Kites - Kite Gear - Zeeko Krush 4 2014 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Zeeko Krush 4 (2014) starstarstarstar


Krush 4 (2014)

De 2014 Zeeko Krush 4 in het kort.

VOORDELEN VAN DE ZEEKO KRUSH 2014

Deze hybride C-shape kite is bij uitstek geschikt voor uithaken, extreme kiteloops en explosieve sprongen. Progressie maken doe je met de Zeeko Krush 2014, de freestyle Cross-over kite van Zeeko. De eigenschappen van de Krush op een rij:

 • Explosieve pop: Ideaal voor uitgehaakte trucs. Na de pop is er een flink ‘slack line’ moment om je handlepasses uit te voeren. Ook bij ingehaakte sprongen is de afzet explosief, je wordt met een gigantische ruk het water afgetilt en de lucht in getrokken;
 • Formidabele spronghoogte: De Krush blijft maar verder omhoog gaan, alsof er geen einde aankomt;
 • Bijzonder stabiel: De Krush trekt zich niets aan van vlagerige wind en staat als een huis;
 • Precies bargevoel: Zonder naar de kite te kijken weet je waar hij in de lucht staat en hij reageert zonder stuurvertraging.

TECHNISCHE DETAILS

De Krush heeft in 2014 de volgende lijst met technische specificaties meegekregen:

 • Swifty Bridle System: Een zeer korte bridle zonder katrollen waarmee de kite erg direct reageert op het sturen van de bar;
 • 3 instelmogelijkheden op de stuurlijnen: De stuurlijnen zijn zo in te stellen dat je kan kiezen tussen een snel vliegende kite met lichte bardruk of een langzamer sturende kite met meer bardruk. Voor de gulden middenweg zet je hem op de middelste stand;
 • Easy Relaunch System (E.R.A.): Het innovatieve herstartsysteem dat Zeeko als sinds 2010 gebruikt. Hierdoor kun je je kite in 6 knopen al herstarten!
 • Bat Trailing Edge: Door de driehoekige vorm van de trailing edge is de kite nog duurzamer. En het ziet er ook nog eens gaaf uit!
 • Groot ventiel: Door een groter ventiel met schroefdop pomp je de kite nog sneller en makkelijker op;
 • Virtual Strut Design: De middelste strut heeft ruimte tussen het doek en de strut. Dit verhoogt de pop bij uitgehaakte tricks, geeft meer ‘slack line’ en zorgt voor betere upwind kwaliteiten;
 • No drag Leading Edge: De Leading Edge loopt aan de uiteinden in een punt waardoor de kite minder weerstand heeft. Ook is hierdoor de kans minimaal dat de bridle om de tip van de kite komt te zitten.

CONCLUSIE

Wil je met een enorme boost de lucht in getrokken worden? Wil je extreme kiteloops doen? Wil je handlepassen of misschien je eerste uitgehaakte tricks leren? Dan is de Zeeko Krush 2014 de perfecte kite voor je! 

WINDRANGE

Krush 12m: 10-22 knopen
Krush 10m: 13-26 knopen
Krush 9m: 17-32 knopen
Krush 7m: 19-35 knopen

Deze windranges zijn een indicatie op basis van een persoon van 75kg op een twintip.  Maten
12
13-28 knopen
10

9
18-34 knopen
7
Lowend 24 knopen


Shops
KiteonlyHaren


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
12m 21 21
2.9%
54u 2:35u 10 kn 14.8 - 21.4 kn 26 kn
9m 24 24
3.3%
71u 2:57u 17 kn 20.6 - 28.1 kn 37 kn
7m 10 10
1.4%
29u 2:56u 22 kn 27.3 - 37.5 kn 46 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Zeeko Krush 4 2014
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Frank82 op 09/01/2014


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
7 74kg 24 Niet getest
9 74kg 18 34
12 74kg 13 28

Na 2 jaar ocean rodeo razors gevaren te hebben wilde ik weer eens wat anders, dit omdat ik te weinig vernieuwing zag bij de razors ook al bevielen de kites me prima. Ik had ook misschien wel weer razors gekocht maar wilde toch wel wat updates ten opzichte van m'n 2012 kites. Ik miste bij de razors onder andere een groot ventiel en pulleyloze bridle. Verder vind ik de 2012 razor nog steeds de mooiste qua looks, dit is natuurlijk persoonlijk.

Wat ik zoek in een kite: freeride/freestyle/wave, een alleskunner dus maar wel met de nadruk op freeride/freestyle. Wave kiten doe ik eigenlijk enkel met downwinders, daar zijn downwinders natuurlijk ook het meest geschikt voor.

Mijn kite moet dus het volgende kunnen: hoog springen, loopen, driften, stabiel bij uithaken. Dat zijn nogal wat eisen en ik heb een aantal kites getest en bij oa de zeeko's had ik meteen een goed gevoel. Ik hou verder wel van een gemiddelde bardruk, kites met lage bardruk heb ik nooit het idee wat ze doen.

Dan nog even mijn niveau, ik hou van hoge sprongen (10m+) en doe loopjes op max 6m hoogte, ben ze nu aan het uitbouwen en gaat ook steeds beter maar echte hoge/harde loops kan/durf ik nog niet. Ze zijn echt wel mogelijk met de zeeko krush dus daar moet ik in 2014 maar aan werken.
Verder hou ik van freestyle, de railey heb ik nu wel onder de knie (ook al kan ie altijd hoger/harder) en ik wil binnenkort gaan werken aan de s-bend, railey to blind en unhooked-backroll.
Dan nog wavekiten, geen idee wat mijn niveau hier is, ik doe het af en toe dus voor de lol en durf wel de grote bakken af te rijden/op te zoeken. Mijn idee van wavekiten is de kite gebruiken om de golf op te komen en daarna niks meer met de kite te doen en echt de golf af te surfen, dit strapless voor het echte surf gevoel. Ik ben dus een redelijke rider maar in verre geen pro.

Wat betreft de zeeko krush:

De kite heeft een gemiddelde 'sportieve' bardruk, niet teveel maar zeker niet te weinig, je voelt goed aan wat de kite doet. De windrange is zoals de meeste hybrid-c kites beperkt qua low-end maar goed qua high-end. Je trapt de kite makkelijk weg in de high-end maar je hebt wel wat druk nodig voor de kite echt los komt. De kite gaat verder prima upwind maar dit is toch voornamelijk afhankelijk van je board/techniek/omstandigheden.

Springen, de kite springt echt hoog, dit wel wanneer je een goede afzet hebt en aggresief instuurt, anders gebeurt er niet veel. De hangtime is niet echt goed, gemiddeld zeg maar. Zoals de meeste hybrid-c's is een downloop of de kite flink insturen noodzakelijk om zacht te landen. Met deze kite ga je hard omhoog en ook weer hard omlaag :D.

Uitgehaakt blijft de kite heerlijk stabiel, een klein nadeel is wel dat de chickenloop op de freestyle bar vrij klein is en geen auto-indexing heeft, later meer over de bar. Na een goede pop slacked de kite goed wat inhaken makkelijk maakt.

Directheid, de kite is op zich wel direct qua gevoel maar qua stuurinput zit er een kleine delay op, je moet em flink hard aantrekken om op gang te krijgen maar zodra de kite eenmaal op snelheid is gaat ie als een malle. Dit merk je zeker bij het springen/loopen. Het voordeel is dat je bij uithaken niet met een nerveuze kite te maken hebt. Ik heb het idee dat mijn ocean rodeo razors sneller waren maar de krush bouwt iets meer druk op. De razor is verder 1 van de snelste kites die ik gevaren heb en de zeeko krush is ook zeker een snelle kite.

Downwind drift, helaas heb ik nog geen downwinder gedaan met de kite dus dit heb ik nog niet echt goed kunnen testen. Na een loop drift de kite echter wel mooi mee na de landing en ook bij het afgaan van een flinke golf met de twintip drift de kite goed mee.

Kwaliteit: dit is echt een top punt van de kite, de afwerkingen en verstevigingen van de kite zijn echt super, ik heb bij veel "a-merken" het een stuk minder goed gezien, het enige verbeter punt is misschien dat nieuwe ripstop met dubbele naden.

Veiligheid: het is geen beginnerskite maar ik zou er zo iemand les mee geven, het is een heel toegankelijk kite voor iedereen maar als beginner heb je meer aan een iets meer freeride georienteerde kite. Deze kite springt zeker erg hoog maar het is met een freeride kite wel makkelijker om te springen.

Dan de bar, de bar heeft vele pluspunten maar ook wat nadelen. Als eerste de pluspunten:
- fijne grip
- pu om depowerkoord
- boven de bar depower
- swivel onder de bar, boven de bar werken ze nooit en deze van zeeko kan je makkelijk met de hand draaien
- single front lijn safety, toch het beste na een 5th lijn
- makkelijk breedte verstelbaar
- hele fijne stijve lijnen met extensions waardoor je met 20m of 24m lijnen kan varen
Dan de nadelen:
- geen auto indexing chickenloop, er zit geen rand op de chickenloop die netjes in het bar gat valt, deze is vlak waardoor bij uithaken soms je chickenloop iets gedraaid zit. Meestal blijft ie wel netjes zitten dus het is niet zo'n groot probleem.
- relatief kleine chickenloop voor een freestyle bar, het kan wel maar een grotere loop maakt inhaken makkelijker.
- single front lijn safety gaat via een lijn die vanaf je chickenloop zo'n 6m omhoog gaat richting 1 frontlijn, deze safety lijn gaat na meerdere rotaties om je depowerlijn en andere lijnen heen draaien, verre van ideaal dus. Dit heb ik zelf aangepast door er een onderdeel van ozone op te zetten. In plaats van de geknoopte splitsing van de powerlijnen heb ik dus het volgende onderdeel er tussen gezet. Nu is mijn safety lijn nog maar 1,5m lang terwijl ik wel gewoon 100% flagging behoud. (zie de comments voor foto's).

Conclusie over de bar:
Een zeer fijne bar die wat kleine verbeterpuntjes heeft, zelf heb ik dit voor een gedeelte opgelost maar dit is natuurlijk niet iets wat iedereen gaat doen.

Waarom heb ik dus voor de zeeko krush gekozen en niet voor 1 van de vele andere hybrid-c kites? Oa de prijs, deze is goed in vergelijk met de meeste andere merken terwijl je er veel kwaliteit voor terug krijgt. Verder heeft de kite alle eigenschappen die voor mij belangrijk zijn.

Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
25 Reacties
 • kite2fly op 09 January 2014 @ 19:31
  Meld dit bericht aan de moderator
  Zeer nette review dit. yes
 • ItsMe.Erik op 10 January 2014 @ 18:12
  Meld dit bericht aan de moderator
  Mooie review  

  Ik gebruik ook de ozone safety  simpel en veilig 
 • Michiel. op 11 January 2014 @ 19:50
  Meld dit bericht aan de moderator
  Mooie uitgebreide review! mis alleen upwind performance en ik kan mij niet vinden in je mening over de hang-time en low-end. Dat gezegd ik heb de Krush3 in de kleinere maten. Wellicht is er toch meer verandert aan de kite dan het uiterlijk doet vermoeden. Overigens vind ik ze ook lekker driften in de golven! Beter dan de Notus5 (op de 5.5m na, is een stormkite)
 • KappuhH op 11 January 2014 @ 21:20
  Meld dit bericht aan de moderator
  Mooie review!

  Wat betreft de kleine chickenloop, er is een extra grote leverbaar voor de mensen die dat graag willen. 
 • Lude op 12 January 2014 @ 12:57
  Meld dit bericht aan de moderator
  Absoluut, prima review.. kan me overal ook goed in vinden wat jij verslaat!

  Met die ozone power bracket heb je toch nog steeds dat je safetylijn om je depowerkoord wikkelt?
 • Frank82 op 12 January 2014 @ 17:35
  Meld dit bericht aan de moderator
  Low end valt idd mee, het is niet slecht ofzo maar er zijn kites die het beter doen. In vergelijk met vergelijkbare kites (rpm, c4, dice, or razor, etc) is het gewoon gemiddeld, niet beter of slechter. In vergelijk met echte free ride kites is de low end niet geweldig.

  Ik heb zelf vorige week aan een ozone catalyst gehangen en de hangtime daarvan is echt een stuk beter dan de krush, was wel weer blij toen ik aan de krush hing echter, toch wat meer mijn ding.

  Lude, met die bracket gaat de safety lijn er idd soms omheen maar door simpelweg aan je swivel te draaien zit ie weer goed, ik vind het een serieuze verbetering van de bar en het overwegen waard voor iedereen die een zeeko bar heeft. Wel 1 tip: het is een behoorlijk klusje om de boel om te bouwen, alles moet namelijk los dus neem je tijd. Nog een tip, doe het buiten of in een grote ruimte waar je je lijnen geheel kan uitlopen. Ik deed het in m'n woonkamer en daardoor was het soms goed zoeken welke lijn ik nou moest hebben.
 • Lude op 13 January 2014 @ 11:01
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik zie er wel voordelen in... Ben toch al wat met die bar aan het knutselen, dus dit lijkt mij een mooie upgrade. tnx voor de tip!
 • Michiel. op 18 January 2014 @ 23:32
  Meld dit bericht aan de moderator
  Dan snap ik je hangtime referentie! Kan ik mij geheel in vinden. low-end van de 9 & 7m is erg goed, op een paar freeride low-end bakken na! op zich een goed idee die ozone bracket!
 • Frank82 op 19 January 2014 @ 16:39
  Meld dit bericht aan de moderator
  Hier nog wat duidelijkere foto's van m'n bar update:


  Het knoopje om de safety ring is een bow line knot. Ik heb de originele safety lijn dus hergebruikt. Nu zit het dikke stuk van de safety lijn er op maar ik ga het dunne stuk er op zetten omdat de dikke lijn niet echt goed samen met het main depowerkoord door het bar gat past.
 • Michiel. op 21 January 2014 @ 20:22
  Meld dit bericht aan de moderator
  Bedankt voor de uitgebreide toelichting!
  Inderdaad is dit een veel cleanere bar geworden. Ik hoop dat Hendrik dit doorstuurt naar Frankrijk. Ik zie dit ook wel zitten. Zonder deze foto's had ik niet een heel duidelijk beeld, bedankt Frank! yes
 • Frank82 op 03 February 2014 @ 19:27
  Meld dit bericht aan de moderator
  Zaterdag even met de 7m krush gewavekite, wind was zo'n 28-35kn en de golven zo'n 2m hoog en redelijk clean met goede power.
  De power van de krush is goed te doseren om de golf op te komen maar er niet overheen getrokken te worden, ik had de kite een klein stukje gedepowered om meer bar throw te hebben. Bij het afrijden van de golf ging alle druk uit m'n lijnen en drifte de kite mooi mee, ik had hier wel de bar van me af natuurlijk. Zodra je weer druk wil is het simpelweg aantrekken van de bar genoeg.

  Al met al tevreden over de krush als wavekite, was natuurlijk maar een korte eerste indruk in flinke wind en ben dan ook benieuwd hoe de 9 het doet in 20kn wind.
 • piede op 05 February 2014 @ 13:33
  Meld dit bericht aan de moderator
  Hey Frank, lekker bezig, en tof dat je zo geniet van je nieuwe setje! We nemen het zeker mee richting headquarter @ Frankrijk. We houden van feedback ;) Ik ben trouwens altijd aanspreekbaar voor een testkite.  
 • Michiel. op 23 April 2014 @ 10:47
  Meld dit bericht aan de moderator
  Mijn customized Zeeko bar is in de maak. i.o. gaat Infextion het anders oplossen. Wordt vervolgd!

  Echter, mijn oog viel op een advertentie voor een complete set Zeeko Krush 4's van....Frank???
 • So_Surreal op 23 April 2014 @ 15:57
  Meld dit bericht aan de moderator
  Michiel, ik sprak zondag bij Medemblik een gozer (hij was bezig met een Krush 12m), en die vertelde dat hij de zooi in de verkoop gooide omdat hij ze moeilijk te relaunchen vond.

