Boards - Kite Gear - Shinn Dundee 2012 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Shinn Dundee (2012) starstarstarstarstar

Geschikt voor beginners

Dundee (2012)

De 2012 Shinn Dundee in het kort.

Welcome to the newest tool in the Shinn Freeride armoury.

Proudly stepping into the line up to replace the departing Luigi, Dundee continues a fine tradition of doing everything and anything with no fuss and no drama.

High speed carving, huge jumping, early planning, - effortless control no matter how good or bad the conditions might be, no other board caters for the high performance freerider like this one.

Adopting the Squoval deck mould and Constant Curve rocker brings to Dundee the chop munching, knee saving tendencies our range are famous for whilst the bi-radial outline and reduced length per width provide un-paralleled poise and control so desired in a board where versatility is paramount.


Maten
135/44
133/42
131/41
129.5/39.5


Shops
KiteonlyHaren
Airkooledkiteshop.comVlaardingen
KiteventureOisterwijk


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
133/42 cm 80 80
5.5%
194u 2:25u 12 kn 19.2 - 25.2 kn 42 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
2 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Shinn Dundee 2012
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Korte ervaring door highkiter op 04/01/2013


Geteste maten:
Maatgewicht
135/44 0kg

Super high-end board. Manouvreert enorm makkelijk, kan snel draaien, lekker carven en houdt de edge geweldig. Prima upwind, lekkere pop. Super smooth door chop (het is dus echt waar wat ze zeggen!). Zeer aan te raden.

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstarstar

Review door Jellevw op 15/09/2012


Geteste maten:
Maatgewicht
133/42 0kg

Ik heb het board nu 3x gevaren van 15 tot 22 knopen op vlak water, chop en tussen de 3m golven met mijn Ozone Catalyst 10m 2011. Ik weeg 86 kg en durf mezelf met meer dan 3 jaar ervaring gevorderd te noemen. Mijn vaarstijl is freeride. Springen, basic tricks en spelen tussen de golven zijn mijn ding.

Zo nu en dan leg ik een link met mijn oude boardje omdat ik daar de meeste ervaring mee heb.


Na 3 jaar op mijn Best Ouija gevaren te hebben was het tijd voor een nieuw boardje. Achteraf gezien had ik dat al veel eerder moeten doen. Waar de Ouija een prima beginnersboard is, makkelijk starten en upwind, voelde ik direct bij de eerste meters dat de Dundee compleet anders is.

Ik besloot een nieuw board te kopen omdat ik zo nu en dan meer last dan plezier van mijn oude board had. Spray in het gezicht en gestuiter over het water wanneer ik dat niet wilde. Vlak voor een sprong bijvoorbeeld. Omdat ik mijn vaarstijl als freeride zou beschrijven ben ik ook in die hoek gaan zoeken. Over Shinn en de Luigi (voorganger Dundee) zijn eigenlijk geen slechte reviews te vinden dus mijn interesse was gewekt. Op marktplaats worden de Shinn boardjes ook zelden aangeboden wat ik als goed teken zie. De verkoper in de shop wist mij uiteindelijk te overtuigen en ik heb het board toen blind gekocht. Tot nu toe geen spijt!

De Dundee is veel soepeler dan mijn oude board waardoor het zeer makkelijk door de chop gaat. Ik was gewend ontzettend met het water bezig te zijn om te anticiperen op golven. De Dundee vraagt hier minimale aandacht voor. Door de brandig beuken is geen probleem. Waar ik vroeger mijn board echt omhoog tegen de branding stuurde verhoog ik nu alleen de druk op mijn achterste voet. De rest gaat min of meer vanzelf.

Omdat het board geen aandacht vraagt gaat het springen me nu een stuk gemakkelijker af. Je houdt tot aan de afzet gemakkelijk contact met het water waardoor je alleen op de sprong techniek hoeft te concentreren. Eenmaal boven geeft het board een vrijer gevoel omdat het niet veel weegt. De landing wordt goed gedempt door het soepele karakter. De tips zijn een stuk dunner/soepeler dan de rest van het board waardoor een verkeerde landing als vanzelf gecorrigeerd wordt. De tips buigen als het waren mee en sturen je weer downwind zonder dat het board hapt en je voorover duikt.

De pop van het board zal niet zo zijn als je van een freestyle board gewend bent. Maar omdat de Dundee voor de gevorderde freeride kiter ontworpen is, is er voldoende aanwezig. Zo kon ik bij 15 knopen met mijn 10m en 86 kg door te sinusen en de druk op de rail flink op te voeren nog behoorlijk van het water komen.

De pads en straps ben ik dik tevreden over. Deze vormen samen één solide geheel en komen wat groot over maar dat vergeet je snel als je ze aan hebt. Het "sneaker" gevoel waar Shinn over schrijft is een goede omschrijving. Voorheen had ik Mystic pads en straps die ook lekker zijn. Maar hier schuift je voet toch wat moeilijker in en uit. De Shinn combinatie blijft staan zoals je hem afstelt waardoor je makkelijk in de binding komt en het materiaal zorgt ervoor dat je voet er niet zomaar er uit glijd. Ik draag ze ook wat losser dan mijn oude van Mystic.

De vinnen zijn vrij groot. Iig in mijn beleving. Hierdoor heb veel grip op het water. Op lage snelheid je board 180 graden draaien naar toe-side gaat wat lastiger dan voorheen. Op hoge snelheid heb je een golfje nodig om iets los te komen van het water. Dit komt door de vinnen in mijn beleving en is duidelijk verschillend met mijn oude Ouija.

Low-end van het boardje is prima. Geen merkbare verschillen met mijn vorige board. Techniek speelt hierbij wel een grotere rol.

Up-wind varen vergt wat meer techniek. Met heen en weer varen pak je automatisch wel wat hoogte. Maar wil je maximaal up-wind dan vraagt dit de juiste houding en positie van je kite. Op dit punt ben ik denk ik verwend geraakt met mijn oude board dat er vanzelf voor zorgde dat ik altijd up-wind van iedereen terecht kwam.


Tot slot kan ik zeggen dat het verhaaltje van Shinn klopt met de werkelijkheid. De Dundee is een alleskunner en ik denk dat het grootste gedeelte van de kiters dit een erg fijn board zullen vinden. Misschien geen beginnersboard omdat een aantal punten iets meer ervaring en techniek vereisen. Wel heel makkelijk te varen waarbij je minder op je board hoeft te letten en meer kunt genieten. Ik ben dik tevreden met mijn nieuwe aankoop en raad hem zeker aan voor elke freeride kiter die uit zijn beginnersfase is.

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstarstarstar

Wie vaart hiermee?
 • Geen foto
4 Reacties
 • Jellevw op 26 August 2012 @ 08:43
  Meld dit bericht aan de moderator
 • highkiter op 06 October 2012 @ 14:16
  Meld dit bericht aan de moderator
  Thanks voor je review...erg nuttig.

  Lees heel veel goede dingen over Shinn en zit te denken om de Dundee of Monk Forever te kopen. 


 • Jellevw op 06 October 2012 @ 18:33
  Meld dit bericht aan de moderator
  Graag gedaan.
  Ik hoop dat je hem verder aanvult als je ook voor een Dundee kiest. 
 • highkiter op 18 October 2012 @ 12:45
  Meld dit bericht aan de moderator
  Heb Dundee 135x44 binnen....prachtig board.

  Review volgt zodra ik er een paar keer me gevaren heb.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 101 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh