Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: torch 6 m of 7m Gepost op: Augustus 31, 2010, 09:17:27
zou geen 6m kopen hoor, veel te klein, heb je geen bal aan. Heb zelf een 7m torch, en zelfs die vind ik te klein. Beter is een 8m te kopen, maar dat is mijn mening.
Ben zelf 75 kg, en heb echt ongelofelijk harde wind nodig wil die 7m echt lekker gaan, en uithaken lukt gemakkelijk,  dat is natuurlijk leuk met 35 knopen, maar dan pas gaat die torch 7m dan ook pas lekker. En meestal zijn dan de omstandigheden nou niet echt jofel meer om eens lekker uitgehaakte truukjes te doen. Dus laat die 6m maar zitten hoor, tenzij je voor die ene dag in het jaar met 40+ knopen nog wilt uithaken YeSS
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: nog iemand vanaf volgende week wat weekies curacao? Gepost op: November 09, 2009, 15:52:03
hoe lang is ff?

ik om de 20ste dec. aan..

ai jammer, was het maar dat ff zo lang was Grin 3 weken ga ik, dus rond sinterklaas weer terug,... ik zal niet alle wind voor je opmaken!

groeeeeetjes
3  Algemeen / Buitenland & Travel / nog iemand vanaf volgende week wat weekies curacao? Gepost op: November 09, 2009, 10:11:58
Vanaf volgende week zit ik effe in Curacao,... nog iemand van hier? Zou leuk zijn ThumpsUp
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welk boardje is goed voor je knieen? Gepost op: April 21, 2009, 14:49:51
overigens het meest slechts

en dit is het slechste nederlands,...
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welk boardje is goed voor je knieen? Gepost op: April 21, 2009, 14:48:32
overigens het meest slechts voor je knieen is niet het kiten zelf, maar door het zijdelings teruglopen op het strand, terwijl je kite aan je loopt te trekken,.. knieen zijn niet goed tegen deze zijdelingse belasting.


niet lopen dus Tongue
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Overgangsregeling Kitesurfinstructeursopleiding IKO Gepost op: April 09, 2009, 12:37:19
- als je niet hun Continuing Education Plan (betaald) volgt, verlies je je licentie. Nu bij invoering krijgen de Level-2 instructeurs nog 9 punten gratis. Maar dat is gewoon salami-tactiek. Om het enorme verzet te verminderen. Maar als het systeem er eenmaal is, krijg je niks meer gratis.

- professional liability verzekering is een voorwaarde, kijk maar op de pro-afdeling van de site.

shit je hebt gelijk,.. ben al een poosje niet op de IKO-pro afdelingsite geweest. Die tweede regel, daarover heb ik eens mailcontact over gehad met IKO,... toen zeiden ze dat je gewoon verzekerd moest zijn. Dan was alles in orde. Wellicht is dat nu dus anders.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Overgangsregeling Kitesurfinstructeursopleiding IKO Gepost op: April 09, 2009, 09:05:08
Er zijn bij de IKO nog wat bijkomende kosten:
- Je moet elk jaar hun betaalde online-cursussen kopen (bv. handsignalen bij het kiten, stretchen, maar misschien in de toekomst ook iets dat wel belangrijk is)
- Je moet ook nog hun flutverzekering kopen, of een andere - maar een goede is duur, ?650/jaar bv.



echt niet,... hoef je niet te doen hoor
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongelukje Schellinkhout, pas op voor Talk and Die Syndrome Gepost op: April 06, 2009, 08:55:38
je hebt gelijk, een beetje waarschuwen is altijd goed. Toch blijft kiten iets heel raars hebben. Iedereen is ontzettend bang voor van alles en nog wat. Je moet de boel ook zeker niet overdrijven. Kiten is niet gevaarlijk als je de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Hierbij horen dingen als les nemen, elkaar in de gaten houden en aanspreken, goed materiaal en een gezond verstand. En wat hier bij niet hoort zijn die 200 posts per week over letsel van kiters/ vliegeraars en ander gespuis over de rest van de wereld. Meestal kloppen de berichten maar half, of helemaal niet, of zijn ze zwaar overdreven, en geven ze een stemming weer van de OZO gevaarlijke kitesport. Ik wil dan ook vragen aan de moderators om hier eens naar te kijken. En ja, er vallen doden en gewonden, dat is ook bij andere sporten, dat is heel spijtig, maar hoort er helaas bij. Hier is kiten zeker geen uitzondering in. Nu lijkt het zo dat iedereen zoekt naar de eerste dode, en dat dan snel post,.. 

vb: op het motorforum (één van het grootste forum van nederland) is hier een stelling over opgenomen. Hier maakte ook iedereen elkaar gek met dwaze verhalen. Hier mag pas iets gepost worden als het bevestigd is, en zo voorkom je allerlei stemmingmakerij.

je kan beter een sticky maken van essentiele voorschriften voor veiligheid. Zo kan je de boel in de gaten houden, en voorkom je geklets in de marge.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: let op de wind vanmiddag Gepost op: Maart 22, 2009, 12:55:42
WIND: NOORDWEST, IN HET ZUIDEN EERST NOG 5-10 KN, ELDERS 10-15 KN
GELEIDELIJK 5 KN TOENEMEND, UITSCHIETERS 25-30 KN. LANGS DE KUST
EN OP HET IJSSELMEER 17-22 KN, IN HET NOORDOOSTEN ENKELE KN MEER
EN UITSCHIETERS TOT MAXIMAAL 35 KN.

lekker die windstoten is dus flink uit je doppen kijken.


was het maar zo,... ben er helemaal klaar voor,... maar zie weinig tot dusver
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ervaring windsurf.de Gepost op: Maart 18, 2009, 09:56:16
is prima,... mailen werkt ook prima. En op de site staat altijd minder dan dat ze in huis hebben, dus je kan altijd even mailen over wat je precies zou willen, wellicht hebben ze het ondanks het niet op de site staat.
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: filmpie Gepost op: Maart 16, 2009, 13:15:47
Super mooi hoe die die surfert zit te fucken:P Grin!!!


nerd
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitespul mee op de motor Gepost op: Maart 14, 2009, 20:07:39
[


Maar net voor WWI had een zekere meneer Benz zijn motorfiets al voorzien van een extra wiel, daarna kwam er nog een, dak erop... Roll Eyes

Waarom terug in de tijd Huh

omdat je geen auto heb?

omdat je gratis kan parkeren bij het strand?
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitespul mee op de motor Gepost op: Maart 14, 2009, 16:20:16
is geen probleem,heb dat ook erg vaak gedaan. gewoon kite in je tas, en board daar tussen, dus tussen je tas en rug,.. overdwars. Andere kite op je tank,.. en pak ed op zadel achter je. Ik heb een off road motor, dus een breed stuur, dit maakt je iets aerodynamischer (soort van Tongue). Ik merkte dat als ik mn ellebogen nog wijder zette, dus alsof je echt aan het crossen ben, dat je dan vrijwel je board niet meer voelt tijdens het rijden. Wel is ongeveer 90 km het max. Let wel dat je niet je kite op je uitlaat laat rusten,.. heb ik wel gedaan Grin,.. en let wel dat je wel je spullen goed vastbind. En nog belangrijker, voor je rug,.. als je een kickstart heb, dan eerst kickstarten,en dan pas je kiterommel op je rug binden. (vooral als je een oude offroad motor heb, die starten niet zo snel)

geen probleem

en voor de hele oude lullen,zoals ik,... vroeger stond er een motor in de de surfzaak "de grote vink" met een imperiaal bovenop de motor, voor een windsurfplank/ longboard,... jaaa,... zo kan het ook natuurlijk.


succes ThumpsUp
 
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish 2008 shiftbar Gepost op: Maart 09, 2009, 21:25:03
Hoe korter je je 5e lijn maakt hoe minder power toch???

pim, je moet varen hoe de kite het best tot zn recht komt,.. nogmaals, als je te weinig power heb pak je je 10, 11 of 12,... groter dus.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish 2008 shiftbar Gepost op: Maart 09, 2009, 20:00:18
deze 7m is gemaakt voor een strakke 5e lijn,.. dus je zit perfect fout als die slaphangt. ThumpsUp Door het aantrekken van de 5e lijn krijgt hij pas een goede shape. Je hebt waarschijnlijk absoluut geen bereik met je torch nu,.. en te laag in het windvenster houdt bij jou in dat hij helemaal geen projectie meer heeft, en dus totaal geen kracht heeft,..
als jij zegt dat hij bij het aantrekken van je 5e lijn kracht verliest, moet je hem niet slapper zetten, maar een groter maatje pakken. Als het goed is staat jou torch nu als een heel klein c'tje,,.. je c moet wijd open staan (niet te wijd,.. ThumpsUp)

probeer maar eens,..

succes
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: handschoentjes? Gepost op: Maart 09, 2009, 11:45:33
beter zo dun mogelijk kopen,... boet je iets in qua warmte, maar verdien je driedubbel terug door geringere spierkracht. Die kramp van je onderarmen komt door het constant knijpen in je neopreen. Je kan, aangezien je een oude windsurfer ben, net als ik, ook proberen om tijdens je rakjes je positie van je handen om te wisselen. werkt goed. (dus voorste hand palm omlaag, achterste hand normaal)
Zo gebruik je andere spieren, en kan je net wat langer doorgaan.

succes
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen....... Gepost op: Februari 17, 2009, 13:18:28

Tja kids vinden zoiets het einde op hun kamertje, Ik heb er nog 1tje in de kelder liggen van de powell peralta bones brigade van in 1989.


dus jij had hem,....
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Raven 2007 ook voor freestyle? Gepost op: Februari 05, 2009, 13:58:41
frederik veenstra testen in kitesurfmagazine de raven zelfs beter dan de torch voor z'n kiteloop handlepaasjes
(heb geen foto's van hem gezien terwijl hij dit deed, maar ik geloof hem dan maar op zn woord)
maw de raven zit wel goed
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zinvol om bladder te vervangen? (Best Waroo 06) Gepost op: Januari 06, 2009, 21:38:53
elk gat is te reparen in je strut. Gewoon sealen die boel. Ik zet de strijkijzer op de "wolstand",.. daar ergens verbrand de bladder net niet,.. en kan je het gat gewoon aan elkaar smelten/ sealen,... zit als een huis. Je kan het allicht proberen, kost niets.
succes
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 2 steamers. Gepost op: December 17, 2008, 10:50:48
shorty onder je pak, handschoentjes en cap en schoentjes en je kan "makkelijk" tot 4 graden doorgaan.
(mocht je naar zee gaan: op zee niet te ver uitvaren met sideshore,. maar dat hoef ik je niet vertellen hoop ik)
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Morres kapt met Kite High Gepost op: December 02, 2008, 12:05:57
westerlingen?

eng he Grin



 ListenToMe Boe
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: torch 08 Gepost op: December 01, 2008, 15:28:39
probeer eens tijdens het varen je 5e lijn aan te trekken, merk je meteen wat een verschil enkele centimeters maakt bij die torch. Als je torch teveel in een c staat, is je effectieve projectievlak,... dus waar je wind op komt erg klein, en lever je erg veel in qua lowend,. en bovendien klapt hij bij de kleinere maatjes zelfs helemaal, ondanks je hem megahard oppompt. Bij aantrekken krijg je een vlakker profiel.

succes
23  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: repair or leave it: gaatje in de kite Gepost op: November 10, 2008, 15:45:54
nee niet met een theedoek ertussen,.. gewoon direct op je doek,.. kan zelfs op je leading edge,. want je bladder gaat pas smelten voorbij de wol stand van je strijkbout,..
hoe dan ook, je moet het gewoon goed warm laten worden, je doek smelt echt niet!
(wel eerst je doek vet/zoutvrij maken)

en ja, het hecht echt veeeel beter! (uit eigen ervaring)
24  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: repair or leave it: gaatje in de kite Gepost op: November 10, 2008, 11:54:21
wel effe strijken,.. dat help voor het spinnaker tape te hechten,.. niet op 1000 graden uiteraard Grin
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kiteboardshop Gepost op: November 10, 2008, 10:34:46
jaa, dank je wel, mn bezorgdheid is helemaal weg!! Grin Ik denk gewoon dat je niet meteen van alles op een forum moet zetten,... kiteboardshop is een goede zaak,.. en voor je het weet komt er weer van alles op zo'n forum over pietje en jantje die 500 jaar geleden ook zoiets hebben meegemaakt!
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.