Gratis parkeerservice bezoekers Kite Board Open

Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Juni 08, 2011, 10:36:54
edit2Rapporteer  
NOORDWIJK "Noordwijk geeft bezoekers tijdens de Pinksterdagen de mogelijkheid gratis te parkeren. Bezoekers van het Kite Board Open, maar ook de reguliere dagtoeristen kunnen tijdens Pinksterzondag en -maandag gebruik maken van een extra Strandpendel. De gratis parkeer- en shuttleservice rijdt op zondag en maandag tussen 11.30 en 19.30 uur.

Met de gratis parkeerservice kunnen bezoekers van het Kite Board Open de auto kosteloos parkeren vlak buiten het centrum van Noordwijk. Een gratis shuttlebus, die tussen 11.30 en 19.30 uur non-stop rijdt, zet de bezoeker af bij het evenemententerrein.

De Strandpendel krijgt speciaal voor het evenement een extra halte. Naast het Vuurtorenplein en het Palaceplein stopt deze nu ook vlak voor de strandafgang van de Kust Surfvereniging Noordwijk op de Koningin Astrid Boulevard. Uiteraard kunnen ook surfspullen meegenomen worden in de bus.

"Veel bezoekers komen met de auto naar het Kite Board Open. Om overvolle parkeerplaatsen tegen te gaan en bezoekers extra service te bieden is besloten tot de extra inzet van de Strandpendel. Je parkeert de auto net buiten het centrum en de Strandpendel zet je bij het evenement", aldus Martijn Vroom, wethouder vervoer in Noordwijk.

Bezoekers die op Pinksterzondag of -maandag nog wat langer op het strand willen blijven of bij een van de talloze restaurants in Noordwijk willen eten, kunnen ook na 19.30 uur nog terug naar hun auto. Deelnemende taxibedrijven brengen voor een gereduceerd tarief bezoekers met de taxi terug naar het parkeerterrein.

Na het Pinksterweekeinde krijgt de Strandpendel een week rust. Daarna zet Noordwijk de gratis parkeer- en shuttleservice elke zondag in tot en met 4 september.

De gemeente Noordwijk ziet de Strandpendel als extra service aan haar badgasten. De badplaats wil voorop lopen als het gaat om strandtrends. Je ziet dit overal terug. In de kustversterking, in de nieuwe strandpaviljoens, maar zeker ook in het vooroplopen in de keurmerken zoals de Blauwe Vlag en de QualityCoast Gold Award, de internationale kwaliteitskenmerken voor een schoon, milieuvriendelijk en veilige strand.

Op www.noordwijk.nl kunnen bezoekers meer informatie vinden over de gratis parkeer- en shuttleservice en over alle toeristische activiteiten in Noordwijk.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #1 Juni 08, 2011, 10:48:07
edit2Rapporteer  
Ik zeg top van de gemeente Noordwijk!

ipv graaien zoals overige gemeentes met hun parkeerautomaten stoppen ze geld toe door die pendelservice te bekostigen!

Ze snappen blijkbaar dat dergelijke evenementen juist geld opleveren voor de middenstand...en dus indirect ook de gemeente
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.