Boards - Kite Gear - Lieuwe Shotgun 2015 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Lieuwe Shotgun (2015) starstarstarstarstar


Shotgun (2015)

De 2015 Lieuwe Shotgun in het kort.

Freestyle board van Lieuwe, informatie volgt.


Maten
136/41
136/41.5
133/41


Shops
Kitesurshop HaarlemHaarlem


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
136/41.5 cm 110 109
6.0%
170u 1:32u 13 kn 19.8 - 27.7 kn 41 kn
133/41 cm 15 15
0.8%
49u 3:16u 12 kn 18.9 - 26.9 kn 56 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
2 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Lieuwe Shotgun 2015
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door bezemsteel12 op 02/05/2015


Geteste maten:
Maatgewicht
136/41 0kg

Lieuwe Shotgun
 
Door Marc ben ik benaderd om de Lieuwe Shotgun te testen. Uiteraard wilde ik dit wel, altijd leuk om andere boardjes te varen. Afmeting  136cm bij 41cm.
 
 
Het board heb ik getest in combinatie met Ozone C4 7,9,11. Afwisselend van 13knopen tot +-45a50 knopen.
De eerste dag dat ik het board vaarde was op de zandmotor, wat me direct opviel was het lichte gewicht.
In het begin had ik mijn twijfels bij de afmeting. Met mijn 75 kg heb ik tot nu toe alleen boardjes gehad tot 133cm.
 
De pads en straps zijn lekker zacht en goed in te stellen naar je voeten. Met schoentjes aan zitten de bindingen ook nog goed, hebben nog steeds veel grip waardoor je niet snel met een voet uit je binding schiet.
 
Het board loopt lekker hoogte, heel soms krijg je wat spray in je gezicht, maar dit gebeurt bijna niet. Het board vaart goed in vlak en choppy water. Om terug te komen op de afmeting, ondanks de lengte van 136 is het board erg wendbaar. Als je met het board vaart voelt het niet alsof je met een grote plank vaart. In de high end van je kite kun je de kracht heerlijk wegtrappen met het board en heb je eveneens geen last van de grote van het board.
 
Het board popt erg goed en tijdens je landing wordt je goed opgevangen door het board.
Met kiteloops was het board even wennen. Dit kwam mede doordat de eerste loopsessies met dit board niet in ideale wind was. Vaak net te weinig om de downloop effect te geven. Hierdoor land je met meer snelheid en staat de kite niet op de juiste plek in de lucht. Door de hoge snelheid leek het of je geen controle meer had over het board. Pas als de snelheid er wat uit was kon je weer gaan aankanten om hoogte te pakken.  Maar na een paar sessies valt hier goed mee om te gaan en wordt het down wind landen een heel stuk minder. 
 
Het board is goed te gebruiken in vlak water, maar ook in choppy water. Sommige boardjes worden een stuiterplank in de chop, maar de shotgun heeft dit gelukkig niet.
Uithaken is goed te doen. De pop is lekker, en door de flex blijven je knieen gespaard.
 
 
Heb het board ook met boots gevaren. De insert die erin zitten zijn boots proof, hierdoor kan je dus geen ongewilde onefooters doen waarna het boardje in de prullenbak kan. Heb weinig met boots gevaren op verschillende boardjes, dus kan niet echt een goede mening geven hierover.
 

 
Kwaliteit en afwerking:
 
Het board ziet er qua looks simpel maar leuk uit. Er bestaat de mogelijk om de graphics aan te passen naar jouw stijl. De kwaliteit van het board valt niet over te twisten. Ondanks dat die zo licht is is die niet kapot te krijgen. Mij is verteld om er mee om te gaan zoals ik met mijn eigen board ook doe. De rail heeft genoeg zand en schelpen gezien, maar dit is nauwelijks te zien aan het board. voor het board is een erg goede toplaag gebruikt. Kortom waar er bij andere boards krassen op komen en al snel lelijk worden blijft dit board tot op heden netjes. (board is 5 maanden getest)
 
Oordeel:
 
Super relaxt en wendbaar kwaliteits board voor de freestyler en freerider. Heel gaaf is dat er de mogelijkheid is om eigen graphics erop te zetten. Dit maakt het JOUW board!!
Aanrader dus om het board zelf een keer te proberen.
 
 
@lieuwe: bedankt dat het board uitgebreidt getest mocht worden.


Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstar

Review door Marc_87 op 31/03/2015


Geteste maten:
Maatgewicht
136/41.5 0kg

 Wind/water condities
- 10-30 knopen / super vlak, choppy en kleine tot middelgrote golfjes;
- Gebruikte gear: Slingshot RPM 2014 7/9/11, Cabrinha Contra 14/17m, Lieuwe Shotgun 136x41;
- Spots: Brouwersdam, De Slufter, Zandmotor, secret spot;
- Vaaruren: 40+  uur. 


