Kites - Kite Gear - Naish Trip 2014 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Naish Trip (2014) starstarstarstarstar


Trip (2014)

De 2014 Naish Trip in het kort.

Simplicity is the best word for describing the innovative no strut design of the 2014 Naish Trip!!!

For travelling, freeriding, wave riding and snow kiting the 2014 Naish Trip packs up 30% smaller than a kite with struts,  it's ideal for intermediate to advanced riders who want one compact kite. The 2014 Naish Trip Kite has incredible low-end power and excellent bar feel for effortless jumping, wave riding, and cruising.Maten
10
Lowend 12 knopen


Shops
IntofunEdam
Euro Funcenter OostvoorneOostvoorne
Euro Funcenter ZevenhuizenZevenhuizen
KibocoBussum
KiteboardshopHoek van Holland
VandenBerg SurfHoorn
Van WeeghelKatwijk aan Zee
Surfcenter.nlSteendam
Fly HighNoordwijk aan zee
Funsport MakkumMakkum
Funsport van VlietZoetermeer
Kater Funsport AlkmaarAlkmaar
Kater Funsport HippolytushoefHippolytushoef
Siem de JongDelft
t Coraaltje IJmuidenIJmuiden aan zee
TelstarsurfErmelo
TopsurfVinkenveen
Van BellenWillemstad
Windsurfing RenesseRenesse
Euro Funcenter BrouwersdamBrouwersdam
GearFreakKatwijk aan Zee


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Naish Trip 2014
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Oli4k op 24/05/2015


Geteste maten:
MaatgewichtLowend
10 75kg 12 Niet getest

Twee sessies met de Trip 10m gevaren in lichte wind. Eerst met ca. 11 knopen op zee met een F-One 5'11 surf board, omdat ik wilde weten wat de absolute low-end is voor mij met deze kite. Dat was net te weinig wind, hoogte lopen ging niet, mogelijk door de stroming/golven want wegvaren lukte op zich prima. Op vlak water was het waarschijnlijk prima gegaan en had ik wel hoogte kunnen lopen.

De tweede sessie was met ongeveer 12 tot 14 knopen, ook weer op een surf board. In de vlagen af en toe richting 17 knopen en dan moest ik de depower al aantrekken anders werd ik van mijn board getrokken (strapless). Sowieso wil je de kite iets gedepowered varen omdat hij last kan hebben van backstall als je teveel aan de stuurlijnen hangt. Het is een kite die je echt op de powerlijnen moet varen, met alleen lichte druk op de stuurlijnen. De bardruk is instelbaar door de leaders aan de trailing edge op de achterste bevestigingspunten te zetten. Dat heb ik meteen gedaan en beviel mij goed.

Wat het meest opvalt is dat de Trip heel erg stabiel is. Bij relatief weinig wind blijft hij heel mooi in de lucht hangen. Vervolgens maak je een paar powerstrokes en als je snelheid maakt bouwt de kite heel veel kracht op door de schijnbare wind.

Problemen met backstall had ik niet. Soms voelde ik de kite ineens niet meer trekken zoals ik verwachtte en bleek hij naar achter te 'vallen'. Even insturen en hij vliegt weer mooi naar de rand van het windvenster.

De high-end heb ik nog niet kunnen proberen, daarvoor stond er niet genoeg wind. Ik vermoed dat het wel ergens rond de 18 tot 20 knopen ophoudt voor mij.

Het opvouwen van de kite is wel even wennen zo zonder struts maar het voordeel is dat er maar een heel klein, licht pakketje overblijft. Naish plaatst de Trip in de markt als kite om mee te reizen maar ik heb zelf vooral gekocht om op de dagen met minder wind toch lekker gepowered te kunnen varen. Hij heeft nu al bewezen dat dat een sterk punt is.

Flapperen deed hij bij mij ook niet tijdens normaal varen en sturen met de kite. Alleen als je de bar volledig laat schieten kun je even een soort van flapper door de hele kite hebben maar dat is niet anders dan kites met 3 struts ook doen en ik ervaar het niet als hinderlijk.

Voor beginners lijkt de Trip mij niet zo geschikt. Het herstarten zou moeilijker zijn omdat er geen struts zijn die helpen de kite boven water te houden (moet ik nog ervaren). Je moet een ervaren kiter zijn om deze vlieger makkelijk te varen vanwege de neiging tot backstall. Wegvaren is echt wat lastiger omdat je de kite moet laten werken om kracht te genereren. Dat kan voor een beginner een hoop extra frustratie opleveren.

Al met al een heel bijzondere kite, door zijn geweldige licht weer eigenschappen, stabiliteit en goede draaisnelheid. Het is een fantastische ervaring om met slechts een 10 meter op het water te zijn en als enige dikke lol te hebben terwijl iedereen aan de kant staat te balen ;-)

*** Springen, hangtime en dat soort dingen kan ik nog niets over zeggen. De volgende keer ga ik met mijn twintip en de Trip varen en zal ik daar nog wat over toevoegen.

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
7 Reacties
 • Oli4k op 20 May 2015 @ 20:41
  Meld dit bericht aan de moderator

  Niet geschikt voor beginners, zoals Naish zelf al schrijft: "it's ideal for intermediate to advanced riders".

 • Morres op 22 May 2015 @ 15:26
  Meld dit bericht aan de moderator
  jup en geen struts, dus niks voor beginners daarom.
 • Oli4k op 24 May 2015 @ 13:24
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik probeerde een review te schrijven maar krijg de melding "geen maat gekozen" terwijl er niets te kiezen valt. Dan maar zo... Edit: review netjes teruggezet waar hij hoort nu de maat is toegevoegd.
 • Evan op 24 May 2015 @ 18:08
  Meld dit bericht aan de moderator
  Iermand had de maat verwijdert, vandaar dat het niet lukte.
 • Evan op 03 June 2015 @ 09:04
  Meld dit bericht aan de moderator
  Een 10m met de low-end van een 14m puur door het weglaten van de struts klinkt erg sterk zonder hoge AR en vlakke kite zoals race kites.
 • wazzaah op 03 June 2015 @ 14:36
  Meld dit bericht aan de moderator
  Zitten soms hele goeie modellen tussen bij fabrikanten met een enorme winddrange (wat ze dan heel snel weer veranderen). Heb een 10m Rise gehad die ik kan varen van 15 tot bijna 30 knopen. Dus een 10m met surfboard kan je best een flinke low-end hebben
 • Oli4k op 04 June 2015 @ 09:38
  Meld dit bericht aan de moderator
  Inmiddels heb ik hem met de twintip ook gevaren en dan is de low end minstens zo goed, gewoon hoogte lopen met 11 knopen wind, vlagen 13 a 14. Ik vermoed dat ik met deze kite vanaf 10 knopen op vlak water met weinig stroming goed kan varen. 

  Hij blijft vanaf 6 knopen al in de lucht hangen omdat hij heel erg licht is. De meeste 14 meters met struts vallen dan echt naar beneden. Het voelt met deze kite alsof energie die hij niet nodig heeft om te blijven vliegen terugkomt als trekkracht. Je hoeft hem ook nauwelijks te sinussen. Gewoon een paar powerstrokes om snelheid te maken en je kunt hem aan de rand van het windvenster parkeren.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 32 gasten 0 leden

© 2002 - 2021 Kitehigh