Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: 2 kiters overleden in Tarifa Gepost op: Mei 10, 2016, 20:03:29
Helaas lijkt het er langzaam toch op dat ze materiaal niet weg wilden gooien. Is niet officieel bevestigd, maar als het waar is hebben we nog een hoop werk te verrichten que bewustwording. In ieder geval dieptriest, geen idee ook hoe snel alles gegaan is. Wij denken hier na over het verbeteren van iedereens veiligheid en bewustwording. In Nederland zijn we over het algemeen vrij direct met kites van mensen laten leeglopen en mensen aanspreken. Je merkt dat door de grote doorloop hier mensen afgestompt raken met agent spelen op t strand.... Verschrikkelijk. Er zijn vast mensen die het nu geen ongeluk meer noemen, en denken eigen schuld, maar een inschattingsfout blijft snel gemaakt, en dit keer met wel heel nare gevolgen.
2  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: 2 kiters overleden in Tarifa Gepost op: Mei 09, 2016, 11:12:34
Correctie: Geen geval van kites niet willen weggooien, geval van niet meer kunnen. Hoewel begrijpelijke goedbedoelde waarschuwingen niet echt respectvol naar de mensen die hun kenden en hebben proberen te helpen. Het kiten bij rio jara is verboden vanwege het natuurgebied, niet vanwege de gevaarlijke omstandigheden. Door de regenval en het uitgaand tij, in combinatie met nalaten van de wind zijn er voor zover ik begrepen heb 3 mensen met de kites in elkaar geraakt. Mijns inziens een situatie vergelijkbaar met de monding bij de slufter of de zandmotor. Geen aflandige wind. Graag oordelen achterwege laten.
3  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeluk zandmotor 21 december Gepost op: December 22, 2015, 22:38:15
@flylikehell nee klopt wel, ik noem iedereen jongen. Vanwege zijn privacy roep ik hier liever niks over wat er precies gebeurd is, vandaar mijn cryptische 'onwel' geworden. Wilde alleen aangeven dat het geen kite ongeluk was, en dus niks met onverstandig kiten met aflandige wind te maken heeft. Laten we allemaal hopen dat hij er weer bovenop komt, en zo ja, hulde aan de gasten die hem hebben gered.
4  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeluk zandmotor 21 december Gepost op: December 22, 2015, 20:01:32
Hoorde net uit netrouwbare dat het geen kiteongeluk was, kennis van hem appte dat de jongen onwel geworden was en nog steeds in het ziekenhuis ligt.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats - verouderd materiaal aangeboden Gepost op: Oktober 05, 2015, 13:15:25
Nog een prachtog zelfmoordsetje...

http://link.marktplaats.nl/m972422217
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 20, 2014, 00:06:25
Hey ik was in t begin (ook na een lesvakantie in Brazilie van 3 weken) ook bang. Eigenlijk heeft die vakantie er alleen maar voor gezorgd dat ik mn kite zoveel in mn handen heb gehad dat ik over de grootste angst heen was. Ik kon toen nog steeds niet varen, Dit heeft echt nog wel een sessie of 5 geduurd, upwind lopen en proberen te waterstarten. Ik was ook bang anderen in elkaar te varen etc. etc. Crashen had ik minder, maar misschien kwestie van paar keer laten gebeuren en dan erachter komen dat je je in ieder geval minder pijn doet dan bij snowboarden. Veel succes!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitereparatie zonder tape Gepost op: November 14, 2014, 23:46:00
Ja ik wilde een fotootje erbij posten maar ik ben niet nerd genoeg om t snappen waar ik een foto kan uploaden :/
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kitereparatie zonder tape Gepost op: November 14, 2014, 13:54:30
Ola,

ik heb net in het buitenland mn vlieger laten repareren, en dat deden ze zonder tape, een driehoek uit m'n kite gesneden en doek vervangen, zag er supernetjes uit, bijna niet terug te vinden op de kite.

Weet iemand of er ook shops/reperateurs zijn die dat in Nederland zo doen?
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: November 09, 2014, 17:44:33
Ik zie niet zoveel beginners die overal schijt aan hebben... Meer beginners die niet weten wat ze moeten doen. Ik dacht ook ooit dat met m'n vlieger op 12 uur wachten tot iedereen voorbij was de beste optie was. Als iemand je dat een keer uitlegt weet je beter. Laatst eden goed bedoelende beginner die dacht mn board ff naar me toe te gaan brengen terwijl t 3 meter downwind van me lag. Goede bedoeld maar we zaten wel bijna in elkaar. Moet ik die dan van t water af sturen? En btw ik had gisteren ook iemand achter me die me eerste de kant opvoer en vervolgens zn kite in mn lijnen parkeerde dus ja.... Daarnaast was de held met de Hantu supermooie tricks aan t doen, waarvan ik er een paar alleen maar heb kunnen ontwijken door lastminute manoeuvres uit te voeren. Helemaal niet erg, en hij steekt vriendelijk zn hand op dis dan is t wat mij betreft ook klaar. Heb zelf ook wel eens spriongen moeten afbreken omdat iemand zonder te kijken keerde (beginner of niet) So what? Fijn hoor dat Vroegâh alle Betâh was, maar ik wordt niet vrolijk van dat gechagerijn op t water. Wie maakt uit of ik beginner of gevorderd ben? En als ik gevorderd ben, ben ik dat alleen maar geworden om altijd as er genoeg wind is op t water te staan, en daarbij heb ik ongetwijfeld een hoop betere kiters in de weg gezeten, waarvan nogmaals hier mijn oprechte excuses dan.....

Take a chill pill people jeez
10  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: November 09, 2014, 15:13:02
Eindeloze discussie, en blijft maar doorgaan naarmate t drukker wordt op t water. Met alle respect voor de Slufterkiters van t eerste uur, maar kunnen jullie mij uitleggen waarom alleen op deze spot andere regels gelden dan in de rest van Nederland? En Oostvoorne is takkevlagerig met zuidenwind, moeten alle beginners daar dan heen met obstakels downwind? ( http://www.kitehigh.nl/spots/s/id/Oostvoorne%20Autostrand ). Ik heb zelf de Zandmotor eindeloos op een neer gewandeld, en ja toen ik voor t eerst naar de Slufter ging was er inderdaad veel meer stroming dan ik gewend was maar ja met Zuidenwind niet mega veel andere opties. Daarnaast... wat verwacht je op een zonnige zondagmiddag? Als je moet trainen met je tricks, neem een regenachtige maandag met knetterwind vrij en loop je helemaal suf toch. Ik merk dat er steeds meer een sfeertje ontstaat van, als je handlepasses wilt oefenen mag je schijt hebben aan alle andere kiters? En dan met chagerijnige kop voorbij varen als een trick afgebroken moet worden als je als 'ervaren' kiter een inschattingsfout maakt? Kunnen we gewoon allemaal weer ff wat meer lol maken en wat minder azijnpissen? Beter voor je wetsuit ook
11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Tarifa in het voorjaar Gepost op: November 06, 2014, 18:00:50
Tarifa prima in t voorjaar, als t te hard waait kun je ook uitwijken naar canos de meca. (1 uur verderop). Voordeel is dat t er veel rustiger is dan in de zomer. El gouna nooit geweest dus kan ik niks van zeggen. Kou trotseren kan echt wel nu t water nog niet zo koud is, gewoon 5.5 pakkie aan Grin Ligt er natuurlijk aan hoe ver je moet rijden, maar elk uurtje dat je kunt meepakken is meegenomen toch?
12  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: ? Foto's van slufter gisteren ? Gepost op: November 04, 2014, 16:09:11
@gyttja superbedankt voor de foto's!!!! Jammer van de korte sessie en bedankt voor de redding, maar for the record mn powerlijnen zijn geknapt wegens slijtage, had niet zoveel met de stuurlijnen te maken of mn bar die scheef staat ;P. Anyways, t wordt allemaal netjes gerepareerd, dus vlgnde keer met 23,5 meter lijnen Grin
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: pijn in mijn onderarmen Gepost op: Mei 13, 2014, 18:19:56
Iemand anders aftrekken? Kom op eline, denk ff na, zo moeilijk is het toch niet?
Whahahaha naja zeg, wat heb ik daar nou aan Wink
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: pijn in mijn onderarmen Gepost op: Mei 12, 2014, 14:43:02
Vaker rukken mannen....  loser YeSS

Ze zijn tegenwoordig ook niks meer gewend. Vroeger toen de schepen nog van hout waren... schater

LOL en hoe ga ik dat dan oplossen eagle-jan?

LOL en hoe ga ik dat dan oplossen eagle-jan?

Ik hoor jou ook helemaal niet klagen over pijn in je armen. Dus je hebt al sterke onderarmen?  Grin
Zekers, zie eruit als een russische kogelstootster. Elke avond testosteron tabletten en de hele dag proteine shakes en pushups. Beetje jammer van de snor en baardmaar je moet wat over hebben voor t kiten, en je schijnt er heel ver mee te kunnen komen  ;P


Mooi topic! Wat voor kite vaar je eigenlijk Daan?

Momenteel de B7. De bardruk is behoorlijk en de bar is iets dikker dan ik gewend ben.
Heb tot  voor kort RPM's gevaren. Eigenlijk nooit last mee gehad. Ook nog een trekzak (Best Nemesis 12m uit 2009) liggen. Bijna garantie voor pijn in aanhechtingen na een paar dagen kiten.

Bandit en bardruk? WHAHAHAHAHAHA
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: weerwaarschuwingen Gepost op: Mei 10, 2014, 23:26:44
Ik heb gisteren op zandmotor ook een schok door mn been gekregen bij een landing. bij buien kan je kite idd elektrisch geladen worden, je hoort t ook knetteren. Afgelopen herfst een keer gehad toen dacht ik dat ik gek was, maar er zijn meer mensen die dat wel eens gehad hebben blijkbaar.

Vandaag trouwens idd wel ziek aan, gisteren waren er ook mensen met 11m aan t varen terwijl ik (63kg) mn 6 net kon houden..... Ben maar uit de buurt gebleven....
16  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Mijn geliefde kite ;'( Gepost op: Mei 05, 2014, 14:43:40
Verder rijden (Laren) maar wel mega snel: http://www.kitereparatie.nl meestal gefixt terwijl je wacht.
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Ameland 17-04 Gepost op: April 16, 2014, 15:22:14
@tgroot wtf? zal nog eens koffie voor je zetten lelijkerd  Grin Tongue
@peter als ik je zo zie komt t aardig in de buurt anders  ThumpsUp
18  Algemeen / Trefpunt / Ameland 17-04 Gepost op: April 16, 2014, 14:33:28
Ik ben van plan morgenochtend de boot te pakken naar Ameland, om daar vlakbij de aankomstplaats van de boot te gaan kiten (zuidkant). Wie gaat er mee?
Ik ga vroeg, moet er uiterlijk 14h weer af. Kiters uit Ameland om mee af te spreken zou chill zijn!

Greetz

Edit 19.18 Niemand op Ameland te vinden die mn kite wil oplaten morgen?  Tongue  schater
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Geredde kiter vanavond bij Pauw & Witteman Gepost op: April 15, 2014, 23:20:14
Wat een non item bij pauw en witteman. Gewoon een crash in de golven? En idd hoe ver uit de kust dan? Als ikke crash en ik ben niet te ver weg zijn er altijd binnen no time mensen bij me, of ze me nou kennen of niet. Wat is er nou psies gebeurd!?
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: hey hallo Gepost op: April 15, 2014, 09:34:03
Fhf vertel mij ff waar jij vaart met 30 knopen met je 14 dan kom ik daar niet heen.....no way dat je die op de kant onder controle kan houden als ik met 63 kg en 2 jaar ervaring met mn 8 overpowered was gisteren. Hoop dat je goed verzekerd bent, want je vraagt hier eerst advies en vervolgens ga je bijdehand lopen doen?
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: April 09, 2014, 19:29:17
Yo mensen, ik heb alweer een tijdje geleden een leash geleend van iemand op de slufter, gast kwam uit rhenen. Ik verwachtte hem wel vrij snel weer een keer tegen te komen daar maar is tot nu toe niet gebeurd. Weet iemand wie dit is, hoe hij heet? Wil heel graag zn leash teruggeven :-)

Ikke airush nikses met roze trapeze :-)
22  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Februari 26, 2014, 14:28:50
Hahaha thx mannen, de derde vliegende kite was van mij  Roll Eyes. Die duitser die beweerde idd dat zn kite kaputt was door mij. Ging allemaal zo snel dat ik t ook niet meer helemaal door had, maar thx voor t redden yoram en a-j :-)))))))) potver net nieuwe 8m bijna laten wegwaaien :-( Morgenochtend weer Smiley)))
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners omgeving Utrecht Gepost op: Januari 20, 2014, 21:29:02
Hoi allemaal,
we kiten deze winter lekker door Smiley mensen die op t moment door de week kunnen ff melden, ik zit ff zonder werk Sad Ben geen beginner meer inmiddels maar hoe meer zielen hoe meer vreugd! Als je mee wilt stuur me een bericht, heb vervoer en 2 extra plekken. Ik beslis altijd pas op t laatste moment waar ik heen ga (daar waar de beste wind is). Vraag wel benzine bijdrage, deze hobby is al duur genoeg Smiley))
@patrick ik heb net nieuwe kites gekocht heb setje 7 en 9 met bar in de aanbieding voor weinig Smiley
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.