Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Spot X 28 april Gepost op: Mei 08, 2012, 15:34:37
Al een USB gevonden? Ik ben benieuwd! xD
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waar is verdulle het kitesurfen? Gepost op: Juni 28, 2010, 19:50:55
Ben het volledig met je eens, maar de PO doet nou niet echt veel met kitesurfen volgens mij... Wat dat betreft weer niet zo representatief
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 09, 2010, 03:46:04
een geheel nieuw speeltje michiel;)
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 08, 2010, 21:44:58
ok:P
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 08, 2010, 16:54:32
Zoals Kappuh zegt Morres, ik heb geen enkele verbinding met Zeeko. Heb vele boardjes getest via de shop (YZ 2010, Balance, RSC, Zeeko, 997, lunacy..) en vond dit het lekkerste plankje. Dus mag volgens mij gewoon zeggen dat het een topboardje is zonder dat het reclame is.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juni 06, 2010, 12:39:55
Die vinnen maakt me niet zo uit, denk niet dat dat enig verschil maakt:P Pads en straps had ik me niet eens gerealiseerd, weet ook niet met welke ik hem heb getest. Maar ik wil wel de nieuwe, nieuw board moet ook echt nieuw zijn :3

Handle komt ook nog wel denk ik:)
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juni 05, 2010, 20:39:45
Een Zeeko Bhoot SX 2010. Erg fijne plank.. uitvoerig getest vantevoren :3 Ik weet dat ie in nl nog niet te koop is, maar hier wel! Bij deze wat foto's.











8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 04, 2010, 00:27:44
Had ik wel kunnen doen, maar niet gedaan:P kan ik zo alsnog doen hoor. Wss morgen mijn eigen plankje ophalen (SX), dus dan moet het ook lukken. Mochten mensen de mogelijkheid krijgen... Die balance en RSC boardjes zijn ook echt het einde...

Ik kan tevens melden dat Zeeko volgend jaar met een fijn nieuw speeltje op de markt komt. Gister aan een proto gehangen... Belachelijk leuk dingetje Smiley
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 02, 2010, 22:20:33
Vandaag even op de CL en SX gestaan... Beide topplankjes, maar vind die SX toch echt iets fijner. Net wat speelser, wat meer pop, dat soort dingen. Ik vermoed dat de low end nou ook weer niet zo veel uit maakt, dus ga daar voor;) Ook aan de kiteloops deze week trouwens, MAN wat landt dat ding lekker... Hing aan mijn 11m rev en er stonden vlagen van dik 20 knopen, dus die loops waren vrij gepowered (en ben er pas sinds een paar dagen mee bezig, dus qua techniek kan er nog wel eens wat ontbreken :3), maar de landing was bijna altijd gewoon goed te doen voor de knietjes. Dit was wel even wat anders toen ik daarna weer met met crazyfly ging.

Heb ook even op de RSC Supreme 2 gestaan... Geweldig ding... Kan ik iedereen aanraden. Loopt hoogte als een malle, popt debiel goed, en de landingen zijn erg vergelijkbaar met de Bhoot. 't Is dat ie duurder is dan de Bhoot (700), vandaar dat ik voor die ga, verder vond ik de een niet onder doen voor de ander.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 02, 2010, 12:19:16
@ Kappuh, ik wil zelf ook nog wel even de 2 maatjes tegen elkaar testen. Moet besluiten welke ik ga kopen, dus wel handig. Neig zelf naar de SX, omdat ik die echt erg prettig vond varen, juist omdat het zo heerlijk switchete ed. Verder is zo'n maat boardje misschien momenteel wat minder populair aan het worden, maar een half jaar geleden was dat nog de standaardmaat voor iedereen, dus..
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 02, 2010, 12:15:43
Je mag niet overal, bij de meeste Etangs mag het niet (Perols bijv niet), maar sommigen ook wel (d'Ingril, Thau). Bij windfinder staan de spots er duidelijk allemaal op (http://www.windfinder.com/localforecasts/etang_d_ingril_frontignan_plage bijv). Zelf ga ik meestal bij Frontignan of Sète. Ziek vlak water, wel wat vlagerige wind. Vooral bij Sète is het dermate groot dat het bijna nooit te druk is.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 01, 2010, 21:26:26
*lees nu pas goed dat je zegt dat g10 ook gewoon epoxy is.. Toch vreemd, in mijn ervaring werkt "gewone" epoxy uit de kluswinkel gewoon beter Smiley
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 01, 2010, 21:24:45
Ja maar epoxy is een stuk harder dan dat g10 merk ik, kan echt lekker over zandbanken schuren en aan het eind van de sessie zie je er zo goed als niks van. Zonder coating is in mijn ervaring zo'n g10 vinnetje van 15e p.s. al redelijk naar de klote.
Het is hier qua spots overigens redelijk het walhallah, kan je zeker aanraden om hier een keer heen te gaan (www.baston.fr staan spots+ wind). Heb zelf aan de notus gehangen afgelopen weekend, was een 7m (2010). Vond het zelf maar niks, maar het was klotewind, moest erg aan de maat wennen (vaar meestal met 11m rev), en weet eigenlijk helemaal niet op welke setting hij stond. Schijnt dat ie zowel als "c-kite" als "hybrid" kan. Weet niet echt wat de verschillen zijn...

Kan je verder zeker aanraden om de Bhoot eens aan de tand te voelen! Hier nog mensen die een mening hebben mbt maat? Had zelf op de sx gevaren (131x39), die Seb (mede ontwikkelaar van die dingen) me aanraadde, maar is het niet wellicht slim de "standaard" te nemen (135x40)? Ik weeg 80 kilo..
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 01, 2010, 21:02:01
Klopt, zit in Frankrijk, vlak bij de bron, Montpellier;) Die dingen zijn trouwens licht.... Niet normaal meer. Of had ik dat al gezegd?
Wat die vinnen betreft... Boeit dat veel? Ik vind zelf g10 altijd erg snel slijten door toedoen van zand. Coat zelf mijn vinnen altijd met epoxy om dat te voorkomen, wereld van verschil!
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuw Zeeko 2010 Bhoot Board Gepost op: Juni 01, 2010, 03:10:29
Heb afgelopen weekend geknald op een SX. Topplank zeg... Waarschijnlijk deze week kopen. Debiel licht boardje, lekkere pop, en toch gigantische flex. Geen last van spray en erg goed hoogtelopen (was wel goed gepowered, maar toch..)
16  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: i love it Gepost op: Mei 26, 2010, 14:40:01
Ik zeg ook, ik keur het in principe af..Wink

Ik vind alleen de algehele afkeuring van stiervechten in het algemeen wat te ver gaan, deze is meestal niet echt op kennis gebaseerd...
Daarnaast denk ik dat het juichen bij het verwonden van een matador niet echt iets te maken heeft met het al dan niet afkeuren van deze sport/traditie.

Nogmaals, deze versie van de Corridas keur ik ook af, maar ik vind dat de wijze waarop deze door velen wordt veroordeeld slecht onderbouwd is, en dat het dierenleed ook weer erg valt te relativeren met het kippenverhaal. Het langzaam afslachten van een gezond beest voor het vermaak gaat te ver, maar het ophokken van duizenden kippen met zoveel per m2, het zo snel mogelijk vetmesten ervan met slecht en goedkoop restvoedsel en het dan zo snel mogelijk slachten zodat het op het bordje van de NL consument komt vind ik nog wat verder gaan. Ik zou voorstellen dat de lui die achter dat soort praktijken jouw nieuwe Spartaanse sport eens gaan proberen (met het zwaardje dus), en dan met stieren, geen kippen.
Overigens, ik denk dat je weinig meer miept als je tegenover een stier van een paar 100 kilo hebt gestaan met een zwaardje.
17  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: i love it Gepost op: Mei 24, 2010, 01:15:19
Het dood maken van dieren voor de lol is natuurlijk sowiezo niet goed, maar ik vind dat dit wel enigszins te relativeren is:
De stieren die voor de corridas worden gebruikt worden vanaf hun geboorte goed gevoed, verzorgd, en getrained. Ze krijgen de beste zorg die een dier zich in feite kan wensen. Dat ze daarna overlijden in de arena is heel sneu, maar het is enigszins hypocriet dit te zeggen als je wel geregeld euroshopper vlees op je bordje hebt liggen. Het voer van de mens (om het zo maar even te noemen) wordt hun leven lang gemarteld, geen centimeter meer ruimte dat strikt noodzakelijk gegund, en dient puur om vervolgens om op het bordje van de gierigere consument te komen, en zoveel mogelijk geld op te leveren voor de boeren (die, als ze mee willen doen aan de door de consument gecreëerde prijzenslag, daar overigens ook weinig aan kunnen doen op een bepaalde manier).

Als je deze twee opties (leven lang marteling en snelle kop eraf methode vs mooi leven en pijnlijk einde) tegenover elkaar zet, vind ik het niet meer volledig gerechtvaardigd om de corridas zo per definitie af te keuren. Wij mensen doen wel ergere dingen met dieren... Hier komt nog bij dat, zoals in het filmpje hierboven te zien is, de stier nog wel een zekere kans krijgt, en zijn kracht wordt gerespecteerd. Het is natuurlijk nog steeds niet eerlijk, de stier zal bij de traditionele corridas altijd worden afgemaakt, maar het kan niet worden ontkent dat die lui zeker niet zonder risico's in de arena staan.

Verder weten veel mensen niet dat er verschillende soorten stiergevechten zijn. Zij keuren de Corrida's per definitie af, zonder er veel van te weten. Bij de vorm van het filmpje hierboven gaat het duidelijk om de traditionele vorm, waarbij de stier wordt gedood, maar er zijn diverse versies (bijvoorbeeld de Camarguese versie) waarbij de stier gewoon in leven blijft, en de stier de grote ster is van de show, niet de toreros. Er zijn nog meer vormen waarbij de stier centraal staat, en niet wordt gedood.

Nogmaals, ik keur stiergevechten niet goed (de Spaanse traditionele versie dan), maar ik vind wel dat we het te makkelijk terugbrengen tot een belachelijke sport terugbrengen, en te snel gaan juichen bij een filmpje als deze. Als je dit zo verschrikkelijk vindt, koop dan eerst biologisch kippenvlees, en ga dan actievoeren tegen de Corridas. Gaan juichen bij het verwonden van de matador vind ik persoonlijk wat overdreven...

Just my 8 cents :3
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Contactgegevens van Rico uit A'dam gezocht (harnas) Gepost op: Oktober 16, 2009, 10:39:44
Hoi, is nog niet gelukt!
Zou je me het nummer kunnen geven? (en even checken of hij inderdaad een harnas heeft uitgeleend aan iemand destijds?)

Zou erg fijn zijn. Bedankt!
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Contactgegevens van Rico uit A'dam gezocht (harnas) Gepost op: Oktober 14, 2009, 13:52:51
Heb ik geprobeerd, maar hij staat bij hun ook nog niet in het bestand...
Ik weet niet zeker of we hebben gebeld via mijn mobiel, maar heb hem zowiezo gesmst, dus dan moet hij er ook bij staan:)
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Contactgegevens van Rico uit A'dam gezocht (harnas) Gepost op: Oktober 13, 2009, 19:12:03
Die van mijn telefoonrekening is een goede! Idd even wachten op mijn eindfactuur, maar dan zou ik hem toch moeten vinden...
Hyves en wieowie wel geprobeerd, maar rico in a'dam is geen overzichtelijk lijstje;)
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Contactgegevens van Rico uit A'dam gezocht (harnas) Gepost op: Oktober 13, 2009, 13:55:57
Ik heb vorige week zaterdag op Horst een harnas van ene Rico uit A'dam mogen lenen (was mijne vergeten) , wiens nummer ik natuurlijk meteen had gevraagd. Echter, nu wil ik hem opsturen (adres ed over gebeld), maar mijn mobiel is afgelopen zondag wezen zwemmen en is in diepe rust... Mét nummer en adres! Ik baal als een stekker want ik wil het harnas zo snel mogelijk bij de rechtmatige eigenaar hebben. Volgens mij zei hij destijds dat hij niet op een forum zat, maar als iemand een idee heeft dan hoor ik het graag.

Simkaart doet het trouwens nog wel, dus ik kan ook wachten tot hij mij verontwaardigd opbelt waar hij blijft, maar hopelijk bereik ik hem zo eerder.

Groeten,

Arne

[EDIT:] titel veranderd, zo vind diegene waarover dit gaat (of bekenden van hem) sneller dit topic.
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Zuid frankrijk januari-juni Gepost op: September 29, 2009, 13:41:34
Beste medekiters.

Ik vertrek waarschijnlijk begin januari naar Frankrijk, om daar de andere helft van mijn "tussenjaar" te vertoeven en de taal te leren. Uiteraard wil ik proberen op een plek te gaan zitten waar kan worden gekite.

Ik ben op zoek naar een plek waar werkgelegenheid is (toeristenbranche? Met mijn Frans en Engels zou ik na een tijdje mooi 3 talig zijn...). Tevens is een leuke (en grotere) stad aantrekkelijk, waar taalcursus en gastgezin mogelijkheden zijn.
Met dit voor me neig ik naar Montpellier, wat een mooie stad is en waar vele mogelijkheden zijn. Echter, ik ben weinig bekend in Frankrijk (op lokaal niveau) en heb geen idee hoe de kitesurfmogelijkheden zijn.

Ik neig zelf naar de zuidkust ivm de temperatuur, waarvan ik vermoed dat die vrij laag is tot maart. Qua wind had ik wat opgezocht via windfinder, maar zag geen spetterende locaties eigenlijk.

Ik zit dus nog in een vrij pril stadium van het oriënteren, en ben dus blij met elk advies en/of ervaring!...

Groeten,

Arne
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het water op... Kite? Gepost op: Mei 10, 2009, 21:45:59
Ik zal het overwegen, en stormchasers een mailtje sturen. Wie weet willen ze een 10m zo graag kwijt dat ze de bar en lijnen er gratis bij doen :3

Dat er nu geen budget is voor 2 kites klopt. En even nadenkend over het feit dat ik inderdaad ook nog een boardje moet hebben (zat te denken aan een thorn/haze/555) zal me dat ook nog wel zo'n 300 gaan kosten. Én me 3mm pak met korte mouwen wordt op den duur ook wat frisjes, dus dan moet daar ook wat aan veranderen. Dus als ik idd volgens jullie vaker zou kunnen knallen met een 10m dan met een 12, dan zal ik ze zo eens even mailen.

Bedankt, dit soort adviezen zijn handig.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het water op... Kite? Gepost op: Mei 10, 2009, 21:24:10
Denk dat hij idd een 1 kite quiver bedoelt. Het nadeel zou dan alleen dus zijn dat uitbreiding "moeilijker" zou zijn. Zou ik eigenlijk weer de 10 moeten verkopen (stél ik kan er 1 vinden voor 500) en een 8 en 12 kopen, alsnog...

Trouwens, nog ideeën waar ik voor een revolt kan kijken? Kan niks vinden dat echt in mijn budget past...
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het water op... Kite? Gepost op: Mei 10, 2009, 21:15:32
El Rudo,

Ik had ook de 10m overwogen, maar ik vind de 500e eigenlijk toch echt een max. Ik zag de aanbiedingen op marktplaats van stormchaser, maar dan zit ik voor een rtf set nog steeds op 730e voor een 12m en 700 voor een 10m. Verder, als ik een 10m haal, dan heb ik idd wel de beste allround maat, maar als ik dan straks er één bij wil, dan wil ik eigenlijk zowel me low- als high- end wat beter afdekken. Dan zit ik volgens mij met een 12m en later een 8m toch beter... + dat er dus nu een 12m 2ehands te koop is (al is er nog steeds geen reactie)
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.