tas een plek om je bar te doen.
De bar ziet er heel goed uit en ligt er fijn in de hand. Maar hier een plaatje ervan.

image

Veel mensen klagen over snelle slijtage van het DD-power lijntje. Ik heb hier zelf nog geen problemen mee gehad tot vorige week. Na een heel seizoen was het koortje gebroken. Maar dit betekent niet dat je gelijk in de problemen komt. Je kan gewoon doorblijven varen alleen heb je de DD niet meer, en je hebt geen stopper meer waar je tegen kunt rusten.

Ik heb beide kites nu uitvoerig getest in verschillende windsterkten en richtinge. Wel altijd op oostvoorne, wat vlak tot choppy was op de dagen dat ik heb gevaren. De kites zien er erg stevig uit en hebben een strak design, maar dat is natuurlijk altijd je eigen mening. Het eerste wat me opviel is dat de kites heel stabiel in de lucht staan, zeker in vergelijking met mijn Rhino. Dit heeft denk ik vooral te maken met de lagere AR.

De 12m² torch.

Met deze kite kan ik al hoogtelopen op een skimboardje met 10 knopen, en varen op mijn Thorn 128 vanaf 12 knopen. Ik had met 12 knopen al wel plezier en ik had al kracht genoeg in de kite om wat truukjes te doen. Als het wat harder waait, vanaf 18 knopen kan je er behoorlijk hoog mee springen, al ligt dit natuurlijk altijd aan degene die er onder hangt. Hard aankanten en dat ding hard terugjanken en je word echt de lucht ingeslingerd.
Uitgehaakt is de 12 ook heerlijk. Uithaken, kite blijft heel stabiel staan en is helemaal niet zenuwachtig. De kite heeft behoorlijk veel pop. Dit komt ook weer door de wat lagere AR zodat die niet na het aankanten gelijk naar de rand van het windvenster vliegt. Je hebt ook een behoorlijk lang dood moment na het poppen, wat fijn is als je begint te pasen e.d.
De kite vangt vlagen ook lekker op. Bij een vlaag vliegt de kite verder naar de rand van het windvenster, wat er natuurlijk voor zorgt dat die automatisch wat minder kracht heeft. Vlagen zijn met C-kites natuurlijk wel moeilijker op te vangen dan met bows en sle's. Bij vlagen zal je dus ook flink moeten aankanten.
Ingehaakt loopen is met een kleine vlieger natuurlijk altijd fijner dan bij kites groter dan 10 meter. Dit omdat je meestal niet hoog genoeg komt om de kite de kans te geven weer omhoog te klimmen voordat je land. Je hebt dus meestal harde landingen.
Uitgehaakt loopen is uiteraard wel lekker met deze kite. Hij heeft een flinke pull.

De 8m² torch.
Dit is een kite die bij mij bij 20+ knopen uit de tas komt. Net zoals alle kleine vliegers is deze kite snel, maar had geen moment het idee dat ik er geen controle over had. De kite springt erg gemakkelijk en slingert je hard omhoog in vergelijking met de 12 m², wat natuurlijk komt door de kleine maat. De kite is heerlijk om ingehaakt mee te loopen, uitgehaakt minder omdat hij natuurlijk behoorlijk snel is, waardoor je als de loop helemaal rond is nog in de lucht bent en je er zowiezo twee moet maken. Deze kite straft je wel behoorlijk hard af als je een foutje maakt, omdat hij zo snel is en veel pull heeft. Dit is wel de lekkerste kite die ik ooit heb gevlogen.

Kwaliteit: 9
Springen: 9
Upwind: 8
Depower: 7
Veiligheid: 8

Conclusie: Lekkere kite voor mensen die hard en hoog willen. Goede bar waarbij je kan kiezen uit DD-bar of Shift bar, DD power bar is zoals gezegd met het DD systeem, Shift bar is gewoon een vijfdelijns bar.

Foto's:

-12 meter

image

image

image

image-8 meter
image

image

Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
  • Geen foto
  • Geen foto
0 Reacties
    Nog geen reacties. Schrijf de eerste reactie.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 32 gasten 0 leden

© 2002 - 2021 Kitehigh