Kites - Kite Gear - Zeeko Krush 3 2013 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Zeeko Krush 3 (2013) starstarstarstarstar


Krush 3 (2013)
Krush 3 (2013)

De 2013 Zeeko Krush 3 in het kort.

Krush, 3rd edition, marks a new step for last generation freestyle kites.
This new version was completely revisited :
 • A new design of tip
 • The "Virtual Strut Design"
 • A wider aspect ratio
 • New accessories facilitating the daily use : deflating valve on the tip, new aerodynamic leading edge extremity

The kite gets more «pop», allows a better lines slack for unhooked tricks and reactivity is improved. Thanks to the wider aspect ratio, the kite sheets out on a shorter distance.

These characteristics associated with ultra-strengthened construction make Krush the best versatile freestyle competition kite of its category.


Maten
12

10

9

7Shops
KiteonlyHaren


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
10m 37 37
3.4%
100u 2:42u 12 kn 16.6 - 25.2 kn 35 kn
9m 16 16
1.5%
38u 2:21u 8 kn 13.6 - 22.8 kn 35 kn
7m 19 17
1.6%
49u 2:36u 14 kn 21.0 - 33.9 kn 50 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Zeeko Krush 3 2013
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Korte ervaring door Marc_87 op 03/11/2012


Gebruikte gear: Zeeko Krush 3 9m & Essence 133x41

De bar:
Er was nog geen nieuwe bar beschikbaar, heb dus ik heb de Best Redline Performance bar gebruikt. Je kan hier een review vinden over deze bar: http://www.kitehigh.nl/gear/Kites/Best/Taboo/2011

De kite:
De Zeeko Krush 3 is een 5 struts SLE kite met een korte bridle zonder katrollen of sliders. De afwerking van de kite is erg goed te noemen, er zijn meer dan genoeg verstevigingen te vinden in de vorm van een dacron gedeelte aan de TE van de kite en een special soort PVC op bepaalde punten op de LE. De kite heeft one-pump ala Slingshot erop en dat werkt prima. Je kan de kite uitrusten met het ERA systeem zodat de kite beter kan herstarten, dit is vooral handig in minder wind.

Vlieg eigenschappen:
Ik heb de kite gevaren in zo'n 17-25 knopen wind. De kite is heerlijk stabiel en in de vlagen heeft die niet de nijging tot klapperen. De kite staat wat meer naar de rand van het windvenster. Op 12 uur blijft de kite ook mooi op positie staan, het zou kunnen dat de "virtual strut" hier invloed op heeft.

Hoogte lopen gaat uitstekend met deze kite. Dit komt mede doordat de kite een wat hogere AR heeft en meer naar de rand van het windvenster staat. Hierdoor heeft de kite ook een hoge vaarsnelheid. De depower is tot een grote range op de bar lineair te noemen. Daarboven gaat de kracht snel uit de kite.

Het springen gaat erg makkelijk en soepel met deze kite, het voelt direct vertrouwt aan. De hangtime is meer dan prima te noemen en ik werd een paar keer verrast wat resulteerde in een boze Duitser. yes  Downloopen na een hoge sprong gaat ook als vanzelf met deze kite.

Ik heb een paar keer uitgehaakt maar te weinig om er iets nuttigs over te zeggen. Kiteloops heb ik wel gedaan met de kite, in het begin waaide het iets te zacht en kwam ik niet hoog genoeg maar naar mate het harder ging waaien gingen kiteloops prima. De kite draait niet extreem snel maar gaat wel goed rond en vangt je ook prima op.

De bardruk vind ik zelf medium, je kunt precies voelen waar de kite staat. Om die reden geeft deze kite direct vertrouwen om van alles te proberen. Het stuur gedrag is ook lekker soepel wat heerlijk is tijdens het carven.

Conclusie:
De Zeeko Krush 3 is een freestyle kite die niet alleen voor freestyle kiters geschikt is vind ik zelf. Als je gewoon lekker je rakjes vaart en af en toe een sprongetje maakt kan het allemaal heel gemoedelijk. Ga je wat agressiever en harder varen kan je toch wel merken dat er een stuk meer pit in de kite zit. Het is daardoor naar mijn idee een prima kite voor mensen die nieuwe tricks willen oefenen en op een hoger niveau willen komen.

Let wel op, dit is mijn idee naar zo'n 2 uur varen met deze kite. Het is misschien wat kort maar ik heb zoveel kites gevaren dat ik na zo'n 2 uur wel een idee heb van een kite.

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
8 Reacties
 • Michiel. op 05 November 2012 @ 19:38
  Meld dit bericht aan de moderator

  Nice review!


  Waarom hebben ze je geen 2012 barretje gegeven? Principe van het unieke depowersysteem zal niet wijzigen lijkt me.


   

  Voor de rest klinkt het als de Krush 2 yes
   

  Kortom, zal ze back to back gaan varen net als vorig jaar om de echte verschillen eruit te halen.


   

  Iig een positief verhaal over een zeker voor velen interessante kite!

 • KappuhH op 05 November 2012 @ 19:43
  Meld dit bericht aan de moderator
  Goed verhaal Marc! Ondanks de duidelijke wijzigingen (langere tips, virtual strut) is het echt een verbetering van de Krush 2 en niet totaal een andere kite maar wel op veel punten flink verbeterd!

  De uitgehaakte prestaties van de Krush 3 zijn ook echt duidelijk verbeterd!

  Als iemand wil testen, stuur me dan een berichtje!

  @Michiel: had maar één barretje bij me en stond zelf ook op het water.
 • Marc_87 op 05 November 2012 @ 20:23
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik ga zeker nog een keer binnenkort de uitgehaakte prestaties proberen. Ik heb ook nog met de 12m gevaren maar dat was te kort en die was naar mijn mening niet goed afgestelt dus daar kom ik later nog een keer op terug.

  Overigens vergeten te melden, ik vind de kites er nu echt "af" uit zien qau constructie en detail. Dat had ik met de vorige wat minder.
 • Michiel. op 05 November 2012 @ 21:39
  Meld dit bericht aan de moderator
  Vanaf de eerste Zeeko modellen was de constructie helemaal top. Van de tientallen kites waarvan ik de geschiedenis goed van ken is er slechts 1 die direct uit de verpakking een defect had. Kwaliteit is dus top. Die verhalen hoor ik ook uit Australie en Zuid Afrika al tijden.

  Afwerkingsniveau haalt het net niet bij Ozone en Core, maar dat doet nog steeds geen enkel ander merk (FS buiten beschouwing gelaten). Maar zie je dat ook terug in de praktijk bij dagelijks gebruik? Ik iig niet, en heb genoeg met de vliegers meegemaakt. En ik ben niet de enige.

  @ Hendrik: Ego coolwink
 • Marc_87 op 05 November 2012 @ 22:06
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ben het met je eens dat de constructie altijd top was, maar het zag er op een of andere manier net niet zo uit als bijvoorbeeld een Slingshot, Ozone of een North. FS laat ik buiten beschouwing omdat het een hele andere vlieger is. Maar nu ziet het er ook echt uit qua afwerking als een top merkt mbt de details en dat was eerst niet. En dat was bijvoorbeeld ook te zien aan de bar en dat is nu niet meer.

  Er zijn maar twee tube merken die er nog een stapje boven staan qua afwerking en detail en dat zijn Cabrinha en Core. Maar die staan ook boven alle merken en ook vooral qua prijs...
 • KappuhH op 06 November 2012 @ 07:33
  Meld dit bericht aan de moderator
  Als je op het strand om je heen kijkt zijn er eigenlijk geen kites die een volledig dacron frame hebben (TE ook helemaal van dacron). En check die verstevigingen op de LE:
 • Marc_87 op 06 November 2012 @ 10:21
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik had het ook niet over de constructie maar over de afwerking en details Hendrik. De constructie is altijd al goed geweest.
 • Michiel. op 06 November 2012 @ 16:32
  Meld dit bericht aan de moderator
  Mee eens Marc wat betreft de afwerking en details van Zeeko yes

  Nu wachten tot volgend jaar wat de veranderingen aan de bar zullen worden.
  iig. een beter ontwerp van de klem om de sliding stopper denk ik. Voor de rest heb ik er niets op aan te merken dit seizoen.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 64 gasten 1 lid
Frank Rrd

© 2002 - 2019 Kitehigh