Ervaring Hyeres en Etnag de Thau (Sete, Marseillan plage)

Frank77

Berichten: 690
September 02, 2010, 10:51:08
edit2Rapporteer  
Bijgaand mijn ervaring van de franse middelandse zee. Samen met de vriendin, dus kitesurfen had geen prioriteit en aangezien ik alleen wast, was ik beperkt met starten/landen, dus dat er andere behulpzame kiters waren. Kortom spullen meegenomen met het idee te surfen als het uitkomt. Tevens was het eind augstus, dus het hoogseizoen voor vakantiegangers voorbij.



Etang de Thau
=============

Camping Beauregard (direct aan de middelandse zee)

Marseillan-Plage (Etang de thau)
(Google maps: Chemin de Beau Rivage,Marseillan-Plage)


Kitesurfen (lessen) bij Chemin de Beau Rivage (nabij camping nautic) in marseillan plage.
De plek biedt geen locatie voor het parkeren van de auto, behalve op prive terrein?
Zie ook Street view.

De kiteschool houder vaart per boot naar de spot (http://www.kithau.com/)
De spullen lagen op het 'wad'. Spot zag er eind augustus niet aantrekkelijk uit doordat je nagenoeg de enige bent om te surfen (naast de kiteschool). Geen fatsoenlijk strand dus alleen een spot als je met minimaal twee man bent.

Ik heb er dus niet gesurfd.


Optie is om te surfen bij Sete.

http://www.ecole-de-kitesurf.com/index.php?page=spot-du-pont-levis
(google maps: chemin chateau de villeroy, sete)

Parkeerplaats direct aan het water en geen strand om je kite te starten.
Wederom geen geweldige plek om te starten. Niet gesurfd, want spot pas laatste dag ontdekt.

De gehele 'zeekant' van het meer is slecht bereikbaar. Er is geen strand, geen weg, alleen een HSL spoor  traject. Kortom het had een mooie plek kunnen zijn, maar is helaas niet goed bereikbaar.


Hyeres
======


Camping: Caming International
(echte windsurf camping waar geen wagen zonder surfplank de camping op rijdt. Directe opgang voor surfers aan het water vandaar de aantrekkelijkheid. Veel schaduw plekken, maar niet echt een sfeervolle camping)

Kitesurfen kun je vanaf het strand op enkele kms afstand. Genoeg parkeerplaats voor de wagen. het is een kiezelstrand (met schelpen, dus opletten voor scherpe schelpen). Het strand is klein met perkoenpaaltjes aan de rand, dus opletten bij het starten en landen. Tevens is het strand tijdens het naseizoen in het weekend zelfs bij harde wind aantrekkelijk voor badgasten: geen idee want je waait er van de planeet??). Veel kiters, ook door de weeks (zonder badgasten) in eind augustus, dus genoeg hulp voor starten/landen etc.

De wind is er die dag wel of niet. In de mistral is er te varen met de 7m maar het waait stevig door en ook lichtelijk vlagerig, dus momenten waarbij je overpowered bent met de 7m (een enkeling vaart met een 9m: respect). Ik vond de wind geen geweldige ervaring in vergelijking met de nederlandse zeekust met een stabielere 5 of 6 bft. Je moet er van houden. Het water (redelijk vlak en breed) is wel geweldig. Je kunt ver opkruisen en dan heb je alle ruimte voor jezelf. 

Windvoorspelling op de camping is van windguru: voor het plaatsje La Madraque. Leek redelijk te kloppen, dus geen aparte thermiek waar windguru geen weet van heeft. Van de 5 dagen 2 dagen mistral gehad. Voorspelling voor de opvolgende dagen waren geen wind. Dus niet windzeker in eind augustus/september.

Mijn ervaringen komen dus goed overeen met :

http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=11332.0


Foto's van Hyeres:
Dutchy

Berichten: 337
Logs: 0 | 9 uur
Antwoord #1 September 02, 2010, 17:19:22
edit2Rapporteer  
@ frank

ben het niet helemaal met je eens.....
ik ben er in juli geweest ook camping beauregard dus sud gehad !
kite spot aan etang du thau op 1km en zeker wel parkeergelegenheid in straat..chemin de beau rivage !! parkeerplek voor zo,n 20 auto,s en de 10 dgn dat ik er was was de drukste dag 7 kites in de lucht....ik heb vd 10dgn 9 dagen de tramontana mogen voelen tussen de 25 en 30 knopen onwijs en supervlak water check mijn foto,s via mijn profiel eens....het klopt wel dat de kiteschool per boot naar de spot komt maar het hele etang du thau is bijna op zn diepst 50cm in de vaarroute links is het ietwat choppy en veel dieper...het ondiepe en vlakke gedeelte bestrijkt let wel !!!! 14 x 1,5 km !!!!!!!!!! ik heb er een onwijze tyd gehad en ongewone big airs gemaakt.. en hetgeen waar je gelijk in hebt is dat je weinig plek hebt om te launchen maar is wel te doen er zijn 2 stukjes strand en de eerste die je tegenkomt is de beste....trek alleen schoentjes aan het ligt vol met schelpjes van  heremietkreeftjes ....volgend jaar is 1 ding zeker .......er hangt gewoon weer een Jekyll of Crossbow uit hellevoetsluis in de blauwe lucht aan etang du thau...........

Frank77

Berichten: 690
Antwoord #2 September 03, 2010, 15:00:44
edit2Rapporteer  
Bedankt voor de reactie: ik heb het bijgewerkt, nml: eind augustus waren er weinig man en was er weinig wind (een week gezeten, waarvan 2 dagen wat wind). Dan is de kans groter dat je alleen staat.
Dat in combinatie met een moerasachtig gebied vind ik het het geen aantrekkelijke spot  voor het naseizoen (in vergelijking met de nederlandse kust).

Blijkbaar is het in hoogseizoen (juli) wel drukker dus geen launch problemen!

w.b.t. parkeerplaats:
Google maps geeft in bovenaanzicht een mooie parkeerspot. Streeview (nieuwere foto's) en zoals ik het zag geeft overal keien langs de weg. Dus waar je kunt parkeren is me niet helder geworden.

http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=marseillan&sll=52.469397,5.509644&sspn=3.553953,7.064209&ie=UTF8&hq=&hnear=Marseillan,+H%C3%A9rault,+Languedoc-Roussillon,+Frankrijk&ll=43.333234,3.549153&spn=0,0.002747&t=k&z=19&layer=c&cbll=43.333301,3.549245&panoid=2lx7bt8ItKs6eK_F8QgR2A&cbp=12,331.47,,0,18.68

« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.