Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/admin/domains/kitehigh.nl/public_html/inc/config.php on line 22

Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/admin/domains/kitehigh.nl/public_html/inc/page/gear3/gear.php on line 29
 Kites - Kite Gear - Zeeko Pursuit 2014 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Zeeko Pursuit (2014) starstarstarstarstar


Pursuit (2014)

De 2014 Zeeko Pursuit in het kort.

VOORDELEN VAN DE ZEEKO PURSUIT 2014

Heel hard varensupersnel upwind gaan en lang zweven, daar is de Zeeko Pursuit 2014 voor gemaakt. Door de officiële IKA certificering is deze kite toegestaan in officiële wereldbeker wedstrijden. De eigenschappen van de Pursuit op een rij: 

 • Excelente upwind kwaliteiten: Upwind varen is met deze kite super makkelijk, zelfs in de lowend;
 • Extreme hangtime: De Pursuit tilt je van het water en laat je lang, heel erg lang zweven;
 • Makkelijk te hanteren: De Pursuit laat iedereen genieten, van beginner tot pro. Alles gaat makkelijk van upwind varen tot springen;
 • Grote windrange: Zowel de lowend als de highend van de kite is goed. Van de Zeeko range heeft de Pursuit de grootste windrange;
 • Perfect bargevoel: Zonder naar de kite te kijken weet je waar hij in de lucht staat en hij reageert zonder stuurvertraging. 

 TECHNISCHE DETAILS

Deze nieuwe telg van de Zeeko familie heeft de volgende lijst met prachtige technische specificaties:

 • 4-punts bridle systeem: Deze bridle zorgt voor de optimale combinatie tussen kite controle en gebruiksvriendelijkheid over zijn hele wind bereik;
 • 3 instelmogelijkheden op de stuurlijnen: Door zelf de stuurlijnen in te stellen kan de rider kiezen voor een snel vliegende kite met lichte bardruk of een langzamer sturende kite met meer bardruk. Als je niet kunt kiezen kies je de middelste stand;
 • Easy Relaunch System (E.R.A.): Het innovatieve herstartsysteem dat Zeeko als sinds 2010 gebruikt. Hierdoor kun je je kite in 6 knopen al herstarten! 
 • Bat Trailing Edge: Door een driehoekige vorm van de trailing edge is de kite nog duurzamer. En het ziet er ook nog eens gaaf uit!
 • Groot ventiel: Door een groter ventiel met schroefdop pomp je je kite nog sneller en makkelijker op. 

CONCLUSIE

Wil je supersnel varen en hard upwind gaan? Wil je een kite met een enorme windrange? En heeft veel hangtime jouw voorkeur? Dan is de Zeeko Pursuit 2014 de perfecte kite voor je!

WINDRANGE

17m: 7-16 knopen
13,5m: 8-20 knopen
11m: 11-25 knopen
9,5m: 14-30 knopen
7m: 18-37 knopen
Deze windranges zijn een indicatie op basis van een persoon van 75kg op een twintip.   


Maten
17

13.5

11

9.5

7Shops
KiteonlyHaren


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
7m 12 12
1.6%
23u 1:55u 17 kn 20.7 - 31.3 kn 35 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
2 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Zeeko Pursuit 2014
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Korte ervaring door Lude op 22/07/2014


De 11m enige tijd gevaren bij +/- 17knopen in choppy omstandigheden.

Korte indruk:
Hoge vaarsnelheid, je moet hem even op gang brengen om druk op te bouwen maar daarna gaat hij ook als een speer.  Ik heb nog geen kite gevaren die zo hard hoogte loopt als de pursuit.
Springen was even wennen, maar als je hem door hebt heeft hij erg veel hangtime (ik denk meer als de notus).
Heb de kite ivm chop niet uitgehaakt, daar kan ik niet over oordelen.

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Korte ervaring door Marc_87 op 17/07/2014


- Wind/water condities
  11m: 11-22 knopen / super vlak, choppy en kleine golfjes;
- Gebruikte gear: Zeeko Pursuit 11m, Essense 133x41;
- Spots: Brouwersdam & De Slufter
- Vaaruren: +/- 8 uur. 


De tas:
Deze heeft meer dan genoeg ruimte, ook kan de bar en de pomp aan de tas bevestigd worden. De bar:
Ik heb de Pursuit gevaren met de freestyle bar, het is een 4 lijns bar met standaard 20m + 4m lijnen.  De bar is in breedte verstelbaar, dit zijn de maten 46cm en 54cm. Het depoweren van de kite gaat door middel van een clamcleat welke eenvoudig werkt. Ook kan het uiteinde van het koord tegen de clamcleat aan "geplakt" worden door klitteband. De QR is van het push-away type en wanneer je de QR gebruikt gaat deze eenvoudig los. De kite flagt uit op één frontlijn na gebruik van de QR. De leash moet je aan de mini 5th vast maken, deze kan ook nog door de QR zodat met unhooked tricks de kite niet meteen op de safety gaat. In de QR zit ook een swivel welke gebruikt kan worden om met de hand de frontlijnen te untwisten, dit gaat prima en vind ik persoonlijk erg fijn. Er is wel één echt groot nadeel aan de bar, de centrehole is naar mijn mening te klein om nog goed te kunnen poweren en depoweren tijdens het sturen. De mini 5th slijt hierdoor ook erg snel wat al snel te zien is.De kite:
De Pursuit is een 5 struts SLE kite met een hoge AR. Het is een tegenhanger van de Dyno, Edge en Velocity. De kite heeft een relatief lange bridle en op beide bridle kanten heeft de kite katrol zitten. De kite is erg netjes afgewerkt en zit goed in elkaar. De kite heeft one-pump ala Slingshot en de clips om de struts af te sluiten zijn met neopreen bekleed. De kite heeft een schroefventiel zoals Cabrinha en Ozone gebruiken, dit zorgt er voor dat de kite erg eenvoudig en snel opgepompt is. De pigtails van de kite zijn fool-proof uitgevoerd. Voordat je met de Pursuit echt gaat varen moet je wel controleren of de aanknopingspunten onder de floaters goed afgesteld staan, is dit niet het geval dan kan je de kite teveel poweren en gaat die backstallen.

Vlieg eigenschappen:
De Pursuit is een redelijk stabiele high-end SLE kite die aan de rand van het windvenster staat. De bar en stuurdruk is licht te noemen en ondanks de katrol in de bridle is de directheid en de snelheid waar de kite mee gestuurd kan worden erg goed te noemen.

Het depower bereik heb ik niet helemaal kunnen ervaren want er was gewoon niet genoeg wind om dit uit te testen maar in de max van 22 knopen hoefde ik de kite niet eens te depoweren. De low-end is uiteraard erg goed omdat de kite een redelijk vlak profiel heeft en een hoge AR. Bij zo'n 11 knopen kon ik al wegkomen. Het hoogte lopen is waar deze kite echt in uitblinkt, het is een racekite en dat merk je want de kite gaat direct de hoek van het windvenster in.

Een voordeel van racekites is ook dat deze goed springen en veel hangtime hebben. Omdat ik de kite het meredendeel in normale wind heb gevaren heb ik dit niet optimaal kunnen testen maar potentie is er zeker. In normale wind kom je al eenvoudig hoog en blijf je ook langer hangen dan veel andere kites. De kite lift je normaal van het water af en je gaat geleidelijk omhoog, het landen is met twee vingers in de neus. De kite boven je houden en een keer insturen is genoeg.

Iets wat deze kite ook goed kan en wat andere racekites minder of niet goed kunnen is uithaken! Ja je leest het goed, er is zelf iemand die zijn freestyle kite voor een Pursuit heeft ingeruilt om met minder wind uit te haken. Mij gingen railey's en uitgehaakte backrolls ook meer dan prima af met deze kite, een echt dood moment kon ik niet vinden maar misschien had dat ook meer met mij te maken dan met de kite. Wat ook nog een pluspunt is dat de kite op een downwind koers goed mee drift. Dus wanneer je met een TT af en toe en golfje pakt kan dat met deze kite uitstekend. 

