Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: RRD Religion MK6 2016 Gepost op: Januari 19, 2016, 17:45:42
Alle RRD's die ik gevaren heb, hebben een behoorlijk ruime low end en high end en enorme depower mogelijheden. Dus vermoedelijk de 10.5 (uitgaande van 80 - 100 kg)

Maar ik heb geen ervaring met de Religion of de 2016 modellen van RRD.


2  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: in noodgeval alles kwijt naish kite 9m + bar met doorgesneden touw Gepost op: Oktober 10, 2014, 13:24:31
ja jullie hebben echt wel een punt hoor, aflandig doe ik niet meerik heb echt wel een schrik opgelopen.
de verleiding was zo groot omdat ik andere ook zag varen
ik ben ook wel geschrokken van jullie reacties op de site hier,maar terecht
ik zou het ook erg vinden moesten er spots gesloten worden

mijn oprechte exuses


respect dat je de reacties van de mensen hier ook accepteert. Ik voel me doorgaans ook niet lekker als ik eindelijk op het strand sta en mijn verstand me zegt dat het niet goed is (teveel wind, net aflandig of wat dan ook voor reden), maar goed, beter heelhuids thuiskomen en een volgende keer een supersessie hebben, dan op dat moment "gestressed" het water op gaan.

En zoals iemand hier al zegt, er komen nog zat mooie wind dagen aan.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: evaluatie ongeluk slufter Gepost op: Oktober 08, 2014, 14:52:11
ik ben het niet helemaal met je eens, mn dat stukje over de helper

Die heeft nl wel degelijk een  verantwoordelijkheid!

  • Wanneer ik de kite van iemand anders oplaat, controleer ik zelf (door te kijken) ook nog altijd of alle lijnen goed lopen en er geen lijnen om tips heen zitten
  • Daarnaast laat ik de kite niet los, wanneer ik denk dat het niet verantwoordelijk is, ook al geeft de kiter een teken dat hij wil gaan.
    Het komt helaas te vaak voor dat  de kite teveel of te weinig in het wind venster staat, met grote gevolgen wanneer de kite omhoog gaat en dan in ene vol de wind pakt.
  • Ook wanneer ik eigenlijk denk dat de kite te groot is dan zal ik dit ook zeggen. Daar is niet iedereen blij mee, en het hangt van een aantal zaken af of ik dan alsnog de kite oplaat
    - ken ik de kiter, en dus ook zijn skills
    - hoe komt hij over (lastig dit objectief in te schatten)

Maar bij twijfel leg ik de kite weer neer en zeg ik hem ook dat ik het niet verantwoordelijk vind om  de kite op te laten.

Of ik pak de kite niet eens op en zeg hem dat het niet verantwoordelijk is onder deze omstandigheden met dit materiaal te gaan kiten.


dit dus. Ik vind dat de helper ook een verantwoordelijkheid heeft..
4  Algemeen / Trefpunt / Re: vandaag kiten in molkwar vanwege noordoostelijke wind Gepost op: September 12, 2014, 16:31:47
meneer de moderator heeft echt even een boa opgebeld. 
Bedankt ....
Leuk dat je zo opkomt voor de surfers

hehehehe, maar inderdaad, je snap het niet he
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Neopreen lijm Gepost op: September 01, 2014, 16:26:21
neopreen lijm kun je bij elke surfwinkel kopen, werkt prima!
6  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / 5 jarig jongetje gewond door kite Gepost op: Augustus 31, 2014, 20:14:35
Een 5-jarig Duits jongetje is zaterdag op het strand in Koudekerke gewond geraakt toen hij door een kite de lucht in werd getrokken. Hij was aan het spelen toen hij werd geschept door het touw van de vlieger, laat de politie zondag weten.

Het kind werd enkele meters de lucht in getrokken om vervolgens terecht te komen op het strand. Het was even buiten bewustzijn en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

De vlieger was volgens lokale media van een kitesurfer die zijn materiaal aan het opruimen was. De wind kreeg plotseling vat op de vlieger, waarna de touwen verstrikt raakten in de paalhoofden en de kite begon te tollen.

bron
7  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: ruben of gisela 2.0 verwacht op 14 februari 2015 Gepost op: Augustus 26, 2014, 16:31:43
thanks!! hoe groot zou een bordje moeten zijn als je 3,5 kg weegt en welke maat kite past daar het beste bij?
8  Army of KiteLounge / KiteLounge / ruben of gisela 2.0 verwacht op 14 februari 2015 Gepost op: Augustus 26, 2014, 14:00:12
 YeSS YeSS YeSS YeSS YeSS

9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: schade aan board Gepost op: Augustus 22, 2014, 17:09:41
als je de onderkant van mijn bord ziet, denk je dat ik doorgaans op de A2 kite.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Last van ribben? Gepost op: Augustus 20, 2014, 12:35:35
is het een nieuw harnas of had je het eerder ook al (toen je nog geen last van je ribben had).
Wat is er dan veranderd dit jaar? Andere kite die wat meer trekt of zo?
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiten in de Algarve Gepost op: Augustus 08, 2014, 12:36:10
Dit jaar voor het eerst zonder auto gedaan, ging prima. We zitten meestal in een vakantiepark (pedras da rainha)  in cabanas de tavira, dus naar het strand gaan was goed te doen te voet. Taxis zijn ook niet heel duur. Er is verder ook een supermarkt op loopafstand dus in principe heb je alles wel in de buurt.

Reden was dat we de auto wel erg duur vonden dit jaar (50 euro per dag) in het hoogseizoen. Buiten het hoogseizoen zou ik wel een auto nemen, spots zoals arroteia, fuseta en praia barril zijn toch al snel 15 minuten tot een half uur rijden.
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiten in de Algarve Gepost op: Augustus 08, 2014, 09:58:24
hahahaha, tsja, ze zijn niet zo strikt daar betreffende regelgeving en zolang niemand klaagt heb je nergens last van. We steken die strook water tussen het stadje en het strand bij laag water ook wel vaak met de kite over zodat we niet met alle gear tussen de toeristen in het bootje hoeven Smiley
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiten in de Algarve Gepost op: Augustus 08, 2014, 08:42:20
Fuseta, da's pakweg 20 minuten van Tavira verwijderd....

ja, van daar kun je mooie downwinders doen naar Praia Barril of verder richting spanje naar cabanas de tavira. Ook ligt daar arroteia in de buurt met een mooie lagoon (kun je wel alleen naar toe als het laag water is, zou ik alleen aanraden met wat locals zodat je eventueel een lift van een vissersbootje kunt krijgen als je terug wilt en het is hoog water)

Het is wel aan te raden schoentjes mee te nemen, in de lagoons liggen veel scherpe mosselen!!

momenteel is het water best koud voor de tijd van het jaar, en de gast die je met full suit ziet varen is een braziliaan....die liep ook met een muts op rond en heeft het sowieso altijd koud. ik heb eigenlijk altijd gevaren met een 2/3 shortie.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: BEGINNER; EVO, BANDIT OF PARK. 10 OF 11M? Gepost op: Augustus 07, 2014, 14:42:46
zou ik wel voor de 2013 modellen gaan van RRD, ik vind ze fijner dan het 2014 model.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Garantie geval discussie? Gepost op: Augustus 05, 2014, 08:28:02
hahaha, wat een grapjas...je hebt groot gelijk Feddomw! Ik zou ook een nette mail sturen maar enige coulance/garantie van een particuliere verkoper vervalt toch al snel (zeg maar, na 1 keer succesvol gebruik)
16  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: zeehondje komt kijken Gepost op: Augustus 04, 2014, 16:15:57
ahhhhhhhh, leuk Smiley

kan me voorstellen dat ie zich rot schrok toen ie voelde hoe iets tegen zijn voet aan stootte.
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiten in de Algarve Gepost op: Augustus 04, 2014, 12:41:19
Inderdaad,  die strook water is deel van een natuurgebied (ria formosa).  Met behulp van een bootje word je overgebracht  naar het strand en dan is het kwartiertje lopen,  pakweg 800 mtr.  Auto kun je gratis parkeren  aan de boulevard en vanuit daar het bootje nemen (kost 1.50 voor retourtje).  Als je op Google maps kijkt,  zie je bij het strand (redelijk rechts) een lange steiger naar het strand toe met twee huisjes.  800 mtr naar rechts staat tegenwoordig een klein huisje en is de kites pot (das niet te zien op Google maps),  maar daar volg je de bordjes van kiteschool eolis

hieronder een link naar google maps: kitespot in het midden aan de zee kant dus.
https://www.google.com/maps/@37.1360573,-7.5839663,1746m
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: welke kite? Gepost op: Augustus 03, 2014, 16:04:35
tsja, een kiteforum waar zowat elk merk vertegenwoordigt is, dan krijg je 100 verschillende meningen te horen wat goede en fijne beginnerskites zijn...schiet niet op.

wat is je budget om kites te kopen, ga je voor nieuw spul of tweedehands? Wat verwacht je voor een soort kiter te zijn: freestyle, freeride? Met wat voor kites heb je gelest, en vond je die fijn?

als je een kite ergens ziet kun je sowieso naar het onderdeel "Gear" in het menu gaan en kijken wat er al bekend is over deze kite.
19  Nieuws & Video / Techniek / Camera / Software / Re: Waterdruppels op gopro 3+? Gepost op: Augustus 03, 2014, 15:07:46
daar doe je volgens mij niets tegen, ik wrijf de lens wel elke keer als ik er aan denk even schoon, gewoon even met de vingers erlangs. (ook omdat zout water zo vervelend opdroogt en toch wat zoutafzetting achterlaat).
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiten in de Algarve Gepost op: Augustus 03, 2014, 14:54:49
thanks, sagres is inderdaad een nogo gebeuren in verband met de aflandige wind en tevens de vaak rotsachtige kust. Hier staat 's ochtends de wind aflandig en begin van de middag draait ie bijna 180 graden naar side-onshore. rond zevenen kan ie dan wel eens weer rustig gaan draaien naar aflandig.

Ik ga met aflandige wind niet de zee op...duurt echt te lang voordat je in Marokko bent Wink
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Kiten in de Algarve Gepost op: Augustus 02, 2014, 16:41:38
Ik ben dus net terug van twee weekjes kiten in de Algarve, een internationale kliek komt daar al een jaar of 4 elke zomer samen, gewoon om samen te kiten, en daarna wat te drinken en af en toe samen te eten. ik ga altijd naar (cabanas de) Tavira. Wat ons betreft een nog onbekend kite paradijs in de Algarve, hoewel het dit jaar drukker leek. En druk is dan 15 kiters op de zee in de kitezone.
Qua windzekerheid is het in juni en juli wel ok. 's middags komt er thermiek bij kijken en krijg je doorgaans een bries met 14 knopen minimaal, maar zelden ook harder dan 20 knopen, vandaar dat de meest geziene kites in de range van 9 -14 meter zijn.
Golven zijn er niet veel, en anders zijn ze constant en ze komen in reeksen van 7 - 8, pas een meter of driehonderd uit de kust worden de golven hoger met diepere dalen.
verder is eten en drinken betaalbaar...aanrader dus Smiley

hier een vakantiefilmpje met een boel beelden van het kiten daar, vooral genieten van de ruimte daar Smiley


http://youtu.be/m49rYWwo0ro



22  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: how to pump our kite like a man Gepost op: Juli 31, 2014, 22:30:24
filmpje achterste voren monteren ThumpsUp

u gaat door voor de koelkast! heb wel wat rare blikken gekregen toen ik het filmpje aan het schieten was Smiley
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / how to pump our kite like a man Gepost op: Juli 31, 2014, 09:41:51

http://youtu.be/cZBd3M-KUdk


24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: In 2-deelbare twintip Gepost op: Juli 08, 2014, 16:08:09
mijn zwager die piloot is, heeft een dergelijk bordje gekocht in verband met zijn reizen (en de mogelijkheden om tijdens zijn werk op mooie locaties te gaan kiten) maar hij laat hem tegenwoordig gewoon thuis. Teveel concessies op gebied van de stijfheid van het bordje, wel jammer, klinkt als een slim concept.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Reddingsbrigade vraagt aandacht kitesurfers Gepost op: Juli 08, 2014, 15:44:23
Reddingsbrigade vraagt aandacht kitesurfers

IJMUIDEN -
Reddingsbrigade Nederland trekt aan de bel over het grote aantal kitesurfers dat in de problemen komt. Afgelopen week moesten de redders weer veelvuldig uitvaren om deze sporters, die met plank en vlieger het water opgaan, hulp te bieden.
De reddingsbrigade adviseert dinsdag kitesurfers zich goed voor te bereiden. „Kijk of je fit en capabel genoeg bent om ergens gezien de (weers)omstandigheden te gaan kitesurfen en zorg dat je een noodsignaal bij je hebt.” Verder is het advies een cursus te volgen bij een kitesurfvereniging.
Afgelopen week kwamen de redders 285 keer in actie. Daarvan werden 62 keer opvarenden geholpen, van wie 53 kitesurfers.

artikel in telegraaf
Pagina's: [1] 2 3 ... 10


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.