Kites - Kite Gear - Ocean Rodeo Flite 2017 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Ocean Rodeo Flite (2017) starstarstarstar


Flite (2017)

De 2017 Ocean Rodeo Flite in het kort.

GEN 5 FLITE 

HIGH PERFORMANCE LIGHT WIND KITE

The lightest kite we’ve ever made. Regardless of size, the Flite offers riders an explosive, dynamic kite designed to make you feel and ride like a hero, even in the lightest of winds. Tight, snappy turns with big lofty jumps and forgiving kite loops make the Flite truly the world’s only high performance light wind kite. Small sizes of Flite offer incredible freeride performance and are ideal foil boarding kites for light wind foil sessions!Maten
17

14.5

12

10

8Shops
KitekingsOuddorp
KiteonlyHaren
KitebaseHippolytushoef
StormchaserHoek van Holland


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
17m 8 8
1.1%
16u 2:01u 6 kn 11.6 - 16.9 kn 21 kn
14.5m 7 7
1.0%
21u 2:55u 10 kn 11.4 - 18.4 kn 22 kn
12m 2 2
0.3%
4u 2:00u 14 kn 15.0 - 20.0 kn 20 kn
8m 11 11
1.5%
30u 2:42u 12 kn 20.2 - 28.0 kn 35 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Ocean Rodeo Flite 2017
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Ab Oldschool op 30/08/2017


Over deze kite moet ik iets schrijven. Ik ben normaal gesproken nogal kritisch over mijn kites. Geen enkele kite kan alles. Niet elke sessie is voor mij een topsessie waarin alles klopt. Deze kite is voor mij anders en ben er helemaal weg van. Ik zoek een kite die mij hangtime geeft voor board-off tricks, power geeft voor transities en mij ook zekerheid geeft om nieuwe tricks te leren. Daardoor kwam ik de afgelopen jaren bij de wat loggere grote prestatie kites terecht, meestal met hoge AR. Probeerde wel eens iets anders van bekend merk, maar miste dan vooral de hangtime. Moest dan in high end gaan varen om wat hangtime te creëeren. Tijdje geleden mocht ik de Flite proberen. Wat een verrassing, wat een plezier. Elke sessie voelt als een topsessie. Veel wind, weinig wind, golven, vlak. Fun, snel, smooth, vergevingsgezind, powerful, lichtvoetig, hoogte lopen, springen hangtime. En fun fun fun.?
Hoe kan dat. Voor mij: omdat ik veel tricks kan doen in een grote range van omstandigheden en omdat ik mij veilig voel om nieuwe tricks uit te proberen. Tricks en transities zijn geweldig om te doen met de Flite. Je komt met snelheid uit transitie. Hij "loopt" snel en vloeiend en genereert daarbij niet veel power. Je voelt goed waar kite is. Hij nodigt meteen uit tot proberen van nieuwe tricks. Kite genereert veel power in het onderste wind bereik, de power van een grotere kite (..het is echt waar..en ..durf bijna niet te schrijven..) hij draait stuk sneller dan de 11/12 meter freeride kites die ik geprobeerd heb. Door die power in low end kun je je tricks oefenen in minder harde wind. Dat voelt veilig. Kite is snel rond en super vloeiend door de loop en met beheersbare power die je kan gebruiken voor je tricks. Met minimale wind is de kite al leuk en met iets meer is het een serieuze spring en vooral hangtime kite. Echt serieus goed. Ik denk dat hij misschien nog ietsje beter presteert dan de Edge (heb de 12m vergeleken met edge11/13/15). Omdat hij snel instuurt is hij in ieder geval makkelijk te springen. De Edge kun je langer door varen in high end en  zal de Flite dan achter zich laten. Als je de kite echt heel lang door wilt varen (overpowerd), dan is het niet de goede kite. Rond 25 kn met de 12m is nog niets aan de hand. (Meeste kiters zullen dan liever kleiner varen.) Ergens daarboven merk je dat het minder wordt en is plezier over.
Hij loopt erg goed hoogte, herstarten is makkelijk, lekkere power op 12 uur voor transities. Genoeg hangtime voor board off tricks. Kite is heel licht gemaakt en blijft met weinig wind probleemloos in de lucht staan. Ben dit jaar gaan hydrofoilen en dat komt dus goed uit. Gaan tricks verkeerd dan drijft hij steeds rustig terug tot er weer spanning op je lijnen komt.

De 14,5 heb ik ook even geprobeerd. Hij heeft wat meer grunt, staat waarschijnlijk iets dieper in windvenster, heel fijn voor transities en geweldig voor slides en walks met heel weinig wind, erg goede low end, voelt wat minder lichtvoetig dan 12 en 17. De 14.5 springt in zijn high end beter dan de 17. (Zijn windbereik lijkt groter dan die van de 17, de 17 lijkt nog meer op low end gericht). Bardruk van 14.5 in high end neemt toe.

Ik ben nu verbaasd dat ik niet eerder van deze kite heb gehoord. Zit je in de freeride, airstyl/oldschool, wave of hydrofoil hoek van het kite segment, dan zou ik deze kite zeker overwegen.

Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
8 Reacties
 • HuibN op 30 August 2017 @ 13:28
  Meld dit bericht aan de moderator
  Zelf heb ik de Ozone Edges 7 t/m 15m. De Edge 17m in mei ingewisseld voor de Flite17m omdat dit veel meer een lichtweer kite is. Met de Flite17m durf en kan ik heel gemakkelijk loopen na/ tijdens een trick. Tricks leren met deze kite is daardoor voor mij veel makkelijker dan met de Edge. Springt wat minder hoog dan de Edge 17m maar met de Flite17 heb ik veel meer plezier op het water bij weinig wind.
  Als de kite crasht op het water is deze ook bij weinig wind heel makkelijk herstartbaar.
  Bijgeleverd wordt een hele fijne tas met allerlei vakken voor kleine zaken en je bar. Daarbij nog 4 meter lijn extentions waarmee de kite nog steeds heel snel is.
 • Michiel. op 05 September 2017 @ 08:43
  Meld dit bericht aan de moderator
  Mooie review Ab!
  Ik had je op Brouwersdam laatst al gesproken over deze kites.
  Voor het low-end blijf ik vertrouwen op foilkites, maar voor de kleinere maten (10,9,8,7,6,5) zoek ik nog een goede, lichte kite.
  Ik ga deze zeker eens proberen in 10m en 8m!
 • Geen foto
  Frank Rrd op 20 September 2017 @ 08:11
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik heb de Flite 12m Gen 4. Speciaal gekocht voor foilen. Blijft met 8 knopen wind, makkelijk boven je staan. En ook met wat meer wind leuk op de twintip. Precies zoals Ab omschrijft.
  Normaal vaar ik Cabrinha. Maar die hadden niet iets vergelijkbaars te bieden vorig jaar. Na wat speurwerk en erg veel positieve reviews gelezen te hebben, de Flite zonder testen besteld.
 • RRA op 25 September 2017 @ 14:51
  Meld dit bericht aan de moderator
  Hoi Frank,

  Tot hoeveel knoop is die 12 meter voor jou fatsoenlijk te varen met een TT ?? 
  Overweeg deze serieus als vervanger van mijn 11 meter OR Rise die ik tot een knoop of 24/25 vaar 
 • Gewoon Ron op 25 September 2017 @ 20:36
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik heb sinds een aantal maanden de 10 mtr.
  In 1 woord geweldig! 
  lekker snelle kite, hoog springen gegarandeerd, prima hangtime. 
  wind range 16-17 knoop tot 24-28 knoop

 • Geen foto
  Frank Rrd op 27 September 2017 @ 07:02
  Meld dit bericht aan de moderator
  Vanaf een knoop of 20 pak ik mijn 9 meter en waveboard. Niet omdat ik aan zijn max zit, maar ik geef dan de voorkeur aan een kleinere kite. Denk dat de windrange op de OR website aardig klopt.
 • gyttja op 16 October 2017 @ 13:32
  Meld dit bericht aan de moderator
  Zelf heb ik de 17m van vorig jaar, en ben nog altijd zeer onder de indruk van de prestaties.
  Ik loop hem gerust, en dat met zo'n enorme kite, maar hij is gewoon echt snel.
  Met strapless freestyle board vaar ik vanaf 10 knopen, met TT vanaf 12 knopen.
 • Marco B. op 16 October 2017 @ 17:29
  Meld dit bericht aan de moderator
  ik heb de 8,10 en de 14.5

  echt supertevreden mee. Vaar er mee op twintip en directional.
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 127 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh