Standaardmail Marktplaats


Beste Marktplaats-adverteerder,

Op de online kitesurf community Kitehigh.nl is een topic waar men elkaar wijst op verouderd kitesurf materiaal: http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=42642.0

De reden dat wij (wellicht heb je al meerdere berichten gehad) actief adverteerders benaderen is omwille van de veiligheid.

Op de kitesurf locaties word er namelijk geconstateerd dat beginnende kitesurfers zichzelf en anderen in gevaar brengen met goedkoop aangeschaft materiaal uit de beginperiode van de sport. Vaak lijken oude kitespullen een leuke deal, maar er is de laatste jaren gigantisch vooruitgang geboekt ten aanzien van de veiligheid van de materialen en het gemak waarmee kan worden gevaren. Verouderde spullen zijn dus niet alleen gevaarlijk, maar zijn totaal ongeschikt om de sport mee te leren. Ook niet onbelangrijk: ze zijn een stuk minder leuk, moderne kites bieden een veel hogere fun-factor en zijn veel breder inzetbaar, zowel qua windbereik als discipline.

Het gaat ons niet alleen om de veiligheid: kitesurfen komt namelijk regelmatig negatief in het nieuws door (dodelijke) ongelukken. Dit betekent dat de spots gesloten kunnen worden als de perceptie van de besturende instanties is dat het ook echt onveilig is. Wij zijn dus niet een setje moraalridders: onze leden zijn o.a. kite-importeurs, winkeliers, de NKV-bestuurders, (semi-)professionele kiteboarders, enz.

De meeste ongelukken en bijna-ongelukken zijn te wijten aan kiters die onvoldoende of geen les genoten hebben en het met een goedkoop setje zelf zijn gaan proberen terwijl de kans op ongelukken vele malen kleiner tot bijna nihil is bij gebruik van recent materiaal (met sterk verbeterde veiligheidssystemen en gebruikersgemak) EN na voldoende les.

Onwetende beginnende kitesurfers kennen de gevaren niet en willen vaak vooral voor weinig geld starten. Daarom zullen alleen zij reageren op advertenties als de jouwe. Elke ervaren kitesurfer zal nooit een dergelijke kite kopen vanwege het feit dat de huidige kites op alle vlakken een zoveel betere performance hebben dat ze voor hun eigen vaarplezier niet meer aan een oud model willen hangen.

Het door jou aangeboden materiaal is uit [jaar] als ik het goed heb. In die tijd stond kitesurfen nog in de kinderschoenen en was de veiligheid ver te zoeken, vandaar dat we jou verzoeken om de advertentie aan te passen op zo'n manier dat het voor onwetende beginnende kiters duidelijk wordt dat ze niet met dit oude materiaal aan de slag moeten gaan.
Daarnaast willen we je vragen dit materiaal alleen aan iemand te verkopen die aantoonbaar voldoende ervaring heeft, je wilt het namelijk niet op je geweten hebben dat er iemand verongelukt doordat je ze niet voldoende gewaarschuwd hebt.


Met vriendelijke groeten,
[naam]
Namens Kitehigh.nl
Gebruikers Online 105 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh