Verslag Sal

PieNO

Berichten: 1721
Logs: 0 | 28 uur
April 30, 2014, 15:12:25
edit2Rapporteer  
Algemene info

De 2e week van maart met de badgastuh naar de Kaap(ver) dische eilanden geweest. Naar het eiland SAL in het dorp Santa Maria. Ja het is ver. 6 uur vliegen met Transavia. Met een tussenstop op Boa Vista. Vlieg je met Arke dan heb je een tussenstop in Gambia. Je kan met euro’s betalen. Er is daar in de winter 2 uur tijdverschil en in de zomer 3 uur. Sal is het meest noordelijke eiland van deze eilanden groep. Hele jaar door tussen de 20 en 30 graden. Ga je met je vriendin dan kan je beter ergens anders heen gaan. Er is weinig te doen. Ik bedoel niks te doen op het eiland. Het hele eiland is net een maanlandschap.

Kitespot/water/wind

In het dorp aan het strand kan je kiten maar is ruk. Vlagerige wind en schuin aflandig. Beste wind schuin aanlandig heb je op de kitespot “kitebeach” Hier heeft de wel bekende Mitu zijn kite school en restaurant. Beste periode november t/m maart. Watertemp goed te doen in deze periode. Neem wel een shorty mee. Schoenjes zijn niet nodig want het is een mooi zand strand. De bodem van de zee aan de kant geeft wel wat rotsen maar daar heb je weinig tot geen last van. Het water is zeer helder en de golven zijn fantastisch. Deze zijn tussen de 1 en 3 meter hoog. Wind is tussen de 13 en 30 knopen. Tussen de golven aan de linkerkant van Mitu’s kiteschool/restaurant zitten hele mooi vlakke stukken.

Eten/drinken/huren/taxi

Op de kitespot heeft Mitu een restaurant/kiteschool/verhuur toko neergezet waar je prima kan eten en drinken. Halve liter bier 4 euri. Goed dik broodje tonijn 3 euro. Bord spaghetti 7 euro. Je kan ook boardjes/kites en weet wat niet meer huren. Taxi (pickup truck) waar je met max 5-6 man in kan met je gear kost 5-6 euro enkele reis. Van het dorp naar de kitespot is ongeveer 5 minuten. Eten in het dorp kost niet veel. Voor 10 euro ex drinken heb je een goede maaltijd. Bij restaurant Tam Tam kan je lekker eten. Ga niet naar Barahonda dat is ruk. Verder genoeg vreet tenten waar het prima eten is.

Dorp

Best leuk daar  ThumpsUp . Groter als Cumbuco. Veel vreet tenten en redelijk wat uitgaangelegenheden. Winkeltjes om te sjoppen zijn er ook genoeg.

Tips
- Neem wel een lekker warm vest mee want ook al is het 20-25 graden op het strand kan het best fris worden met de harde wind. Ook voor in de avond.
- Huur bij Mitu eens een directional.
- Ga vroeg naar de kitespot. Je kan dan een mooi plekje op het stand vinden achter een bult en het is minder druk op het water.
ListenToMe  Drink geen koffie bij Mitu. Verlopen olie smaakt beter.


Al met al super daar. Volgend jaar eind februari weer die kant op. Maar eerst in september naar Cumbuco met 13 gekken. Genaamd “de Kitekings” Gezelli…

Vesrlag Cumbuco http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=46571.0
Verslag Cabarete http://www.kitehigh.nl/forum/index.php?topic=40951.0
 
Marco B.
Moderator

Berichten: 1182
Logs: 0 | 1754 uur
Antwoord #1 April 30, 2014, 15:24:33
edit2Rapporteer  
 ThumpsUp
Roy34

Berichten: 50
Antwoord #2 April 30, 2014, 15:40:33
edit2Rapporteer  
Leuk om te zien die foto's  voor mij  ook al weer jaar  terug dat ik er ben geweest.
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #3 April 30, 2014, 17:06:49
edit2Rapporteer  
Mooi verslag ziet er goed uit  ThumpsUp ThumpsUp ThumpsUp

Nou nog even de filmpies er bij en dan is het verslag compleet   ThumpsUp  Cool Joepie YeSS




http://www.youtube.com/watch?v=Ak-CvnZnHf8&list=UUgvZ-G79kxSLF4IpYsKOSKg




http://www.youtube.com/watch?v=zj8MunyF2bs&list=UUgvZ-G79kxSLF4IpYsKOSKg




http://vimeo.com/90532523




« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.