Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: herstarten lukt niet Gepost op: Oktober 26, 2009, 17:32:06
Kan wel vertellen hoe het niet moet...  loser

Was laatst met sideshore wind ook gecrashed, kite in de golven, kreeg de kite niet meer gestart. De wind draaide toen naar aflandig waardoor ik het ineens erg benauwd kreeg.

Heb toen mijn kite aan de 5de lijn naar me toegehaald om te kunnen leunen op de LE, had wel een impact vest ook, maar wat meer drijfvermogen leek me beter. Bovendien wachte ik tot de wind weer terugdraaide zodat ik de self rescue handles van mijn North Rebel kon gebruiken.

Met de self rescue handles gebruik je de kite in feite als zeiltje om terug te komen. Er zitten aan beide tips van de kite een handle (stuk stof wat normaal met klitteband vast zit) die je beet kan houden zodat je de kite aan de tips kunt vasthouden.

Was alleen een beetje vergeten om de lijnen op te rollen. Dat deden ze vanzelf daarna wel, alleen om mijn voet. De release mogelijkheid was toen wel weg, had ook geen kite knife bij me.

Al met al wel weer goed gekomen, maar in zo een situatie moet je goed blijven opletten wat je doet. Ik kite overigens al jaren, maar niet vaak op zee, dus vandaar dat ik een domme fout heb gemaakt.

Anyways, misschien leest iemand dit en doen ze me niet na in dezelfde situatie.  ThumpsUp
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zaterdag uitkijken, harde wind. Gepost op: Oktober 02, 2009, 11:32:47
Hmmm....

Dan gaat het hem niet worden. Jammer, maar dan zit ik het even uit.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Zaterdag uitkijken, harde wind. Gepost op: Oktober 02, 2009, 09:26:09
Zou een 10m rebel 2008 met 95kg te veel zijn voor Strand Horst?

Ik heb al wel gevaren met de kite met vlagen 30, ging op zich prima.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: BELANGRIJK NATURA 2000 NIEUWS Gepost op: September 24, 2009, 09:04:27
Goede plannen allemaal!

Zou inderdaad wel goed zijn als de NKV met een voorbeeld voorstel komt. Wat zijn bijvoorbeeld steekhoudende argumenten bij het indienen van een voorstel?

"Ik vind het fantastisch om te kiten" is misschien niet heel sterk...  Undecided Zijn er gefundeerde punten waarmee iedereen (naast zijn persoonlijke mening) wat mee kan?

Ik wil namelijk best reageren, maar ik ken deze spots helemaal niet. Op mijn beurt zou ik het namelijk ook goed vinden als kiters reageren wanneer noord-holland / muiderberg / strand horst aan de beurt zijn, ook al kiten ze daar niet. Je moet toch al NL kiters proberen een front te vormen.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Duitse medici adviseren helm en vaardigheidsbewijs verplichting Gepost op: September 07, 2009, 13:33:08
Vaar zelf met impact vest en helm... Vind het eigenlijk geen enkel probleem, merk het nu niet eens meer.
6  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Kitemare Denemarken. Wat is safety ! Gepost op: September 07, 2009, 13:27:53
Woody, als eerste sterkte.

Als tweede bedankt, omdat jij dit hebt gepost had ik laatst bij aanlandige wind mijn hand aan de safety toen ik het nodig had.

Met +-5Bft rolde mijn Rebel 10m2 ineens terug op zijn trailing edge toen de wind wegviel. De wind pikte daarna in een vlaag ineens op waarna de kite midden in het windvenster omhoog ging.

Omdat ik het al mis zag gaan, schoot het door mijn hoofd 1 hand op de safety te houden (en 1 te gebruiken om nog proberen te controleren). Toen ik mezelf bijna voelde vallen (stond ook nog een andere kiter downwind op 12u) heb ik de safety getrokken. Dit was niet gelukt (ging te snel) als ik mijn hand niet op de safety had.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Film: Quick release test van verschillende systemen Gepost op: September 04, 2009, 10:42:40
Dit bewijst weer maar eens dat de North ironheart het meest veilige systeem is. En het is niet voor niks dat meerdere merken dit overnemen (core bijv). Deze in 8bft wind met een loopende kite nog zonder problemen open gekregen. (kracht is hoger als 200kilo).

In het 3de verhaal zie je volgens mij het klitterband systeem. Ik heb nooit begrepen waarom veel merken dat gebruiken (prijs van pattent goedkoop?). Op mijn oude naish aero 1 zat dit nog en dit was echt een hel om te gebruiken wat dit filmpje dus nogmaals bewijst. Laten we hopen dat men wereldwijd de ironheart gaat gebruiken (dus rechten kopen).

Ik heb vorig weekend nog mijn ironheart moeten gebruiken. Tijdens het oplaten in Workum viel ineens de wind weg toen de kite net opgegooid werd. De kite rolde op de achterkant naar het midden van het windvenster. Aanlandige wind en ik zag mijn North Rebel 10m2 kite ineens midden in het windvenster opkomen met een vlaag van +-5bft.

Gelukkig zag ik het meteen al misgaan bij het opgooien. Doordat ik dit forum lees schoot het ineens door mijn hoofd: 1 hand aan de bar om te proberen te controleren, 1 op je quickrelease.

Toen voelde ik ineens heel veel kracht opgebouwd worden, terwijl de kite ook nog eens in de lijnen van een andere kite op 12 uur dreigde te schieten. QR gebruikt, werkte fantastisch, meteen los, kracht uit de kite en controleerbaar met de 5e lijn vast te houden. Vriend van mij pakte de kite weer op, ik maakte de chickenloop weer even vast en ik kon meteen weer weg.

Dus iedereen bedankt voor de tips op dit forum!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Donderdag 3 september: kijk je een beetje uit? Gepost op: September 02, 2009, 12:21:20
Top Wink have fun dan hehe. Ik kan jammer genoeg niet kiten Donderdag en Vrijdag vanwege een oorontsteking Sad Kiten doet je oor geen goed blijkbaar.

Bij de etos kun je oorwas kopen of oorplugjes, scheelt een hele hoop. Ik had hier ook wel eens last van.
9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: North Ironheart 2007 --> hoe krijg ik het busje in de depowerlijn terug?!?!?! Gepost op: Augustus 26, 2009, 09:11:39
Bedankt voor de reacties.

Ik heb de bar van iemand anders gekocht, het probleem was dat diegene (op magische wijze...) een stopper lijn er ook in had weten te krijgen. Toen ik de North manuals zag bleek dat het 2007 systeem helemaal geen stopper lijn heeft op de plaatjes.

Stopper lijn eraf gesloopt (gebruik ik toch niet) en de depowerlijn wilde er prima in, busje erin gedaan (met behulp van een potlood eerst, daarna met busje + beetje vaseline het potlood doordrukken) en alles was nu weer OK.

Ik heb ook een 2009 bar, maar daar is het systeem ook wel een stuk beter!

Groeten, Steven.
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / North Ironheart 2007 --> hoe krijg ik het busje in de depowerlijn terug?!?!?! Gepost op: Augustus 25, 2009, 09:07:28
Hoi allemaal,

Ik heb onlangs op een oudere North 5th element bar een Naish bar gezet (grip was versleten), gaat allemaal prima, maar ik krijg het busje niet terug in de Ironheart. Het gaat om het busje wat de depowerlijnen verbind met de Ironheart. Allemachtig, wat een &$#-klus zeg, heb met een spacer al wel de depowerlijnen aan de kant gekregen, maar als ik de bus erin probeer te zetten komen er altijd stukjes van het koord tussen de bus en de Ironheart, waardoor het busje er niet helemaal in wil (en het depowerkoord dus niet netjes om de bus zit).

Al boter / teflon / vaseline / ... geprobeerd, maar werkt allemaal nog steeds niet.

Iemand tips? Ik wordt er helemaal gek van namelijk...  loser

Alvast beadnkt!
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijn slijtage --> wanneer vervangen? Gepost op: Augustus 24, 2009, 14:52:50
Bedankt, super dat je (en jullie allemaal) zo snel reageert! Leuk forum.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Lijn slijtage --> wanneer vervangen? Gepost op: Augustus 24, 2009, 14:35:46
Hallo allemaal,

Ik vroeg me af hoe je kunt zien wanneer het tijd is om je lijnen te vervangen? Mijn lijnen zien er verder goed uit, maar bijvoorbeeld het depowerkoord begint al een beetje rafelig te worden. Ik kan niet heel vaak kiten, dus eens per jaar of twee jaar is waarschijnlijk voor mij niet nodig, maar hoe weet ik wanneer het tijd is?