  Misschien was hij dat wel.
 • Frank82 op 23 April 2014 @ 16:33
  Meld dit bericht aan de moderator
  Dat was ik ja, zooi zou ik het niet noemen. Vind ze echt wel lekker varen maar heb een paar kleine dingetjes die me storen. Zondag was een beetje een uitspraak uit emotie omdat de kite echt het water niet uit wilde. Moest em reverse relaunchen (beide stuurlijnen aantrekken) om de kite het water uit te krijgen. Overigens is enkel de 12 moeilijk het water uit te krijgen in minimale omstandigheden, met de 9 en 7 geen probleem.
 • KappuhH op 23 April 2014 @ 19:37
  Meld dit bericht aan de moderator
  Bij relaunchen van de Krush de bar zo ver mogelijk van je af en 1 stuurlijn een heel eind binnenhalen terwijl de kite redelijk in de powerzone ligt. Dan draait hij zich redelijk makkelijk om en gaat dan gepowered de lucht in. In heel weinig wind inderdaad reverse relaunchen.

  Notus gaat meer naar de rand van het windvenster om daar rustig omhoog te gaan.

  Belangrijkste bij de Krush is dat je de stuurlijn echt een heel eind aantrekt en niet alleen je bar.
 • Frank82 op 23 April 2014 @ 19:49
  Meld dit bericht aan de moderator
  Dat probeerde ik idd Hendrik, bar van me af zover als kan en stuurlijn heel ver binnenhalen, werkte echt niet. Toen dus reverse relaunch geprobeerd en dat lukt uiteindelijk wel.
 • So_Surreal op 24 April 2014 @ 05:59
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ooh hey Frank, aangenaam kennis te maken, kon je alleen van het forum maar niet van gezicht.
  ik ken het, ik vervloek de boel ook wel eens als het tegen zit.
  ik kreeg mijne ook niet gerelaunched en de safety maar getrokken en naar de kant gezwommen omdat ik geen zin had om tegen die sluis te eindigen.
 • Hard2Handle op 25 April 2014 @ 07:13
  Meld dit bericht aan de moderator
  Frank waar stoorde je nog meer aan dan? Want ik neem aan dat je niet alleen voor het relaunchen je hele set te koop zet?
 • Frank82 op 27 April 2014 @ 20:32
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik vind het nog steeds hele fijne kites, m'n oude kites spreken me echter net ff meer aan (OR Razor). Dit is echter persoonlijk.
 • Frank82 op 10 August 2014 @ 22:14
  Meld dit bericht aan de moderator
  Vandaag een high-end sessie met de zeeko krush 7m. Had er 22 meter lijnen op staan in vlagen van 46 knopen. Had ondanks de keiharde vlagen gewoon goede controle en een paar bizar hoge sprongen gedaan, eerder had ik de indruk dat de high-end niet zo hoog was maar deze is dus echt meer dan prima :)
 • Geen foto
  Dude1 op 11 August 2014 @ 19:20
  Meld dit bericht aan de moderator
  Grapjas met 46 knopen, heel de dag op het water gestaan met een 9. Had het met die snelheid nooit overleefd. 

 • Geen foto
  kiteruitschell op 11 August 2014 @ 19:38
  Meld dit bericht aan de moderator
  9 kon ook niet na 7 uur savond toen was het ook vlagen van 46 geen grapjas dus
 • Frank82 op 11 August 2014 @ 23:20
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ga je mond spoelen Dude1, op Wijk aan Zee ging ie gisteravond dik aan. Heb de 10minuten waarnemingen van Ijmuiden er bij bepakt. Dat jij overdag tussen de onweersbuien gaat kiten geeft wel genoeg aan.
 • KappuhH op 12 August 2014 @ 08:08
  Meld dit bericht aan de moderator
  Precies mijn ervaring Frank. 7m Krush heeft hele goede lowend maar ook een verbazingwekkende highend. Bij 30+ knopen heb je al flinke druk, maar die 40+ vlagen kan ie makkelijk aan. Topkite wat mij betreft. Afgelopen zaterdag veel plezier mee gehad!
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 69 gasten 0 leden

© 2002 - 2019 Kitehigh