Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Stageplek RB Kitesurfing 2014 Gepost op: December 10, 2013, 16:53:37
Periode: Mei t/m Augustus

Omschrijving organisatie
Rintsje Bosch Kitesurfing  is een kitesurfschool die voornamelijk actief is op Vlieland. Het is een typisch kleinbedrijf dat actief is in de toeristenbranche. In de zomermaanden wordt er gewerkt met drie mensen, de eigenaar plus twee kitesurfinstructeurs. Rintsje Bosch Kitesurfing kenmerkt zich door het aanbieden van persoonlijke en plezierige kitesurflessen. De surfsfeer en professionaliteit gaan hand in hand.

Werkzaamheden stagiaire
De functie van de stagiaire laat zich het best omschrijven als locatiemanager. Alle activiteiten op het strand organiseren en managen terwijl de instructeurs het water op zijn behoren tot de hoofdwerkzaamheden. Je kunt daarbij denken aan het ontvangen, te woord staan en inplannen van studenten, betalingen ontvangen en verwerken en het coördineren van instructeurs. Naast de eigenaar zul jij hét aanspreekpunt zijn van Rintsje Bosch Kitesurfing. Additionele werkzaamheden zullen voornamelijk bestaan uit promotiewerkzaamheden zoals social media en de website.

Omschrijving stage-opdracht
Rintsje Bosch Kitesurfing is druk bezig met het bewerkstelligen van samenwerkingsverbanden met diverse organisaties om arrangementen op te stellen waarbij overnachtingen en kitesurflessen op Vlieland in één geboekt kunnen worden. Als stagiaire hierbij de opdracht om in samenwerking met ons een plan te bedenken om deze arrangementen effectief te vermarkten.

Wat bieden wij?
Als stagiaire bij Rintsje Bosch Kitesurfing is het de bedoeling dat je veelal verblijft op Vlieland. Wij bieden je een verblijfplek voor deze gehele periode. Daarnaast bieden wij je een opleiding tot IKO-assistent instructeur. De IKO is de International Kiteboarding Organisation. Ook bieden we een nader over een te komen stagevergoeding per maand.
Daarnaast heb je de kans in een leuk team te werken waar iedereen, ook de stagiaire, veel verantwoordelijkheid krijgt. Je hebt de kans om veel managementvaardigheden op te doen en je gastheerschap te verbeteren. Plezier en lange kitesurfsessies zijn uiteraard ook onderdeel van je stage.

Wat verwachten wij van jou?
Een actieve en zelfstandige houding. Sociaal en communicatief zijn erg belangrijke eigenschappen binnen Rintsje Bosch Kitesurfing aangezien je werkt als aanspreekpunt en in de toeristenbranche. Bovendien  geen zogenoemde 9-5 werkmentaliteit. In het voorseizoen kan het erg rustig zijn, in het hoogseizoen erg druk. Dus korte en lange werkdagen kunnen zich afwisselen. Bovendien zijn we altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Dat je kunt kitesurfen is absoluut géén vereiste, dat je het graag wilt leren natuurlijk wel.   

Hoe solliciteer je?
Heb je vragen of wil je meer informatie. Twijfel niet en neem telefonisch of per e-mail contact met mij op. Wil je direct solliciteren? E-mail een korte motivatie plus CV en dan neem ik snel contact met jou op.

Hangloose,

Rintsje Bosch

Website: www.rintsjebosch.com

E-mail: info@rintsjebosch.com

Tel: 0651693185


2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Airush DNA kiters / Problemen. Gepost op: September 19, 2012, 08:22:20
Hallo Baksteen/Eer

Ik geef les met Airush DNA en mijn bevindingen zijn uitstekend. De DNA is speciaal ontwikkeld door Airrush voor kitescholen. Je kan dus stellen dat het echte beginnerskites zijn die volledig depoweren en groot windbereik hebben. Ik zal je een paar tips geven en wellicht verklaren waarom jij tot deze conclusies bent gekomen.

De airrush DNA heeft veel bardruk, waardoor beginners goed aanvoelen waar hun kite staat en wat hij doet als je hem stuurt. Overigens is het depoweren en poweren van je kite echt geen schande.

In welke wind heb jij je kite gevaren? In een storm trekt elke kite, wat voor type het ook is.

Ik zou je lijnen op het knoopje het verst van de kite bevestigen als je hem te veel vindt trekken. Ik bevestig ze zo nu en dan dichter bij de kite, omdat de vlieger dan iets sneller stuurt.

Als je de bar volledig gepowerd hebt horen je lijnen even lang te zijn.

Eerlijk gezegd, heb ik nog nooit gehoord dat de Airrush DNA een te krachtige kite is. In mijn opinie is  hij eigenlijk het tegenovergestelde. Ik ben er ook vrij zeker van dat je geen miskoop hebt gedaan.

Ik hoop je goed geïnformeerd te hebben en als je nog vragen hebt, stel ze gerust.

Groeten,

Rintsje Bosch
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten Italie Gepost op: Juni 30, 2010, 12:48:13


@surfshot. Met de grote boten bedoel je de veerboten toch? Deze varen altijd een vaste route waar wij onze studenten nooit uitzetten en ik heb hiermee ook nog nooit een gevaarlijke situatie meegemaakt.

@zwafra. Ik zie aan je afbeelding dat je bekend bent met Best. Onze beginners leren met de Kahoona, en zoals je zelf waarschijnlijk wel weet, is die redelijk makkelijk te relaunchen. Daarnaast gaan beginners altijd met een assistent in het water die het vliegen van de kite je leert. Voordeel hier van is dat het geen ramp is als de beginner zijn of haar kite crasht.

@ Reflex Haha je bent van harte welkom in zie je in Juli;)
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten Italie Gepost op: Juni 10, 2010, 10:17:11
Als je je met boot laat vevoeren op het Gardameer is het de veiligste plek om te leren by far. De boot vervoert je naar het midden van het meer waar ze je uitzetten bij de beste windspot.

Je hebt daar alle ruimte, het water is ongelofelijk diep en je hebt de boot die je in  de gaten houdt. Je kite in de boom hangen, of je botten breken doordat je op de bodem terecht komt is hier niet mogelijk.

Ik durf te stellen dat het veel veiliger is dan als je van het strand start. Gardameer is een perfecte plaats om het kiten te leren, mits je vanuit de boot start.

Groeten,

Rintsje Bosch 
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten Italie Gepost op: Juni 02, 2010, 12:30:51
Hé Tjeerd.

Ik loop hier stage aan het Gardameer bij de kitesurfschool Wind Riders. (Dank je wel Vliegenaar). Het Gardameer is relatief dicht bij en er zijn prima omstandigheden.

Dankzij de thermische wind heb je 90% van de dagen in de ochtend  noord wind met 20 tot 25 knopen. Tussen 11.00 en 13.00 is het doorgaans windstil waarna de zuid wind op komt. Deze wind wordt ook wel Ora genoemd en waait ongeveer met 12 tot 16 knopen. De Ora blijft meestal tot een uurtje of 5/6 in de middag.

Zelf loop ik als sportmanagementstudent stage bij de kitesurfschool Wind Riders in Limone sul Garda. Ik vind het redelijk perfect hier. Door de thermiek kun je eigenlijk elke dag wel kiten. Daarnaast is water erg diep en meestal vlak, waardoor het prima is om je tricks te oefenen.

Daarentegen is  van het strand starten relatief moeilijk aan het Gardameer. Weinig ruimte en bijna geen wind. Handiger is het om je met een bootje van één van de scholen te laten vervoeren. Voordelen zijn dat ze je naar de beste spot brengen en wanneer je te ver down wind bent gedreven ze je ophalen en weer terug up-wind varen.

Ben je geïntereseerd of heb je vragen dan kun je op de website van Wind Riders kijken (www.windriders.eu), of stuur een mailtje.

Ciao!

Rintsje Bosch 


6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: IKO-cursus in het buitenland Gepost op: Juni 02, 2010, 12:22:37
Wind Riders organiseert van 12 tot 16 juli de IKO cursus dit jaar. Wind Riders is gevestigd aan het Gardameer in Italië. Kijk op www.windriders.eu voor meer informatie.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: IKO instructor course, van 12 tot 16 juli, Wind Riders Lake Garda, Italy Gepost op: Mei 10, 2010, 16:14:54
Hier dan nog even van mij een toelichting.

Ik denk dat elke organisatie: IKO, VDWS, KNWV de intentie heeft een goede structuur te bieden waarbinnen goed les gegeven kan worden.

Elke cursus valt of staat met de docent/ examinator.
En daarna is het aan de kitesurf school om de nieuwe instructeur nog in te werken of bij te werken waardoor hij/ zij binnen de school past.

De richtlijnen die IKO aan scholen meegeeft zie ik zelf als het minimale wat je als school moet doen/ kunt bieden.
Het is aan mij om bijvoorbeeld Go-joes te gebruiken.

Ik organiseer deze cursus om mensen een start als instructeur te bieden.
Toen ik zelf deze cursus deed heb ik er veel van geleerd. En na mijn contact met examinator Tiago heb ik er al het vertrouwen in dat de deelnemers van deze ITC ook veel leren en een goede basis hebben om als instructuer aan de slag te gaan.

Ik ken zelf ook de slechte kanten van IKO. Maar het is aan mij op er de goede dingen in te zien en die te gebruiken.

Elke organisatie is in ontwikkeling. En ik denk dat het niveau van alle opleiding (KNWV, VDWS en IKO) nog steeds ophoog gaat en dat er steeds beter richtlijnen komen.

Ik denk dat goede opleidingen geld kosten.

Een examinator krijgt een salaris.
Ik stel een boot, benzine, kite materiaal en locatie beschikbaar.
De IKO heeft ook geld nodig om te bestaan.


Er zijn nog plekken vrij, als er iemand is die wilt deelnemen is hij/ zij van harte welkom.

En dat dit bericht commercieel is.. Ja daar heb je een punt.
Mijn intentie is om deze cursus vol te krijgen. Op een kiteforum verwachte ik dat er mensen zijn die hier interesse in hebben.

Met vriendelijke groet, Maayke

8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitemaatje kitevakantie Gepost op: Mei 10, 2010, 13:52:39
Denk eens aan het Gardameer in Italië. Relatief dichtbij en uitstekende omstandigheden.

Dankzij de thermische wind heb je 95% van de dagen in de ochtend  noord wind met 20 tot 25 knopen. Tussen 11.00 en 13.00 is het doorgaans windstil waarna de zuid wind op komt. Deze wind wordt ook wel Ora genoemd en waait ongeveer met 12 tot 16 knopen. De Ora blijft meestal tot een uurtje of 5/6 in de middag.

Zelf werk ik bij de kitesurfschool Wind Riders aan het Gardameer. Naast de goeie wind is water erg diep en meestal vlak. Van het strand starten is relatief moeilijk aan het Gardameer. Weinig ruimte en bijna geen wind. Handiger is het om je met een bootje van één van de scholen te laten vervoeren. Voordelen zijn dat ze je naar de beste spot brengen en wanneer je te ver down wind bent gedreven ze je ophalen en weer terug up-wind brengen.

Ben je geïntereseerd of heb je vragen dan kun je op de website van Wind Riders kijken (www.windriders.eu).

Ciao!

Rintsje Bosch  
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / IKO instructor course, van 12 tot 16 juli, Wind Riders Lake Garda, Italy Gepost op: Mei 06, 2010, 09:38:06
Van 12 tot 16 juli organiseert Wind Riders samen met de IKO een vijfdaagse cursus om IKO instructeur te worden.

Met dit diploma ben je gecertificeerd om over de hele wereld les te geven. Dit diploma heeft mij(Maayke) de mogelijkheid gegeven om op verscheidende exotische locaties te werken zoals Australië, Maledieven en de Domicaanse Republiek.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. Bezoek onze website www.windriders.eu of stuur een bericht via de website.

Come and join the ride with us.

Maayke Tadema & Rintsje Bosch
Wind Riders Lake Garda, Italy
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.