Bedankt voor de tips!
13  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Gat uitboren/frezen Naish bar Gepost op: Augustus 24, 2009, 14:29:34
Bedankt mannen!

Ik ga eerst eens proberen of ik het plastic iets kan wegvijlen (en polijsten), misschien heb ik dan al genoeg ruimte. Nieuw busje erin is de volgende stap.

Verkopen ze eigenlijk de North bar ook los als onderdeel?
14  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Gat uitboren/frezen Naish bar Gepost op: Augustus 24, 2009, 10:32:32
Hoi allemaal,

Ik heb een oude Naish bar (van een X2) waarvan ik het gat wat wil uitboren. Ik heb de bar op mijn North 5th element lijnen gezet (grip van de bar was verrot), maar het gat is iets te klein.

Kan ik dit gewoon een beetje uitfrezen of boren? Is een bar massief aluminium of hol van binnen?

Alvast bedankt!
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Lidmaatschap/betalen voor spots Gepost op: Augustus 23, 2009, 12:54:41
Goed om te lezen dat ik niet de enige ben die het vreemd vind dat er geld voor spots gevraagd wordt, hoewel ik ook in andere discussies heb gelezen dat dit het resultaat is van lange discussies met de gemeente. Daar heb ik natuurlijk ook respect voor, het zou slecht zijn als in Noordwijk kite helemaal verboden zou zijn.

Weet iemand of dit op andere spots aan zee ook zo is? Zandvoort  bijvoorbeeld (ga ik binnenkort weekend heen)?
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / North rebel 14m2 2007 --> 5e lijn past niet op 2009 bar, hoeveel verlengen? Gepost op: Augustus 22, 2009, 20:54:23
Hallo allemaal,

Ik voer laatst voor het eerst met mijn nieuwe (tweedehands) north 2009 5th element, ik had daar mijn oude north rebel 14m2 2007 op gezet. Het blijkt dat de 5e lijn dan te kort is  Undecided, de lijn stond zelfs bij volle power nog strak gespannen, waardoor de kite erg raar reageerde.

Weet iemand hoeveel langer ik de 5e lijn moet maken? Zou ik een tussenstukje kunnen maken / kopen? Ik zou graag mijn 2007 bar ook nog kunnen gebruiken.

Alvast bedankt!!
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Lidmaatschap/betalen voor spots Gepost op: Augustus 22, 2009, 20:50:23
Ik heb over deze bewuste club en spot al een hele discussie gehad op hanglos.
Daar ga ik niet weer aan beginnen maar ik blijf bij mijn mening dat ik betaald
kiten de grootste bullshit is die er ook maar kan zijn.

Precies!
Kun je een link posten naar die discussie? Ik had al even gezocht.
18  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Lidmaatschap/betalen voor spots Gepost op: Augustus 22, 2009, 12:13:14
Nee, ik heb van twee verschillende mensen gehoord (1e sprak me aan, bij de 2e vroeg ik wat nou precies de kosten waren).

Verder sprak deze man me aan:
http://www.beachbreak.nl/beach-break/team/10-hank-snel.html

Blijkt de eigenaar van B and B te zijn, lijkt me niet dat hij grapjes gaat uithalen met mensen...

Vind het ook een beetje raar dat je moet betalen om ergens te kiten en ik vraag me af hoe B and B dat juridisch geregeld heeft (koop/huur je de noordzee dan?!?), maar goed, dat zal allemaal wel.
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Lidmaatschap/betalen voor spots Gepost op: Augustus 22, 2009, 11:39:24
Hoi iedereen,

Ik ging gisteren naar Noordwijk aan Zee en compleet onwetend ( Huh  ThumpDown had het misschien moeten zien/lezen, maar dat was nou eenmaal niet het geval) wilde ik bij de beach and break spot aan de slag. Ik werd daarna aangesproken over lidmaatschap en dat ik daar niet mocht kiten zonder te betalen.

Even uitgelegd dat ik dat niet wist, maar ik vroeg me af welke spots gratis zijn en het beste vanuit Utrecht te bereiken zijn. Al met al (benzine 10E / parkeergeld 7.5E / lidmaatschap voor een enkele keer 10E of 50E/jaar) wordt het zo wel een dure grap om eens naar zee te gaan. Muiderberg/Strand Horst zijn dan toch een stuk goedkoper aangezien ik niet zo heel veel tijd heb om te gaan kiten.

Verder vroeg ik me af wat de specifieke voordelen zijn om lid te worden van een club (zoals beach and break) en daar dan te gaan kiten? Ik neem geen les meer, dus waarom zou ik moeten betalen?

Alvast bedankt,
groeten, Steven.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Afstellen van Rebel 14m2 2007 met 2009 bar Gepost op: Juli 30, 2009, 11:44:11
Hallo allemaal,

Ik hoorde laatst van iemand dat een rebel 2007 (14m2) een modificatie nodig heeft met betrekking tot de 5e lijn afstelling. Ik heb mijn rebel 2007 tweedehands met bar gekocht, dus daar zal het al wel goed zitten.

Nu wil ik mijn rebel 2007 met standaard afgestelde 2009 bar vliegen, weet iemand of ik dan iets speciaals moet doen? Hoe merk ik eigenlijk of de kite nu goed staat afgesteld (los van het feit dat-ie lekker vliegt), zijn er nog punten waar ik op kan letten?

Verder vroeg ik me af of jullie in verschillende windcondities nog de setting (aantal knoopjes) van de lijnen op de North bar veranderen of alles met de depower strap doen.

Alvast bedankt voor alle hulp!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil power range rebel (2007/2008/2009) 9m2 en 10m2 Gepost op: Juli 30, 2009, 11:33:52
Bedankt iedereen voor de input.

Heb voor 550E een North Rebel 2008 10m2 gekocht incl. 2009 5th element bar. Alles in prima staat, leek me een goede deal.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschil power range rebel (2007/2008/2009) 9m2 en 10m2 Gepost op: Juli 28, 2009, 09:08:55
Hee, top iedereen! bedankt voor de reacties.

Ik wil het eigenlijk bij 2 kites houden, zo vaak heb ik niet de tijd om te gaan. Meestal in NL en eigenlijk ook nog niet bij keiharde wind.

Ik kan een mooie deal krijgen op een rebel 2007 9m2, maar hoe zit het dan met de low end? Ik lees dat 2008 9m2 wel een goede low end heeft, dus dat zou een goede keus zijn, maar met 2007 toch beter 10m2?

Nogmaals bedankt!
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Verschil power range rebel (2007/2008/2009) 9m2 en 10m2 Gepost op: Juli 27, 2009, 13:52:51
Hallo allemaal!

Ik ben op zoek naar een 9 of 10m2 Rebel (2007 of later) voor bij mijn rebel 2007 14m2. Ik weeg iets over de 90kg en de 14m2 is prima voor de wat rustigere wind, maar ik wil ook een vlieger om de hardere wind af te dekken.

Is er veel verschil tussen de rebel 9 en 10m2? Of zou ik met mijn gewicht zeker voor de 10m2 moeten gaan omdat de gap tussen 14 en 9 te groot is?

Graag jullie advies, alvast bedankt!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wind en stroming Gepost op: September 21, 2007, 14:27:19
Super helder!

Bedankt, ik tekende het inderdaad en snapte het meteen.

Snap alleen nog niet hoe ik diarrhee moet verwerken in de windsnelheid...  schater
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Waroo 2007 in combinatie met Vegas 2005 14m2 Gepost op: September 19, 2007, 18:37:26
Hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar een kleinere kite en vraag me af wat ik het beste kan doen. Ik heb nu een Vegas 14m2 waar ik met 12 - 20 knopen prima mee kan varen (90kg, voornamlijk freeride).

Zou het beter zijn om er een Vegas '06 (of '07) van 10m2 bij te kopen of misschien wel een Best Waroo 2007? Vraag me af of een Bow in combinatie met C kite wel OK is...  Huh Aan de andere kant vind ik de prijs/kwaliteit verhouding van Best ook wel OK, mijn budget is beperkt.

Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.