Laatste ontwikkelingen Natura 2000: de NEA

NKV

Berichten: 68
Maart 27, 2009, 12:33:49
edit2Rapporteer  


Van de regiocoordinator
 
Onlangs is in Lelystad in opdracht van RWS het plan van aanpak van de “nadere effecten analyse”, de zogenaamd NEA, voor het IJsselmeer en randmerengebied gepresenteerd.
 
Waarom die nadere effecten analyse?
Een aantal locaties in dit gebied hebben al een soort van “vrijstelling” voor Natura 2000 en een aantal andere locaties moeten een NEA ondergaan.  Voor de locaties Workum en Mirns komt dit door de eventueel te verwachten schadelijke (neven)effecten. Voor alle locaties van het Noord-Hollandse IJsselmeer komt het door een verandering in de te volgen procedure. In dit deel van het IJsselmeer zijn we vanuit de NKV nog bezig met eventueel nieuw toe te voegen locaties!
 
Directe betrokkenheid door de NKV
Uit de presentatie van de NEA is in eerste instantie op te maken dat het hier grotendeels om een “literaire” studie gaat. Men maakt dus in eerste instantie gebruik van bestaande gegevens met betrekking tot de “problematiek”. In eerdere publicaties heb ik al aangegeven dat de NKV meer direct betrokken wil worden hier in, zodat we niet achteraf geconfronteerd worden met de mogelijke gevolgen.
 
Positieve tussentijdse ontwikkeling
Veel mensen hebben zich de afgelopen periode ingezet om het kitesurfen in goede banen te leiden en dit geldt zeer zeker voor de locaties Workum en Mirns. De huidige situatie is al lang niet meer te vergelijken met die van enige tijd geleden!  De resultaten zijn ter plaatse goed zichtbaar en vanuit de beherende autoriteit zijn er ons geen negatieve berichten toegekomen. Je zult dus begrijpen dat wij hier vanuit de NKV bovenop gaan zitten teneinde een realistische uitvoering van de NEA te bewaken. Het is de bedoeling dat ergens in mei deze NEA voor dit gebied wordt afgerond.
 
Ook onze natuur!
Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat het juist nu van groot belang is dat wij als kitesurfers laten zien dat onze sport zeer zeker kan samengaan met de doelstellingen voor behoud van ook “onze” natuur!
 
Wordt vervolgd ...


Nog geen lid? Word het hier!

Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #1 Maart 27, 2009, 12:56:10
edit2Rapporteer  
Oke goed bezig, gaat zo door.
En laat iedereen een steentje bijdragen door lid te worden en zich aan de regels te houden
die terplaatsen die aangegeven zijn.
piede

Berichten: 1689
Antwoord #2 Maart 27, 2009, 15:25:38
edit2Rapporteer  
Het is natuurlijk wel allemaal relatief gezien. Het is nu namelijk nog 'rustig' op deze spots waar nog geen klachten gehoord zijn. Het zal de komende periode van 2 kanten drukker worden; meer kiters en meer andere recreanten. Dus hoe sneller het afgerond is, hoe beter!!

Verder erg goed bezig, vooral ook deze transparantie vanuit de NKV.

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.