[Ongeluk] cursist H. Vogelezang per ambulance afgevoerd 22-5-2011

joggli

Berichten: 83
Antwoord #75 Mei 23, 2011, 21:55:14
edit2Rapporteer  
@ Joggli : geef ff een voorbeeld van andere scholen in NL waar wat gebeurd is. Dan kunnen we dit hele gebeuren meer in de realiteit zetten.


(doet me denken aan workum met 18knopen waar een duitse student zn rug brak en later zelfs overleed volgens mij)

maar ff van hanglos geplukt voor je... maar ik gok dat je dat zelf ook al wel gelezen had!
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #76 Mei 23, 2011, 22:14:18
edit2Rapporteer  
btw, ik werk voor een concurrent van harry dus ik zeg dit niet zomaar om voor em op te komen ofzo...!

Toevallig krijgt die concurrent wel goedkoop kites via Harry, gaan jullie elk jaar met hun naar Zuid-Afrika en geven jullie ook les met 25kn+
Dat concurrent zijn houd dus niet veel meer in dan een andere schoolnaam....

Probeer wat rustiger te reageren, want hiermee lok je alleen maar bekvechten uit en daar word niemand beter van.
KiteFEEL

Berichten: 371
Antwoord #77 Mei 23, 2011, 22:40:22
edit2Rapporteer  
Beste kiters,

Ik heb niet kunnen zien wat er is gebeurd vandaag bij kitesurfschool.nl.
Als school heb je uiteraard een grote voorbeeld funtie. Met de wind van vandaag zou je eigenlijk geen cursus willen geven. Dit is natuurlijk altijd nog de keuze van de school zelf.
Wij hebben vandaag besloten om de cursisten teleur te stellen en deze te verzetten naar morgen. Daar was echter al het begrip voor.

Ik neem aan dat de instructeurs bij van Harry gediplomeerd zijn en dus met zorg opgeleid zijn tot instructeur. Door welke organisatie dan ook. Tijdens deze opleidingen is VEILIGHEID de donker rode draad. Ik neem aan dat de desbetreffende instructeur naar diverse elementen heeft gekeken zoals gewicht, kunnen, wind(vlagen), materiaal keuze en zijn omgeving.
Ondanks alles blijft het een risicovolle sport en vonden wij dat er echt te veel wind stond waardoor er te veel risico was op ongelukken.
Ook onze school heeft meningen over andere scholen, maar zal deze nooit zwart maken. De ene kiest voor grotere groepen, lagere prijzen, meer lessen en landelijk.
De ander richt zich liever op de privélessen en persoonlijke aandacht tegen dezelfde prijzen. Wij geven in ieder geval de lessen uit 100% passie voor de sport en hoeven er niet van de leven. Een uitgelopen hobbie, maar wel met de papieren (VDWS) om veiligheid te waarborgen.
Ieder zijn eigen werkwijze en manieren.

Als beginnende kitesurfer zou ik zelf niet de prijs, maar zorg op nummer één zetten. Er zijn in Nederland gelukkig meer dan genoeg goede kitesurfscholen die daar op inspringen. Vergeet niet, kitesurflessen verzorgen zit in je bloed, je houdt van het enthousiasme dat je andere geeft. Daar moet je altijd nog meer voldoening uit krijgen dan het zakcentje dat je ermee kan verdienen. Anders doe je wat verkeerd.

Ik wens de ongelukkige cursist een spoedig herstel toe.
(Hopelijk hoeven we niet nog eens dit soort forum topics) te starten.

Sportieve groeten,

Sven

[edit] shoolnaam staat al in je profiel, het is dus overbodig om het meerdere keren in je reactie te vermelden.
feddomw
Gast
Antwoord #78 Mei 24, 2011, 08:21:48
edit2Rapporteer  

Ik neem aan dat de instructeurs bij van Harry gediplomeerd zijn en dus met zorg opgeleid zijn tot instructeur. Door welke organisatie dan ook.