Conclusie:
De Pursuit is de racekite van Zeeko maar met meerdere gezichten! Wil je op een raceboard of hydrofoil varen dan is dit de kite voor jou omdat deze gewoon erg veel hoogte loopt. Voor de mensen die lekker willen freeriden is dit ook een ideale kite, lekker hoog en lang springen en nog gewoon een golfje pakken is allemaal mogelijk met deze kite. Voor de uithakers onder is kan dit wel eens een erg goed weinig wind alternatief zijn omdat uithaken gewoon prima gaat met minder wind. 

Ik wil Zeeko Benelux bedanken voor het beschikbaar stellen van kite. 
Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
8 Reacties
 • Marc_87 op 17 June 2014 @ 22:12
  Meld dit bericht aan de moderator
  Erg fijne vlieger! Ik probeer van de week mijn impressie af te hebben!
 • Morres op 18 June 2014 @ 00:00
  Meld dit bericht aan de moderator
  aan Hendrik; deze lijkt zeker het meest op jekyll? hoge AR en snelle reactie, enz enz? :)
 • KappuhH op 18 June 2014 @ 11:24
  Meld dit bericht aan de moderator
  Uhm... Jekyll is al erg lang geleden dat ik die gevaren heb eigenlijk, 2011 ofzo. Maar Pursuit kenmerkt zich vooral door hoog springen en lang zweven. Dat kan ik me ook nog herinneren van de Jekyll. Daarnaast is de Pursuit ook echt een racekite dus je hebt een bijzonder hoge vaarsnelheid. Gisteravond de 13,5m op Horst uitgelaten en lowend is ook erg goed!

  Ben benieuwd naar Marc z'n review! Ik zal binnenkort ook een iets uitgebreider verhaal schrijven...
 • KappuhH op 18 July 2014 @ 10:06
  Meld dit bericht aan de moderator
  Bedankt voor de review Marc! Echt een heerlijke freeride kite en inderdaad opmerkelijk dat ie zo goed uithaakt! Dat maakt de 13,5m en 17m ook een lekkere lowend alround kite.
 • HaPe op 20 July 2014 @ 17:40
  Meld dit bericht aan de moderator
  Gisteren weer veel plezier gehad van de 17m, uithaken vanaf een knoop of 10 yes
 • Lude op 22 July 2014 @ 09:29
  Meld dit bericht aan de moderator
  HaPe: Hoe verhoudt deze zich tot de 17 Zephyr?  Heeft hij nog wat kracht aan de rand van van het venster? (Ik heb zelf de 17 notus xlw, deze haakt leuk uit (alleen geen dood moment), maar als je crashed is het wel hard fitnessen om hem weer ingehaakt te krijgen :).
 • HaPe op 23 July 2014 @ 20:10
  Meld dit bericht aan de moderator
  Qua low-end durf ik het niet te zeggen. Als de kite in de lucht blijft hangen kan ik varen op de skim, alleen het in plane komen kost wat moeite, maar zodra hij dat is krijg je vanzelf valse wind waardoor je blijft gaan.
  De Pursuit pakt net ff wat meer hoogte dan de Zephy, waardoor je meer ruimte te verliezen hebt met je tricks.
  High-end ligt net ff wat lager dan die van de Zephyr. Afgelopen Zaterdag max 18knts in de vlagen gehad en dat was nog aardig goed te doen, maar denk dat het met een knoopje 20 in de vlagen voor mij op houd (Zephyr max 23knts in de vlagen gevaren)
  Uithaken heb ik het idee dat hij wel heeeeel iets slack heeft, wat de Zephyr totaal niet had. Na een crash weer in haken is goed te doen.
  Ook het herstarten gaat (niet in de ultieme low-end) verassend makkelijk (Zonder ERA)


 • KappuhH op 25 July 2014 @ 13:20
  Meld dit bericht aan de moderator
  Heb gisteravond de 17m Pursuit gevaren en moet zeggen dat ik serieus onder de indruk ben. De 17m is vooral veel sneller dan ik verwacht had en de (uitgehaakte) pop was ook explosiever dan ik van een 17m verwacht had. Wat mij betreft echt een fantastische kite voor de lowend!

  Heb ook de 13,5m Pursuit gevaren. Lowend daarvan is ook erg goed. Had hem nu op 28m lijnen staan en dat vond ik echt fijner dan 24m lijnen.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 50 gasten 0 leden

© 2002 - 2020 Kitehigh