* Opmerking, de foto's zijn van de Lieuwe In the Sun. Ik was vergeten foto's te maken van de Lieuwe Shotgun.
  In de kwaliteit en afwerking zit tussen beide boards geen verschil, deze foto's zijn ter illustatie hoe de boards 
  afgewerkt zijn en wat de kwaliteit is. Wanneer ik de Shotgun heb maak ik daar foto's van en vervang ik deze. 

Algemeen:
Het board ziet er erg netjes uit en is ook zeer goed afgewerkt. Het board wordt geleverd met vier 5 cm vinnen, pads en straps. Een grabhandle is optioneel. Het gewicht van een board voor dit formaat is een pluspunt, het weegt (dit ga ik nog wegen) kg. Het board heeft een single concave in het midden van het board en bij de tips zijn er channels uitgefreesd. De rocker lijn van het board is niet extreem.

Pads en straps:
De pads die op de Shotgun zitten levert Lieuwe bij al hun andere boards. Ik ben er erg goed over te spreken. Door de blokjes structuur is er veel grip met je voeten en hierdoor glijd je er niet snel uit. Ook zit er ter hoogte van de tenen een opstaande rand om je tenen omheen te klemmen. De pad is lekker zacht en heeft een prima vorm voor de voet, hierdoor is het erg comfortabel kiten. De duck stance zijn aan beide kanten van de straps op drie verschillende posities te bepalen zodat iedereen dit naar zijn eigen positie kan afstellen.
 
De straps die erbij geleverde worden zijn standaard straps die op meer boards terug te vinden zijn. Dit wil niet zeggen dat deze slecht zijn, integendeel de straps zijn erg goed. Deze zijn aan beide kan te verstellen zodat je zelf kan bepalen hoeveel steun je hebt en waar voor je voet. De straps zet je vast met klittenband.

Vaareigenschappen:
Het board heb ik mogen testen in veel verschillende omstandigheden van super vlak water tot choppy en in de golven. Ik heb het board 30+ uur kunnen varen.
 
Op vlak water planeert het board snel, ten op zichte van andere boards die ik heb gevaren zit de Shotgun meer naar de kant met boards die snel planeren. Dit heeft te maken met de rocker die het board heeft. Een board met weinig rocker gaat vaak niet lekker door choppy water heen, wanneer de chop niet extreem wordt (punt van de Zandmotor en Slufter) is het met de Shotgun geen enkel probleem. De klotsbak van de Brouwersdam was meer dan prima te varen. De reden waarom dit zo prima gaat is dat er lekker veel flex in het board zit, hierdoor wordt de chop erg goed opgevangen. Een erg goede bijkomstigheid is dat zelf in choppy water je zo goed als geen last van spray hebt, dit vaart erg lekker.
 
In de golven is het boardje prima te varen, je merkt dat deze hiervoor niet gemaakt is maar wanneer je af en toe en downwinder doet en een golfje pakt met je twintip gaat dit meer dan prima. De Shotgun carved prima een golf af en in de bochten heb je goede grip ter beschikking. Hoogte lopen gaat onder alle omstandigheden goed, de combinatie van een boardje met veel flex maar met weinig rocker is hier erg goed geslaagd.
 
Springen gaat erg lekker met de Shotgun, je kan heerlijke pop genereren en door de flex kan er zelfs met choppy water een prima afzet gemaakt worden. De landingen zijn altijd zacht, de flex vangt je landingen erg goed op. Doordat het board alleen niet zoveel rocker heeft zijn full speed landingen na een kiteloop wat moeilijker. Ik heb een aantal keer gehad dat het boardje met de voorste tip water hapte en dit resulteerde in een aantal crashes. Dit is wel prima om te lossen door meer op je achterste been te landen.

Uithaken gaat prima met de Shotgun, je kunt merken dat die hier echt voor gemaakt is. Uithaken is niet mijn sterkste kant maar in het begin was continue mijn timing verkeerd omdat dit board veel meer pop heeft dan mijn oude board. Op snelheid landen na bijvoorbeeld een raily is door de niet zo diepe single concave aan de onderkant van het board soms wat sketchy. Wel wordt je door de flex van het board goed opgevangen en zijn de landingen zacht te noemen.
 
Met het aantal uur dat ik het board heb gevaren zit het met de slijtage ook erg goed, ik kite vaak op de Slufter en ben niet vies om door 1 cm diep water heen te kiten. Dat heb ik met de Shotgun ook gewoon gedaan. De rail vertoont eigenlijk nog geen grote slijtage punten net zoals de onderkant van het board.  Conclusie:
De Shotgun is een kwaliteits board eerste klas. De afwerking en bouwkwaliteit zijn uitstekend te noemen. Lieuwe positioneert het als een Freestyle board, maar iemand die wil freeriden kan prima uit de voeten met dit board. Kortom het is een veelzijdig board dat veel kiters aan zal spreken.  
 
Lieuweboards.nl bedankt voor het beschikbaar stellen van het testboard.

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstarstar

Wie vaart hiermee?
0 Reacties
    Nog geen reacties. Schrijf de eerste reactie.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 17 gasten 0 leden

© 2002 - 2022 Kitehigh