Boards - Kite Gear - Woodboard Beam 2013 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

Woodboard Beam (2013) starstarstarstar

Geschikt voor beginners

Beam (2013)

De 2013 Woodboard Beam in het kort.

Een driedimensionaal gefreesde, verticaal verlijmde houten kern, biaxiaal glasweefsel en roestvrijstaal. Dit zijn de ingredienten voor dit uitzonderlijke Board. De Beam 136 Diagonal overtuigt door de prijs-prestatie verhouding. In het water staat dit board voor wendbaarheid en smooth vaareigenschappen. Dat zorgt voor een ongekend zeker gevoel in combinatie met een lekkere dynamische pop.

Het board loopt onvoorstelbaar hoogte, beginners, gevorderden en oldschool-riders zijn de doelgroep voor dit board.

De outline van de Beam 136 Diagonal is harmonieus geshaped. De scoopline van de Beam is speciaal ontworpen voor comfortabel vaarplezier, de flex en torsiestijfheid zorgen voor een gegarandeerd goede pop! De Beam is geoptimaliseerd voor prestaties, uiterlijk en gewicht.Maten
136/42


Shops


Statistieken sessielogs totaaloverzicht
Helaas, nog niemand heeft een sessie gelogd met deze kite.


1 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de Woodboard Beam 2013
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door Marc_87 op 09/06/2013


Geteste maten:
Maatgewicht
136/42 0kg

Gebruikte gear: Gaastra Pure 9m/11m & Woodboard Beam 136x42.

Algemeen:
Het board ziet er erg netjes uit en is ook zeer goed afgewerkt. Het board wordt geleverd met vier 4.5cm vinnen, grabhandle, pads en straps. Het kan ook zonder besteld worden.

Pads(8) en straps(2):
De pads van dit board zijn niet hard maar ook niet zacht, voor mij persoonlijk is dit precies goed. Je voelt zo precies wat het board doet, ook met de landingen geeft het nog genoeg demping. De straps zijn te verstellen doormiddel van een touwtje wat door de strap heen zit. Deze zet je vast met een klemmetje. Zelf vind ik de straps waardeloos om de volgende punten:
- Ze gaan erg snel los zitten;
- Met het kiten schuren deze mijn kleine tenen kapot, erg vervelend;
- Er zit veel beweging in over de lengte van je voet.
Dit kan voor iemand anders natuurlijk niet het geval zijn. Voor mij wel, vandaar het cijfer 5 voor de pads en straps. Ik zou er zelf een ander merk pads en straps opzetten. Dus dit cijfer kan je voor een deel wegstrepen.

Vaareigenschappen:
Het board heb ik twee kitesessie uitgebreid getest, dit zal bij elkaar zo'n 8 uur zijn geweest waarvan één keer op vlak water en een keer in de chop met af en toe wat cleane golfjes.

Op het vlakke water planeert dit board extreem snel, met mijn eigen board (Essense 133x41) kwam ik niet weg. Dit board vaart ook extreem snel, dit zal meede door de rocker komen en de grootte van het board. Het hoogte hoogte gaat erg goed, ik kan wel zeggen dat het hoogte lopen onder alle omstandigheden erg goed is. Met veel chop is het wel minder maar gaat het nog steeds meer dan prima. Daar kom ik dan ook op het hekele punt van dit board. Het board houd niet van chop. Dat komt mede doordat deze niet veel rocker heeft. Zodra het vlak water is of cleane golven dan komt het board heel goed tot zijn recht. Een paar golfjes rippen gaat prima, het board carved prima ook al ben ik geen expert daar in.

Springen gaat prima met het board, ik zelf had alleen in hardere wind wat moeite met de rail weg te trappen. Omdat die zoveel snelheid maakt wordt dat in de chop een mooie opgave. Op vlak water is dat nog wel prima te doen. Omdat ik graag een maatje groter vaar dan de rest moest ik daar wel aan wennen. Het board is vrij hard maar de landingen vallen mij achteraf toch reuze mee, het is niet hard of zacht maar gewoon goed. Hier ook weer, het landen in chop is wat minder.

De pop die het boardje heeft is goed te noemen, om de pop goed aan te spreken moet je het board echt goed weg trappen. Maar doe je dat goed dan voel je dat ook wel en geeft die lekker veel pop mee, ik werd een paar keer mooi afgeschoten met een railey voor mijn doen.

Conclusie:
Afgezien van de pads en straps is het kwalitatief echt een top board. Ziet er mooi uit en is perfect afgewerkt. Het board is geschikt voor een kiter die of op binnenwater vaart of op zee waar het clean is en niet veel chop aanwezig is. Ook is het een echt freeride board, het is totaal geen wakestyle/freestyle board. Door de maat is het board ook geschikt voor de zwaardere kiter of een beginner. Ik zelf zou dit board er wel bij kunnen hebben voor minder wind, het scheelt ten op zichten van mijn eigen board zo'n 2m met kite oppervlakte.

Woodboard.nl bedankt voor het beschikbaar stellen van het testboard.

Opmerking: je kan bij Woodboard ook aangeven dat je universele Mystic straps wilt in plaats van de Woodboard straps mocht je deze niet fijn vinden.

Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Inzetbereik:
starstarstarstar
Pads/vinnen:
starstarstar

Wie vaart hiermee?
 • Geen foto
5 Reacties
 • Michiel. op 10 June 2013 @ 08:46
  Meld dit bericht aan de moderator
  Wat zonde dat er geen 133x40cm beschikbaar is. Deze zou veel beter tot zijn recht komen bij een rider gewicht van 75kg voor all-round. Dan zou mijn interesse zeker gewekt worden!

  Deze maat lijkt juist geschikt voor de zwaardere riders?
 • 2cool op 10 June 2013 @ 21:08
  Meld dit bericht aan de moderator
  Woodboard heeft op dit moment de Beam niet in een andere maat idd.

  Wil je een maat kleiner, dan heeft Woodboard de Chame beschikbaar.

  http://www.kitehigh.nl/gear/Boards/Woodboard/Chame/2013

  De eigenschappen van dit board zijn voor een groot gedeelte gelijk aan die van de Beam.

  De Chame heeft wel een andere look......
 • Michiel. op 11 June 2013 @ 16:49
  Meld dit bericht aan de moderator
  41cm van de Chame is nog steeds iets te breedt in de regel voor iemand rond de 75kg.
  Overigens is dat ook persoonlijk. Voor freeriden o.a. met een SLE hoef je niet ontzettend te kanten.
  Wel bij C-hybrides, c-kites en de zog. High performance kites.
   
  Ben benieuwd hoe de Chame vaart.
 • 2cool op 12 June 2013 @ 08:50
  Meld dit bericht aan de moderator
  Als je benieuwd bent, dan moet je hem echt even proberen. Als je me even je gegevens pm't, zorg ik dat je de Chame even aan de tand kan voelen.blushblushblush
 • Michiel. op 16 June 2013 @ 13:45
  Meld dit bericht aan de moderator
  Wat een vreselijke mooie plank is dit!
  heb er gisteren alleen maar naar kunnen kijken (nadeel als je in de organisatie zit van het kitehigh event ;)), maar ziet er enorm gelikt uit (y)
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 83 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh