Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Fehmarn : Red Bull Coast to Coast Gepost op: Juli 19, 2013, 13:41:07
Ik ben er ook bij!.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen in de war en wat nu? Gepost op: Juli 19, 2012, 19:21:08
Ik vond het lastig elke lijn er apart door halen. Dus vandaar een klosje..misschien als je buiten bent op zoek naar een paar takjes.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen in de war en wat nu? Gepost op: Juli 19, 2012, 18:47:49
Was meer een gevalletje kite richting twaalf uur om op het board te komen. een dipje in de wind en poef. Ik wist meteen weer waarom ik niet graag vaar hier.. Maar goed het ging me meer om de mini handleiding waarom ik dit plaatste en niet waarom wel of niet dit meer.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Lijnen in de war en wat nu? Gepost op: Juli 19, 2012, 18:23:54
Vandaag even wezen varen op het meer achter mijn huis. Lekker vlagerige wind dus mijn kite valt uit de lucht dwars tussen de lijnen waardoor de powerlijnen gedraaid zaten door de stuurlijnen. Daarom dus maar een zelf rescue uit gevoerd. Helaas niet helemaal goed gegaan dus mijn lijnen in de spaghetti.
Terwijl ik de lijnen uit de war haal heb ik maar even een paar foto's gemaakt. Zodat een volgende spaghetti koker een handleiding heeft.

Om de spaghetti een beetje makkelijk uit elkaar te halen heb je 4 klosjes nodig (hier onderzetters)
Begin bij het uiteinde van de lijnen en wikkel elke lijn om een apart klosje. Haal elk klosje telkens door de warboel heen en rol het klosje elke keer een stukje in. Belangrijk is het om niet aan de lijnen of knopen te trekken. Dit doe je voor alle 4 de lijnen.
Na flink wat wikkellen en geduld (eventuele katten wegjagen) kom je weer bij de bar terecht.

Foto 1 de spaghetti.

Foto 2 een beetje orde in de chaos

Foto 3 alles is ontwart

Foto 4 Klaar voor de volgende keer
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Jesse & Jis Gepost op: Juli 18, 2012, 10:36:31
Voorlopig mag hij bij ons even spelen met een matras vlieger maar hebben we hem eerst maar eens op een surfplank gezet. Net even minder risicovol wat betreft overzicht. Het ventje hier is meer het type: je zegt wel stop maar als ik nou nog even door ga.....  En zolang ik dat gedrag zie gaat er sowieso niet gekite worden. Zijn voordeel is wel dat hij 1x iets uitgelegd krijgt en het gewoon doet. Zolang hij maar met zijn lichaam bezig mag zijn en het liefst steeds moeilijker. Hij begrijpt dat het voor hem nog te vroeg is om te kiten. Maar snapt ook dat windsurfen voorlopig nog voldoende uitdaging geeft. Daarnaast wonen we aan een meertje waardoor hij elk moment even het water op kan met zijn surfspullen. Als hij dan klaar is voor het kiten zullen we hem op dit meertje wegwijs maken in de kite wereld zonder dat hij zichzelf en andere  kiters meteen in gevaar brengt.
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Jesse & Jis Gepost op: Juli 17, 2012, 17:43:28
Goed bezig die 2. Vraag van mijn oudste hoe oud is Jis? Hij wil ook leren kiten maar vanwege zijn leeftijd (9) willen we hier de boot nog een beetje af houden. Maar als we kijken naar Jis vragen we ons af of dat wel een goed idee is. Wat voor een kite maat wordt gebruikt?
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Light wind boards Gepost op: Juli 10, 2012, 08:04:13
Ik (95kg schoon aan de haak) vaar een Sector 60 v1 (60cm breed) voornamelijk op mirns. Vaart heerlijk tot een knoop of 23 daarna is hij echt te groot en moeilijk in het water te houden. Ik vermoed dat de vinnen het board te ver het water uit drukken waardoor er wind onder het board door gaat en dat levert nogal mooie splash partijen op. De low-end is voor mij 13 knopen maar dat ligt echt aan de kite (13m best bularoo) die dan gewoon niet meer kan starten vanuit het water) als hij dan toch vliegt dan kan ik wel prima varen en flink hoogte lopen. (alleen zorgen dat de kite niet uit de lucht valt). Ik heb nu een airush monaro (46cm breed) dit weekend er bij gekocht (mazzeltje bij het coraaltje in calantsoog) om het gat op te vangen boven de 23 knopen icm een 9 en een 7,5 verwacht ik dan weer gecontroleerd te kunnen racen, omdat de monaro 2 vinnen minder heeft en ook nog kortere.
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: April 08, 2012, 19:32:35
Hoe is het met de diepte is het al weer rond kniediepte?
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Maart 28, 2012, 15:14:44
Zwolle ook present op horst morgen rond een uurtje of 10 a 11
10  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: December 29, 2011, 13:49:58
Ergens tussen 10 en 11 verwacht ik. Vanuit Zwolle zo'n 45 min rijden
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: December 29, 2011, 13:26:50
Hee Niels ik ben er morgen. Laatste ronde dit jaar. Hoe is de water diepte in het veluwemeer? Kniediep?
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Zeeuws-vlaanderen & Walcheren Gepost op: September 16, 2011, 11:02:13
Ik ben zaterdag in Sluis op bezoek en ben van plan wat kite spullen in de auto te gooien. Borselle lijkt me de enige optie qua windriching klopt dat? Wat kan ik daar verwachten qua water en omgeving. Wie zijn er nog meer zodat ik elk geval er niet alleen sta.
13  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: seaglider first flight Gepost op: Augustus 31, 2011, 11:16:11
dit filmpje staat op seabreeze


http://www.youtube.com/watch?v=1tEw_mlUh7g&feature=player_embedded


http://www.seabreeze.com.au/forums/Kitesurfing/General/Longest-airtime/
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Van plan te beginnen met kiten, voor Low wind sessies Gepost op: November 18, 2010, 12:47:01
Ik heb sinds kort een airush sector 60 (light wind race board) (net een mini surfplank) waarmee je volgens bepaalde geleerde met een knoop of 6 a 8 zou moeten kunnen varen. Dit heb ik zeker nog niet kunnen testen maar heb wel gezien dat ik kon varen met een knoop of 10 terwijl collega's duidelijk meer moeite hadden met hoogte lopen of wegvaren. Het grootste probleem is de herstart van de kite 13m2 in mijn geval. Als mijn kite op het water ligt met een knoop of 10 start deze echt niet meer. Zolang deze nog in de lucht hangt kan ik gewoon hoogte lopen en varen. Het kite probleem is op te lossen door de aanschaf van een flysurfer kite of een speciale light wind kite Airush en ocean rodeo hebben er in elk geval een versie van.
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Oktober 06, 2010, 11:34:19
Weet iemand al of het winterpeil al begonnen is. Het leek er op dat afgelopen zondag het water al lager stond. Mijn vinnen van mijn raceboard begonnen her en der door de bodem te ploegen. Met natuurlijk als gevolg een mooi duik in het water
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Oktober 04, 2010, 13:42:03
En dan de grappenmakers nog die op het weiland links hun kites oplaten en oppompen. Ik heb begrepen dat dat ook not done is.
Vreselijk spijtig dat mensen moeite hebben met de regels.
Op sommige momenten was het te bizar voor woorden wat betreft het natuurgebied.
Ondanks de chaos bij het strandje en op het gras lekker kunnen varen helemaal links achterin. Het was alleen een aparte hobby om al varend terug te kunnen varen naar het strandje. om de boel te kunnen opruimen. Wel een mooi gezicht zo lading kites in de lucht.
17  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: September 16, 2010, 10:22:23
snif hoop dat de wind nog wat beter wordt vanmiddag. Heb niet voor niets spul in de auto om tegen 16u mirns onveilig te maken..
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Over engeltjes gesproken....... Gepost op: September 16, 2010, 10:12:57
Idefexe heeft wel gelijk zie op mirns vaak genoeg dat onze oosterburen de gekste dingen doen. Maar dat was met windsurfen ook altijd al zo. Daar waar jij naar een 5.2tje terug stapten pakten hun gewoon doodleuk een 7. En dan gek staan kijken als ze de boel aan gort varen.
En dat is wat je ook met kiten ziet. Adviezen door collega's worden in de wind geslagen want ze weten het zelf beter. En dan hangt er weer een kite in de boom. De kiter kust het prikkeldraad of een paal. Ze donderen de kite in de lijnen van een ander...
Je bent stoer als je weet wat je doet en op tijd een tandje terug doet. Je bent niet stoer als je alles negeert en gewoon maar doet. Maar hoe leg je dat aan een oosterbuur uit.

Zouden kiters gevallen engelen kunnen zijn die nu een kite gebruiken in de
hoop weer naar boven te kunnen?

Offtopic
Sta ik vanochtend mijn auto in te laden met kitespul, spreekt een medewerker van een schoonmaak bedrijf me aan. zo dus u gaat kiten vandaag? Ja inderdaad. "Kent u het bazaki kite team daar zit mijn oude baas in?"
Nee is mijn antwoord nog nooit van gehoord.
Zie ik nu een link naar bazaki....toeval???
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tom (idefixe) is 50 jaar! Gepost op: September 01, 2010, 20:24:39
Hee Tom,
Van harte gefelicteerd met je "zoveelste 18de verjaardag"
20  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Augustus 23, 2010, 13:48:29
balen dat ik vorige week woensdag knie beschadigde bij een valpartijtje...had vandaag mooi ff kunnen varen...
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zondag: KIJK UIT Gepost op: Augustus 16, 2010, 10:43:05
gepoogd om mijn sector te testen op paulina polder of cadzand. Spullen maar in de auto laten liggen. Was me toch iets te gek qua wind zeg. De bomen stond goed scheef en de kleine takken waaiden uit de bomen. Morgen de boel maar testen op horst.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Cult 2008 & 2009 Gepost op: April 25, 2010, 11:33:04
Wij gebruiken hier een Naish Cult 2009 (7,5m2) bar ook op de Cult 9 uit 2008.  Dit gaat zonder problemen.
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: April 20, 2010, 10:18:59
@vission...ik heb nog wel een plekkie vrij...zo te zien vaar je ook op millingerplas...gooi ff pb tje naar binnen
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoger "zomerpeil" voor het Ijsselmeer ( 2013) Gepost op: Februari 16, 2010, 10:40:24
Dat vroeg ik met ook af...Hoe zit het dan inderdaad met het winterpeil. Want nu is het er wel erg ondiep..
25  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Vervuiling zorgt voor warmer klimaat....yeah right Gepost op: Januari 28, 2010, 12:47:59
bestaan er ook ijsbreekboards?
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.