Kites - Kite Gear - F-One Bandit 3 2010 - Reviews & Informatie - Kitehigh.nl Community

F-One Bandit 3 (2010) starstarstarstar


Bandit 3 (2010)
Bandit 3 (2010)

De 2010 F-One Bandit 3 in het kort.

More than just a BanditIII

The all new F-One Bandit III (3) is a totally new designed kite offering better performance and safety than ever before yet performs at all levels no matter what your skill level. The kite now comes with a one-pump system and the bridles are cleaner and more comfortable to use and they have a higher aspect ratio giving you more lift and stability as well as an increased higher wind range.

Also this year the kite has less bar pressure when you are overpowered allowing for more of a comfortable ride and more confidence to unhook and try new manoeuvres even when overpowered. The higher aspect ratio canopy profile allow for squarer wingtips making the overall performance of the kite more stable and more direct and precise during jumps.

Featuring the Life Line and the Auto re-launch, it brings superb comfort and safety to the rider. That makes an innovative C-shape kite with 4 line simplicity for no compromise performance, safety and control. Developed and patented by F-One, it has proved reliable in all disciplines and for all levels of rider.

This single design is solution for all types of riders for one clear choice. It combines strong features such as safety, performance, wind range, easy auto relaunch, simplicity of setup and unhooked riding without any compromises.

F-One Bandit 3 (III) Main Features:
    * Increased wind window for a constant forward pull
    * Legendary low end Bandit wind range
    * New oustanding high end control
    * Excellent stability over the entire range
    * Shorter bar clearance for full power / depower
    * Smooth bar traction while unhooked
    * Increased Upwind and Speed Performance
    * Maximum Depower with a shorter depower rope
    * Lighter bar feeling and direct confident feeling
    * Better control of the profile and shape in high wind range for
       impressed performance and control


Maten
15

13

11
15-25 knopen
10
12-29 knopen
9
Lowend 14 knopen
8

7
25-40 knopen
6

5Shops
XwatersportKamperland
t Coraaltje IJmuidenIJmuiden aan zee
Natural HighHellevoetsluis
KiteboardshopHoek van Holland
KiteonlyHaren
KitekingsOuddorp
VandenBerg SurfHoorn
Fly HighNoordwijk aan zee
Intersurf SneekSneek
TelstarsurfErmelo
Kite Shop TwenteOverdinkel
KiteoutletLaren (NH)
Kitesurfwinkel.nlBergen op Zoom
KiteventureOisterwijk
Kitesurshop HaarlemHaarlem


Statistieken sessielogs totaaloverzicht

maten sessies dagen* uren tijd gem wind min wind wind max
13m 1 1
0.0%
4u 3:30u 14 kn 14.0 - 16.0 kn 16 kn
11m 9 9
0.4%
37u 4:05u 9 kn 12.7 - 18.1 kn 23 kn
9m 20 20
0.9%
35u 1:46u 11 kn 18.6 - 23.6 kn 32 kn
8m 2 2
0.1%
10u 4:52u 17 kn 18.5 - 32.5 kn 35 kn


*Procenten geven het percentage aan van de dagen er gekite werd.
**Het totaal van het aantal sessies waar 1 of meerdere gegevens van onbreken.
***Totaal aantal sessie-aankondigingen die nog niet omgezet zijn in een sessie.
5 Review(s) en gedeelde ervaringen voor de F-One Bandit 3 2010
Wil je ook je ervaring met dit product delen?

Review door willems op 22/11/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
7 80kg 25 40

om te beginnen was het heel vlagerig en choppy, op de spot waar ik hem voor het eerst getest heb. Vond het een snelle kite, hoge sprongen gemaaktt en ging echt makkelijk.
het nadeel vond ik (kwam wel  door de harde vlagen) dat de kite in de vlagen toch niet gezelig vloog echt aan af gevoel... maar niks gemerkt dat de kite uit de lucht wil vallen of zo... bar zag er ook super goed uit
safty heb ik nog niet getest maar zag er goed uit en zal ik volgende keer wel is testen


Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Review door kevin16 op 02/11/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
10 64kg 11 29

Is echt een top kite rest komt later nog wel eens!

Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Review door rene1983 op 26/10/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
10 80kg 13 Niet getest

Gister mijn 10m TRES voor het eerst aan de tand gevoeld op Hargen aan zee. Ik heb niet alle punten beoordeeld omdat ik dit naar mijn idee nog niet volledig kan beoordelen.  De punten die een 1 gescoord hebben zijn niet beoordeeld, hier kom ik later op terug.

De omstandigheden/variabelen
De wind heb ik gemeten met mijn (windmaster2) en was variabel deze heeft over de dag tussen 12 en 20 knopen aangegeven. Zelf vaar ik met een F-one sk8 van 2006 (134*38 ), een boardje dat behoorlijk wat power nodig heeft voordat het lekker gaat en de low end behoorlijk negatief beinvloedt. De wind was behoorlijk aanlandig en icm de golfslag was het even behoorlijk wennen/werken. De laatste tijd heb ik vooral op (vlak) binnewater gevaren dus ik moest weer even omschakelen.

De kite
Afwerking en details zijn echt van topkwaliteit. Bij het oppompen kwam ik er echter achter dat één van de bladders in een strut niet helemaal goed zat waardoor er een 'wokkel' in de strut bleef zitten. Kite weer leeg laten lopen, beetje friemelen en daarna zat de tube er een stuk beter in. Verder verliep optuigen eenvoudig en spreekt alles voor zich.

In de lucht
Harnas aan een gelijk launchen die kite. Hiervoor voer ik een Bandit dos en wat direct opviel was de stuurdruk en de reactie van de kite. De TRES is een stuk directer en wat feller in zijn respons dan de DOS. Zoals vaker gezegd vliegt de kite inderdaad ver naar de rand van het windvenster. De kite voelt wat mij betreft  minder krachtig aan. Hij staat mooi stabiel boven je en als ik er onderdoor probeerde te lopen herstelde de kite goed en viel niet uit de lucht.

Varen
Met het insturen van de kite merkte ik gelijk dat de drukopbouw enorm anders is. Waar mijn DOS vrij direct power had kun je met de TRES de druk nog beter reguleren dmv poweren/depoweren. Hij vliegt naar mijn idee een stuk sneller door het windvenster en je maakt dan ook gelijk behoorlijk snelheid op je board. Omdat de wind een beetje variabel was kon ik niet constant hoogte lopen. Als de wind iets inzakte moest ik 'ouderwets'  teruglopen maar over het algemeen kon ik net hoogte houden. Als de wind iets toenam en (gokje) boven/rond de 16/17 knts was had ik zelfs met mijn sk8 voldoende om hoogte te lopen. De kite voelt minder krachtig maar brengt je desondanks toch rustig upwind. Op de momenten dat de wind wat harder was had de 10m meer dan voldoende power, icm een ander boardje denk ik dat de low end nog een stuk beter zou zijn wat mij betreft.

Ontbrekende punten
Ik heb 1 punt voor springen, depower en veiligheid gegeven, ik kon de velden niet leeg laten anders had ik dit gedaan. Ik zal dit toelichten:

Springen: ik heb dit naar mijn idee niet goed kunnen beoordelen, ik was druk met de nieuwe kite, golfslag en de wind was niet constant genoeg om een lekkere sprong te maken. De sprongtjes die ik gemaakt heb waren gecontroleerd en voelde erg vertrouwd aan, je kunt tijdens de landing op elke moment de kite een seintje geven en insturen en land enorm smooth. Het is nog even zoeken naar de goede timing, met een transition had ik moeite om dit direct goed te doen.

Depower: ik heb totaal niet hoeven depoweren op de strap. De speling die ik op de depowerlijn had was meer dan voldoende, hoe dit uitwerkt in meer wind weet ik niet. Uithaken ging perfect, geen backstall. 

Veiligheid: het systeem van f-one is bekend. Ik heb het echter niet getest.  


Totaal:
starstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
star
Upwind:
starstarstarstar
Depower:
star
Veiligheid:
star

Review door RH op 18/10/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
9 82kg 14 Niet getest

Ik heb mijn nieuwe B3 9m gestest in IJmuiden met een lichte offshore NNO wind. De windmeters op internet gaven een wind van rond de 20 knopen aan, maar doordat ie offshore was, was hij op de meeste plekken, mn dichter bij de kust, een stuk lichter. Eerder richting de 15 knopen of nog minder. Meeste mensen voeren met een 11 of een 12. Aan het einde van de sessie kwam nog een donkere wolk voorbij waarbij de wind even sterk aantrok richting de 25-30 knopen.

Ik vaar met een NHP '09 131x40 en weeg ongeveer 82kg. Heb zelf de laatste twee jaar met de Bandit I 11/9/7.5 en de Dos 10/7 gevaren. Wilde weer een 9 in mijn quiver, vandaar de aanschaf van de B3 9m.

One pump is handig en werkt (hoe kan het ook anders) zo op het eerste gezicht goed. Kite in de lucht ziet er iets anders uit. De edges lijken iets meer 'tucked under' in vergelijking met zijn voorgangers. Wat je direct merkt is dat de kite sneller reageert op stuurimpulsen. Dat is zeer positief.

Op het water kwam ik met de 9 goed weg en ging ik direct snel upwind. De kite staat verder naar de rand van het windraam en met sinussen kan makkelijk extra power worden gegenereerd. Bardruk is iets lager dan de Dos.

Bij het springen heeft de B3 een zeer goede hangtime. Wat minder explosief dan de Dos, maar dat zal ook wel met de bardruk te maken hebben (bij de Dos en Bandit I was springen een kwestie van poppen een bar aantrekken en je ging de lucht in). Bij de B3 ligt de timing en techniek iets anders. De B3 voelt bij het springen iets meer aan als een C-kite zoals de Fuel. Je moet iets langer aankanten en gewoon terugsturen naar 12. Je gaat hoog en vooral ver met de B3. Met loopen merk je dat de kite minder om zijn as gaat, maar - en dat is een groot voordeel - hij klimt sneller omhoog na de loop. Dat maakt lekkere zachte landingen mogelijk, ook bij later en hoger ingezette loops. Looks promising en moet ik nog even goed testen bij meer wind!

Er stonden perfecte en zeer lange golven (offshore wind!). De kite laat zich makkelijk parkeren en blijft zeer netjes staan totdat de volgende stuurimpuls wordt gegeven. Beter dan de Dos.

Bij een aantal loops onder de kite doorgevolgen en daarbij bleef de B3 netjes boven je hangen met slappe lijnen totdat hij weer wind pakte. Eigenlijk weer zoals de Bandit I dat ook deed. Grote plus!

Toen er even wat meer wind stond (erg onstuimig, beetje moeilijk testen) bleef de B3 goed te controleren en gaf hij veel power. Sprongen waren duidelijk hoger en verder, loopen ging nog steeds goed, maar vereist andere techniek dan bij de Dos (moet ik nog even aan gaan wennen). Kite gaat erg snel en wil ook met de wind mee als je dat toelaat. Snelheidsrecords kun je ermee breken als je het mij vraagt. Voelt meer als een C-kite aan in dit bereik en je moet meer kanten om hem naar de rand te duwen. Daarna is het weer gewoon een Bandit die je zeer makkelijk kan controleren/depoweren.

Al met al een zeer positieve ervaring. Low-end viel niet tegen, stuurt erg direct en snel, snel omhoog klimmen na loops en valt niet uit de lucht na eronderdoor vliegen. Dit wordt de kite die ik waarschijnlijk 80% van de tijd ga varen dit jaar.

[...]

High-end inmiddels getest op tweede kerstdag op IJmuiden. Dikke windkracht 7 met harde vlagen. Gemiddelde wind rond de 28 knopen met uitschieters rond de 35 schat ik. Dit is wel de high-end van de kite. Trekt dan erg hard en wil vooral hard vooruit. Lift is zeer explosief in deze omstandigheden. Het oude C-gevoel is zeker terug. Megaloops geven tijd om te landen hoewel het altijd lastig blijft met die hoge snelheid 'soft' neer te komen.Totaal:
starstarstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstarstar

Review door Parkie op 12/10/2009


Geteste maten:
MaatgewichtLowendHighend
11 95kg 15 25

Had van een bekende een hagelnieuwe Tres 11 mtr gekregen om te testen, dat heb ik gister ook gedaan.
Ik stond klaar aan de kant om het water op te gaan.
windje was lala, ik denk een knoopje of 14/15, er stond een kiter op het water met een 13 en een met een 12.
Die met de 13 kon net hoogte houden, ik denk ga de low end eens ff testen..........
Ik vaar een rakje op en neer en merk dat ik een metertje of 100 hoogte gevaren heb...........Sodeju, wat vaart die goed hoogte zag !!
Met nog een paar rakjes opkruisen was ik zo op het auto (loze) strand, en daar ook nog wat rakjes gevaren.
Via de zandbank (spiegeltje glad) weer terug naar de startplek.
Dus de low end zit wel goed, als ik met mijn (over) gewicht kan hoogte varen met de 11 mtr.
In de low end nog een paar sprongetjes geprobeerd, en dat viel me niet tegen,
Lift en hangtime zit (zelfs in de low-end) wel goed hoor.
In de loop van de dag begon de wind steeds beter door te komen, en heb mijn depower
koord niet aan hoeven te raken, depower zit ook wel goed.
Iedereen met de 11 en 12 mtr was inmiddels omgeswitched naar 8 en 9 metertjes, en ben maar ff aan de 11 blijven hangen om de high end te testen.
Wat spring je met die tres met een beetje meer power, zo gemakkelijk mega hoog.......
Merkte wel in de vlagen dat ik gewend ben om power te lozen zoals met mijn huidige Helix 2009 door de bar wat verder van me af kan duwen, en dan echt alle power kwijt ben.De F-one bar heeft maar een depower van een cm of 35-40, de naish bar een cm of 60-65.
Het voordeel van de tres is dat ze nu (eindelijk) met gelijke lijnlengte gevlogen worden, wat als
voordeel heeft, dat je elke bar er op kan varen.
Heb aan het einde van de dag ff de naish bar erop gezet, en vond dit een stuk lekkerder (persoonlijk)Meer depower, betere grip, verstelbare stopper, betere safety, gebruikers vriendelijker.
Toen het echt helemaal los ging met de wind, denk een knoopje of 25 ben ik toch hetwater afgegaan, niet dat ik hem niet meer kon houden, maar was helemaal kapot.......
Had geen zin en fut meer om mijn 9 mtr te pakken, en ben met een big smile richting huis gereden.

Totaal:
starstarstarstar
Kwaliteit:
starstarstarstarstar
Springen:
starstarstarstarstar
Upwind:
starstarstarstarstar
Depower:
starstarstarstar
Veiligheid:
starstarstarstar

Wie vaart hiermee?
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
 • Geen foto
9 Reacties
 • Geen foto
  rbro op 15 October 2009 @ 17:55
  Meld dit bericht aan de moderator
  Hoi Heeliks,

  Ik onderschijf je bevindingen!
  Ik (95kg) heb de 12e aan het einde van de de dag op Scheveningen met mijn 11m Tres gevaren. Onderstaande berichtje heb ik de dag daarna naar een paar vrienden op de mail gezet;

  In het begin was het even wennen aan de golven en nieuwe kite maar nadat ik mijn board en mijn nieuwe Duitse vriendin Claudia van de strekdam had afgehaald ging het een stuk beter.
  De Tres is echt super. In tegenstelling tot wat anderen zeggen is deze doordat ie veel rustiger en voorspelbaarder is, vind ik, geschikter voor beginners dan de Dos (ik heb een 9m). Ik heb een paar rare crashes gemaakt en volledig downwind de mega golven afgesurft met kite op 12 uur maar hij blijft lekker met je mee gaan, en dus in de lucht hangen. Dit is niet de sterkste kant van de kleine Dosjes. Je hoeft niet steeds de kite in de gaten te houden wat wel zo fijn is. Ik was ook even bang dat de 11m te klein zou zijn maar ik denk dat ie minstens zo snel start als mijn 13m Tribal en dan ook nog eens vele malen efficiënter is waardoor hoogte lopen, zelfs met de matige wind, aanlandige wind en sterke stroming van de 12e heel goed gaat.
  Ik heb nog een paar sprongen gemaakt. Ik vind het nog lastig om het juiste punt voor de afsprong te vinden (heb ik ook met Dos en Tribal dus is beginnersding) maar die paar keer dat het goed ging heb je ook genoeg tijd om om je heen te kijken. Wat zweeft ie lekker relaxt! Ook hoefde ik hier niet zoals met de Dos omhoog te kijken en te zorgen dat er druk op de lijnen blijft. Gewoon lekker zweven en sturen naar waar je naartoe wilt gaan. En dan als laatste. Ik vond het altijd lastig en soms eng om met de Dos 9m te golfrijden. De kracht kwam redelijk explosief waardoor ik steeds van mijn board en golf af knalde. Dit kwam ook door het feit dat ik zo bezig was met het druk op de lijnen houden om te voorkomen dat de kite uit de lucht valt. Gisteren kon ik de kite gewoon min of meer gedepowered in een hoek zetten en genieten van de mega golf die aan mijn voeten zat te likken. Mjammie wat is dat gaaf! Ook al ga ik nog met een rechte lijn en een flauwe bocht de golf af ik durf, en kan denk ik ook sneller, met de Tres meer. En dat is voor mij wel het bewijs dat het (voor mij) een goede keuze is.
  Hoe de kite zich gedraagt met old school jumps en kiteloops vertel ik jullie wel begin van het nieuwe seizoen J
  Oja, one-pump is een handige toevoeging.
   
  Geen nadelen? Ja ik heb de 8m nog niet binnen.

 • Michiel. op 18 October 2009 @ 13:07
  Meld dit bericht aan de moderator
  Top review RH image

  Zo te zien blijken de negatieve verhalen dus - net als bij de introductie van de Uno en Dos - onzin te zijn. Ben benieuwd, hoop er zelf ook binnenkort onder te hangen
 • Ocean-Limbo op 18 October 2009 @ 21:46
  Meld dit bericht aan de moderator
  Leuke en goede reviews. Alleen nog ff sparen image
 • Geen foto
  rene1983 op 22 October 2009 @ 08:48
  Meld dit bericht aan de moderator

  Prima reviews, goede indicatie. Nog heel even geduld en ik kan mijn  eigen oordeel vellen. Dan zal ik uiteraard mijn bevindingen ook hier posten.

 • Idefixe op 22 October 2009 @ 10:02
  Meld dit bericht aan de moderator
  citaat:
  Top review RH image

  Zo te zien blijken de negatieve verhalen dus - net als bij de introductie van de Uno en Dos - onzin te zijn. Ben benieuwd, hoop er zelf ook binnenkort onder te hangen


  Dat is wel een beetje "kort door de bocht" hoor. Het positieve verhaal veegt in dit geval "zomaar even" alle kritiek weg? 

 • RH op 22 October 2009 @ 13:06
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ach Idefixe, dat is een kwestie van weten wie je kunt vertrouwen...
 • Idefixe op 22 October 2009 @ 15:35
  Meld dit bericht aan de moderator
  Ik roep absoluut niet dat de review niet betrouw is hoor!
  Ik verbaas mij echter iedere keer weer een beetje over de "volgzaamheid"  van veel mensen.
 • RH op 23 October 2009 @ 15:23
  Meld dit bericht aan de moderator
  Michiel is inderdaad een heel volgzaam typeje... (hij neemt alleen niet van mij aan dat je alleen A-merken moet varen)image
 • Idefixe op 23 October 2009 @ 22:12
  Meld dit bericht aan de moderator
  gna gna gniffel gniffel...........
Je dient eerst in te loggen voor je een bericht kunt plaatsen

Gebruikers Online 72 gasten 0 leden

© 2002 - 2024 Kitehigh