Waarom neem je dat aan? Ik zeg niet dat het wel of niet zo is. De school is in ieder geval niet als IKO center of KNWV school geregistreerd. Zou mogelijk kunnen zijn dat losse instructeurs dat wel zijn.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #79 Mei 24, 2011, 09:01:21
edit2Rapporteer  
Iko scholen in nl zijn er maar 3 ofzo, misschien iets meer... De rest loopt er mee te koop. Maar ja wat heeft het voor zin om daar geld in te steken... Kwaliteits controle doen ze toch niet, alleen maar geld innen zo dat je iko op je visitekaart mag printen.... Of sla ik de spijker finaal mis?
Evan
Administrator

Berichten: 9651
Logs: 0 | 1481 uur
Antwoord #80 Mei 24, 2011, 09:04:07
edit2Rapporteer  
Elke certificering is een farce zolang men niet daadwerkelijk op het strand komt controleren of alles wel in orde is. Ik ken helaas geen enkele organisatie die dat ook daadwerkelijk doet.
feddomw
Gast
Antwoord #81 Mei 24, 2011, 09:44:09
edit2Rapporteer  
Sorry jongens, maar dat is onzin. Als ik kan kiezen tussen een school die bijvoorbeeld zowel echt IKO als KNWV gecertificeerd is, dan is die school bereid investeringen te doen en heb ik er in ieder geval meer vertrouwen in dan de school die er mee te koop loopt en het domweg niet is. Dat is de tweedehands auto verkoper die BOVAG logo's voert en helemaal geen BOVAG lid is (slecht voorbeeld, I know).

Waarom hebben we wetten tegen door rood licht rijden, of te hard rijden? Als we jullie logica volgen kunnen we die ook afschaffen, de pakkans is toch maar 0,01% of zo.

De enige oplossing is combinatie van audits, ervaren leraren, en AANSPRAKELIJKHEID. Als Vogelezang zo fout bezig is, laat iemand 'm dan aansprakelijk stellen. Die beenbreuk kost geld (ambulance, ziekenhuis, misschien tijdelijk arbeidsongeschikt). Een hoop geld. Verzekeraar spreekt Vogelezang aan, NKV getuigt dat lessen bij die wind niet goed is, enz. Rechter mag beslissen of hij fout bezig is of niet.
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #82 Mei 24, 2011, 10:11:07
edit2Rapporteer  
@ feddomw... Ga jij die school ff zoeken... Succes... Maar mocht je willen slagen, ga dan naar het hoge noorden van het land... Maar denk niet dat bepaalde scholen op autoplaya minder capable zijn, er zitten leraren tussen die aan de basis staan van kitesurfles geven in nl, en dat zijn er maar 3!! Dus als ik zou moeten kiezen tussen 10 jaar ervaring of 4 jaar met iko, ( ik noem maar wat) doe mij maar 10 jaar ervaring zonder iko die gasten waren er al voor dat iko om het hoekje kwam om geld af te troeven.
feddomw
Gast
Antwoord #83 Mei 24, 2011, 11:26:10
edit2Rapporteer  
@EJ: ik hoef niet heel ver te zoeken. Er zit er een in Katwijk op 5 minuten rijden voor mij. Dat is overigens niet de reden dat ik voor die school koos vorig jaar, maar ik vond het wel frappant.

Ik ben het met je eens voor de rest: ik heb daar ook een keer een les gehad van iemand die niet IKO gecertificeerd is, maar die ik stomtoevallig wel uit de ski-wereld kende: hij was ski-gids. Serieus, veilig, uiterst geduldig: goede leraar dus.

Daarom zeg ik ook, het is een combinatie van alle factoren. Ervaring EN opleiding. Waar die opleiding vandaan komt zal me een zorg zijn, die mag een kiteschool in-house geven wat mij betreft.

Als ik zijn site lees is Vogelezang ook een uiterst ervaren instructeur en een kitesurfer van het eerste uur. Dat is dus ook niet zaligmakend.

Ik blijf erbij: maak mensen aansprakelijk voor hun doen en laten, zowel de leerling/beginner als de leraar. Beginner die met 8bft het water op gaat is natuurlijk dom. Dan kan men wel zeggen/denken "hij weet niet beter want hij heeft het zo geleerd", maar je bent echt een ei als je niet snapt dat je als beginner soms niet op het water hebt te zoeken. (Ik ben zelf ook beginner overigens).

En als een leraar/school wel met keiharde vlagerige wind het water op gaat en er valt een gewonde, moet hij daarop (financieel) aangesproken (kunnen) worden. Laat een onafhankelijke derde zoals een rechter daar maar een oordeel over vellen en desnoods die school om zeep helpen als ze fout bezig zijn.
R.B.

Berichten: 951
Antwoord #84 Mei 24, 2011, 14:34:10
edit2Rapporteer  
Eagle Jan eigenlijk krijg ik toch erg het gevoel dat jij kitesurfschool of misschien meer Harry zelf zwart probeert te maken.
Jij hebt enkele dagen geleden een akefietje met hem op het strand gehad en nu er toevallig iemand gewond is geraakt blaas je dit groot op met zijn naam erbij.
Als jij af een toe bij een andere kiteschool werkt vind ik dat je dit niet kunt maken.
Verder kite jij nu bijna twee jaar???? Maar denkt wel alles al te weten. Sorrij maar dat gaat er bij mij niet echt in.

Verder is het aan de gemeente Westvoorne om toezicht te houden op de kitescholen in oostvoorne. Deze gemeente heeft, ik geloof aan 7 scholen een vergunning gegeven om les te geven op oostvoorne autostrand. Volgens mij is hierin ook omschreven dat een school met maximaal 5 of 7 instucteurs mogen werken.
Aangezien ik weet dat er kitescholen les geven op oostvoorne welke dat eigenlijk niet mogen en dat er ook bij sommige scholen meer dan het toegestane instucteurs rond loopt, zou de gemeente deze hier op moeten aanspreken en eventuele de vergunning in moeten trekken. Let wel op ik weet dit niet zeker maar heb dit begin dit jaar ergens gelezen.

Maar wat mij betreft helemaal geen les meer geven en een stop op nieuwe kitesurfers zetten. Dan hebben we tenminste weer wat ruimte om te kiten op oostvoorne hihihihi.

en tot slot wik ik de ongelukkige persoon heel veel beterschap wensen.
feddomw
Gast
Antwoord #85 Mei 24, 2011, 15:05:49
edit2Rapporteer  

is het aan de gemeente Westvoorne om toezicht te houden op de kitescholen in oostvoorne.
[...]
Aangezien ik weet dat er kitescholen les geven op oostvoorne welke dat eigenlijk niet mogen en dat er ook bij sommige scholen meer dan het toegestane instucteurs rond loopt, zou de gemeente deze hier op moeten aanspreken en eventuele de vergunning in moeten trekken.

Welke planeet woon jij? Een gemeente (=ambtenaren) die uit zichzelf toezicht houden en zaken gaan regelen c.q. controleren? Dat is best naïef van je.

Als je er serieus over bent moet je een brief naar de gemeente sturen met een kopie naar het lokale krantje met verwijzing naar dit ongeluk en dat de voorwaarden voor de vergunning met voeten getreden worden. Dat is de enige manier om enige controle af te dwingen.
Yoram

Berichten: 1217
Antwoord #86 Mei 24, 2011, 15:10:36
edit2Rapporteer  
Als ik zijn site lees is Vogelezang ook een uiterst ervaren instructeur en een kitesurfer van het eerste uur. Dat is dus ook niet zaligmakend.

Ik blijf erbij: maak mensen aansprakelijk voor hun doen en laten, zowel de leerling

Het enige wat ik hem zie doen is rondvaren, de lessen krijg je van andere hoor, wat erop zijn site staat zou ik dus niet teveel op afgaan. (Daarnaast heb ik moeten constateren van vrienden die daar gelest hebben dat ze niet alle nodige essentiele skills hebben geleerd, maar dat is een probleem dat bij meer scholen speelt).

Je tweede punt, de leerling kan natuurlijk nooit verantwoordelijk of aansprakelijk zijn, hij of zij moet vertrouwen op het deskundige oordeel van de specialist (waar hij voor betaald). Als jij auto rijles neemt is de rij-instructeur juridisch verantwoordelijk. Maar ik ga er vanuit dat kitescholen en zeker een partij als Harry verzekerd is voor ongevallen etc.

Zelf was ik overdag niet op het strand, maar vanaf de pc kon ik wel zien dat de wind pittig was voor beginners, in dit geval heeft de instructeur op basis van de omstandigheden (wind, ervaring cursist (kan best een gevorderde cursist zijn geweest) etc.), de inschatting gemaakt of het verantwoord was. Persoonlijk had ik gezien de voorspellingen beginnend cursisten afgebeld mocht ik les moeten geven. Maar ik geef hier dan ook geen oordeel over omdat ik niet over alle informatie van overdag beschik.

Overigens, toen ik begin van de avond aankwam heb ik met mijn windmeter vanaf de parkeerplaats op Oostvoorne al stoten gemeten van 36.9kn, terwijl ik 10sec de windmeter omhoog heb gehouden. (Op het strand zijn deze stoten absoluut over de 40kn geweest).
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #87 Mei 24, 2011, 15:23:14
edit2Rapporteer  
In de rol van het "slachtoffer" zou ik in ieder geval de bevoegdheid / kwalificatie  van de betreffende instructeur even opvragen......
Scheelt weer een hoop gezeur / gezeik en commentaar over/op je school.
feddomw
Gast
Antwoord #88 Mei 24, 2011, 15:29:24
edit2Rapporteer  
Het enige wat ik hem zie doen is rondvaren, de lessen krijg je van andere hoor, wat erop zijn site staat zou ik dus niet teveel op afgaan.

Dat is ook precies mijn punt. Dat ervaring alleen ook niet alles zegt.

DISCLAIMER: ik blijf reageren op dit topic omdat ik jurist ben, dit soort (on)gevallen vind ik onwijs interessant. Was ook het gesprek van de dag op het strand gisteren en ik hoorde van een paar oude rotten dat ze nou eindelijk die Vogelezang "moeten aanpakken". En dat is dus juridisch op geen enkele wijze mogelijk behalve aansprakelijk stellen en financieel hem "pakken" dus, mits hij inderdaad onverantwoordelijk bezig is (geweest). Daar heb ik geen oordeel over. Wel dat hij in ieder geval een opvallend slechte reputatie heeft.
joggli

Berichten: 83
Antwoord #89 Mei 24, 2011, 16:04:21
edit2Rapporteer  
btw, ik werk voor een concurrent van harry dus ik zeg dit niet zomaar om voor em op te komen ofzo...!

Toevallig krijgt die concurrent wel goedkoop kites via Harry, gaan jullie elk jaar met hun naar Zuid-Afrika en geven jullie ook les met 25kn+
Dat concurrent zijn houd dus niet veel meer in dan een andere schoolnaam....

Probeer wat rustiger te reageren, want hiermee lok je alleen maar bekvechten uit en daar word niemand beter van.


Totale onzin!! ten eerste koop ik mijn kites altijd 2e hands via kitehigh of hanglos, ten tweede ben ik nog nooit MET Harry naar Kaapstad geweest... (ik kom em wel eens tegen op het water, maar als ik jou zometeen tegenkom op het water dan ben je toch ook niet gelijk MET mij naar het strand gegaan....?) en ten derde, sinds waneer ben je geen concurrent van iemand meer als je onder dezelfde omstandigheden werkt? (als de bouwbedrijven Heijmans en BAM allebei hun mensen in de regen laten werken dan zijn ze toch ook nog steeds concurrenten?) Dat concurrent zijn houd dus wel degelijk meer in dan alleen een andere naam!

Over dat laatste, (rustiger reageren) ben ik het met je eens, maar als jij dan wat beter nadenkt voordat je op zo'n manier reageert....
R.B.

Berichten: 951
Antwoord #90 Mei 24, 2011, 16:09:16
edit2Rapporteer  
@ feddomw ik heb met mijn werk weer met de gemeente te maken. Gemeentes hebben toezichthouders in dienst. Deze toezichthouders nemen hun werk maar al te graag serieus. Dus nee ik kom niet van een andere planeet alleen is het misschien noodzakelijk dat er is iemand gaat klagen bij de gemeente. Tenslotte heeft deze "spelregels" opgesteld waar men zich niet aan houd.
Ed.

Berichten: 2732
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #91 Mei 24, 2011, 16:46:12
edit2Rapporteer  
Joggli, de concurrent ben jij niet, maar je werkgever..? Jullie kunnen elkaar verkeerd opvatten misschien maar geheel objectief ben je niet iig
JB - On The Edge

Berichten: 2731
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #92 Mei 24, 2011, 18:38:51
edit2Rapporteer  
Nog even een kleine nuancering:
Wellicht niet gek dat er vaker ongelukken gebeuren met cursisten van Harry: Hij heeft immers de allergrootste school, dus naar verhouding zal het vast niet meer zijn dan bij de rest (want die lessen immers ook in de verkeerde omstandigheden en met wellicht ongekwalificeerde instructeurs).
Eagle-Jan

Berichten: 4582
Logs: 0 | 2 uur
Antwoord #93 Mei 25, 2011, 03:19:55
edit2Rapporteer  
Eagle Jan eigenlijk krijg ik toch erg het gevoel dat jij kitesurfschool of misschien meer Harry zelf zwart probeert te maken.
Jij hebt enkele dagen geleden een akefietje met hem op het strand gehad en nu er toevallig iemand gewond is geraakt blaas je dit groot op met zijn naam erbij.
Als jij af een toe bij een andere kiteschool werkt vind ik dat je dit niet kunt maken.
Verder kite jij nu bijna twee jaar???? Maar denkt wel alles al te weten. Sorrij maar dat gaat er bij mij niet echt in.

Verder is het aan de gemeente Westvoorne om toezicht te houden op de kitescholen in oostvoorne. Deze gemeente heeft, ik geloof aan 7 scholen een vergunning gegeven om les te geven op oostvoorne autostrand. Volgens mij is hierin ook omschreven dat een school met maximaal 5 of 7 instucteurs mogen werken.
Aangezien ik weet dat er kitescholen les geven op oostvoorne welke dat eigenlijk niet mogen en dat er ook bij sommige scholen meer dan het toegestane instucteurs rond loopt, zou de gemeente deze hier op moeten aanspreken en eventuele de vergunning in moeten trekken. Let wel op ik weet dit niet zeker maar heb dit begin dit jaar ergens gelezen.

Maar wat mij betreft helemaal geen les meer geven en een stop op nieuwe kitesurfers zetten. Dan hebben we tenminste weer wat ruimte om te kiten op oostvoorne hihihihi.

en tot slot wik ik de ongelukkige persoon heel veel beterschap wensen.
Voor alle duidelijkheid... Akkefietje  was tijdens de bewuste les van de onfortuinlijke leerling. Was die dag nogal aardig op stoom, nogal ontdaan van wat er was gebeurt toen ik deze topic plaatste... Idd niet tof, niet diplomatiek correct om met naam en toenaam dit neer te zetten... Soms doet men dingen waar men spijt van krijgt... Waarvoor mijn excuus.
Btw ja ik kite idd nog geen 2 jaar en weet niet alles ( sta wel ong 2a3x week op het water indien het weer het toelaat soms iets meer soms iets minder ) voor sommigen is dit sport, voor anderen passie, ook voor mij passie... Maar heb wel 25 jaar watersport ervaring... Zeilen windsurfen duiken in binnen en buitenland , en doe ze nog steeds allemaal,  Wel iets minder als kiten de laatste  tijd...en heb met kiten al een paar near misses mee gemaakt. Still live to tell the tale.
Nogmaals wens ik de onfortuinlijke mr. Veel sterkte toe, en dat wij met zijn allen, voor al mij zelf, er wat van mogen leren.
bikiniisuit
Gast
Antwoord #94 Mei 25, 2011, 10:11:43
edit2Rapporteer  
@ Bikinisuit
En hoe herken je dan zo'n integere kitesurfschool of kitesurfleraar?


Ok @phido n speciaaltje voor pino alleen (hoe heet je eigenlijk): hoe herken je goede leraar>
2,5 jaar geleden kitelessen gehad in IJmuiden, Schellinkhout, Playa, verschillende leraren/scholen. Gisteravond (24-mei, 20.00 u) veiligheidsclinic NKV bezocht. …Mmmmmm, 98% van wat in de clinic verteld werd had ik al bij 1 leraar gehad in 1, 2 lessen. Heb nog 474% meer tips in die lessen gekregen dan die 98% die gister verteld werd. Weetje als je begint ben je strondeigenwijs, je kunt naar rechtsvaren en dus mot je zo goedkoop + snel mogelijk les om naar links te varen. De kite leraar geeft je waar je voor betaalt. Bij Jelle heb ik dat niet helemaal gekregen. Allemaal onzin vertelde hij over materiaal, storm, weer, en o, ja veiligheid. Daarom ook bij anderen gelest. Nu 2,5 jaar later, snap ik t verschil. Ik heb bij hem voor mn leven en  veiligheid betaald. Zeg dit niet om reclame te maken (boeit me niet),  is f#cking hell n ode aan me kiteleraar Jelle: http://www.kitesurfschool.ORG/ (Hoop dat iemand een verslag maakt op dit forum v gisteravond)

(Heyyyy @eagletje ben je langer dan harrie?)
Marc_87
Moderator

Berichten: 7541
Logs: 0 | 758 uur
Antwoord #95 Mei 25, 2011, 10:36:00
edit2Rapporteer  
@ Iedereen, laten we het een beetje gezellig houden. Zo wordt het er niet beter
op vind ik zelf.
bikiniisuit
Gast
Antwoord #96 Mei 25, 2011, 12:34:43
edit2Rapporteer  
hele zaal met (bijna alleen) beginners gisteren. gezellig zat. beginners hebben t recht om te weten wat ik 2 jaar geleden niet wist, dit doe je door open te staan voor threads als deze. Hoe onderscheid je  koren en kaft. @phido wil weten van t koren en de kaft. NKV maakt dit onderscheid niet. Hanglos tja….die "houdt t gezellig" (met kop in t zand). Kite leraren kitescholen zijn de enigen die Nederland veilig kunnen maken. Niet de NKV, geen wetten. Hoe blind kun je zijn.

Safety clinics zouden jaarlijks door kitescholen zelf gegeven moeten worden. Een terugkomdag, gratis, en voor een commerciële kiteschool eigenaar n kans om nog meer klanten te binden, meer les te geven. Gisteravond beginners tussendoor gevraagd of ze r wat aan hadden. Ze vonden de info (te) veel. Als jij veel aan je kiteleraar hebt gehad, vrij forum om dat te posten of heeft deze moderator daar andere ideeen over…lucht je hart (ik stop me kop niet in t zand)
Ed.

Berichten: 2732
Logs: 0 | 165 uur
Antwoord #97 Mei 25, 2011, 13:43:56
edit2Rapporteer  
Je punt over de safetyclinics door kitescholen is een goede, als er animo voor is (?) kunnen we dat met Hemelvaart wel in Ouddorp organiseren.
Reflex

Berichten: 2313
Logs: 0 | 20 uur
Antwoord #98 Mei 25, 2011, 13:55:56
edit2Rapporteer  
Ik denk dat een website met daarop instructiefilmpjes over veiligheidszaken zeer handig is voor de vele beginners. Uiteraard moet je dan wel uitkijken dat men dit niet als alternatief gaat nemen voor een kiteles. Dit moet een additie op een kiteles zijn. Zo kan je met vouchers werken die men krijgt na een les waarmee men vervolgens een account kan aanmaken. Dit gesteund door een groot aantal kitescholen in NL (kleine bijdrage).
feddomw
Gast
Antwoord #99 Mei 25, 2011, 14:02:44
edit2Rapporteer  
Je punt over de safetyclinics door kitescholen is een goede, als er animo voor is (?) kunnen we dat met Hemelvaart wel in Ouddorp organiseren.

Daar ben ik dan denk ik wel bij. Valt er niets met de NKV en Maarten H te regelen dan?
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.